Zadnji komentari

Goldsteinovo neprimjereno spominjanje taoca u ratu potvrda je njegove iskonske mržnje prema svemu što hrvatski diše

Pin It

Čitam da je podignut spomenik Draži Mihailoviću u Beogradu, nasuprot samostanske i župne crkve sv. Antuna Padovanskoga (na slici) u koju idu Hrvati što mnogi Hrvati kritiziraju i osuđuju dok netko kaže, kako bi bilo da se postavi spomenik Ante Pavelića ispred srpskog muzeja

što je sasvim pogrešno. Jer je to umjetni pandamizam u korist Draže Mihailovića. Iz tog umjetnog pandamizma imamo, i „ustašku zastavu“ i „ustaške pjesme“ o čemu pišem u zadnjem članku na ovom portalu. Labirint, laboratorij i kapilarnost veleizdaje i srpske genocidnosti poslije 1945. u Hrvatskoj. Iz velike genocidne urote protiv Hrvata.

Iako izgleda, kao nešto udaljeno i nepovezano, ovaj spomenik Draži Mihailoviću dovoditi u vezu s nečim u ovom ratu u Izraelu. Ja to povezujem. Povezujem spomenik Draži Mihailoviću, sa sasvim drukčiji odnosom prema rušenju bolnica u Gazi i u Vukovaru. U kontekstu toga se pitam: Upozorava li Miljenko Jergović, na sasvim drukčiji odnos međunarodne politike prema rušenju bolnice u Gazi i u Vukovaru? Jasno da ne. Kako će simpatizer Draže Mihailovića upozoravati na taj međunarodni skandal? Pa Dejan Jović, Hrvoje Klasić Dražen Lalić, Zoran Ferić, Tvrtko Jakovina, Vesna Pusić, HND, Lordan Zafranović i Ivo Drobilica, koji svašta drobi.

Prije nekoliko dana, u Otvorenom Ivo Goldstein i politički analitičar Gordan Akrap. Normalno, tema je rat u Izraelu – korištenje civila kao taoca u ratu. Što sad radi HAMAS? Što osuđuje cijeli svijet. Pa Ivo Goldstein kaže kako ni u Domovinskom ratu to nitko nije radio. Na što je Gordan Akrap morao podignuti ruku, od Ive Goldsteina tražiti ispriku. Zbog velike laži i uvrjede Hrvata. Jer kad Ivo Goldstein kaže, kako, ni u Domovinskom ratu nitko nije koristio civile kao taoce, on laže i vrijeđa Hrvate. Hrvate stavlja u isti koš s HAMAS-om i sa Srbima, koji su to radili, slučaj Struge i pripadnici mirovnih snaga UN-a!

Baš ovo ignoriranje, s hrvatske strane, različitog odnosa prema rušenju bolnice u Gazi i bolnice u Vukovaru, uz prikrivanje, opet, s hrvatske strane, srpskog korištenja civila kao taoca i živog zida u ratu je ogledalo hrvatske veleizdaje i srpske genocidnosti u Hrvatskoj kapilarno povezane u hrvatskoj politici i školstvu. Od parole „Jasenovac logor smrti“, montiranih političkih pravosudnih procesa, jugosrpskih ratnohuškačkih filmova pamfleta, prešutnog posrbljivanja Hrvata u Vojvodini i u Crnoj Gori, sviranja klavira „hrvatskog predsjednika“ Ive Josipovića u genocidnoj Republici srpskoj, otimanja, opet „hrvatskog predsjednika“ Zorana Milanovića za stolicu do srpskog predsjednika Aleksandra Vučića na nekom međunarodnom skupu, pojave „ustaške zastave“ na nogometnoj utakmici i tajni grafiti protiv Srba i Židova u Splitu. Sve je to iz laboratorija povijesnih laži i montaža. Gdje se pitam: piše li u hrvatskom udžbeniku povijesti da je početkom XVIII. stoljeća Eugen Savojski, sa katoličkom vojskom oslobodio Beograd od Turaka, i da je prije 78 godina Zemun bio hrvatski katolički grad? Sigurno ne piše. Upravo tu treba tražiti uzrok ove hrvatske veleizdaje u korist Srbije. Odnosno, ovakav odnos hrvatske politike prema ustašama, Draži Mihailoviću, ovakvom odnosu prema različitom tretiranju rušenja navedenih bolnica te ovakvom odnosu prema srpskom korištenju civila (Hrvata) kao taoca u ratu. Sve zbog povijesnih laži iz interesa nekih skupina kojima je dana vlast. Dakle, laž do laži u korist genocidnog srpstva koju je lako oboriti. Samo treba Hrvatima dati pravo glasa. Da izaberu svoju vlast. Svog predsjednika države, Vlade, svog veleposlanika pri UN-u, svoje zastupnike u Europskom parlamentu i svoje veleposlanike.

Upravo sad, kada svijet sluša vijesti o Hamasovu korištenju civila kao taoca u ratu, što svijet osuđuje, predstavnici hrvatske vlasti bi morali svijetu reći kako je korištenje civila kao taoca i živog zida u ratu – srpski običaj i praksa. Te nabrojiti sve grozote koje su Srbi radili, samo Hrvatima, samo u ovom zadnjem ratu. Od srpskog masovnog državnog organiziranog silovanja Hrvatica, tjeranja Hrvata u minsko polje u Lovasu, Tovarniku i drugdje, ubijanja civila i bacanja u njih masovne grobnice, minski polja, granatiranja bolnica, zatvaranja vode i struje gradovima koje misle osvojiti, napuštanja gradova koje misle osvojiti prije granatiranja i mučenje zarobljenika u logorima. Samo u ovom zadnjem ratu, samo Hrvatima. Kad se tomu doda, što su zadnjih stotinjak godina Srbi radili na Kosovu, u Makedoniji, u BiH i u Hrvatskoj, kada bi se to iznijelo u UN-u, to bi moralo rezultirati podnošenjem zahtijeva za ukidanje srpske nacionalnosti u UN-u.

A umjesto traženja ukidanja srpske nacionalnosti – zataškavanje srpskog korištenja civila kao taoca u ratu! Umjesto političke i znanstvene rasprave o različitom odnosu prema rušenju bolnice u Gazi i bolnice u Vukovaru – „ustaška zastava“ i grafiti protiv Srba i Židova! Umjesto upozoravanja na različit odnos prema rušenju bolnice u Gazi i bolnice u Vukovaru – spomenik Draži Mihailoviću! Uistinu, kao što je jedna bakterija dokaz zaraze, samo jedan detalj je dokaz velike genocidne urote protiv Hrvata. A to je ona „hrvatskog povjesničara“ Ive Goldsteina u svezi korištenja civila kao taoca u ratu. Što radi Hamas, što cijeli svijet osuđuje. A poznato je da su to radili Srbi, prije Hamasa. A Hrvatska vladajuća klika, ne dozvoljava da se čuje za to. Štoviše, kada „hrvatski povjesničar“ Ivo Goldstein u javnosti komentira Hamasovo korištenje civila kao taoca u ratu, kaže kako, ni u Domovinskom ratu to nitko nije radio, Goldstein na taj način i Hrvatima to nameće kao potencijalnu taktiku i praksu ratu. A on zna da to Hrvati ne rade. Nasuprot toj manipulaciji i imputaciji, imamo „ustašku zastavu“ kao glavni problem. Opet, s hrvatske strane. Normalno, koliko se štite srpski interesi u Hrvatskoj, slučaj zataškavanja srpskog korištenja civila kao taoca u ratu, toliko se laže o ustašama u Hrvatskoj. Što je veći problem od srpskih laži. Normalno, sve u interesu Londona, Pariza i Washingtona.

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr