Zadnji komentari

Splitski bend Croatica objavio pjesmu koju su posvetili HOS-u

Pin It

Splitski bend Croatica objavio je pjesmu "Crni čelik" koju su posvetili bojovnicima HOS-a i drugim sudionicima Domovinsko rata koji su se borili za slobodu. "Dok je srca, bit će i Croatije", poručili su.

Splitski glumac Pere Eranović glavni je vokal i autor pjesme. Imao je samo dvije godine kada mu je 1992. godine na južnom ratištu poginuo otac Stipe. Marin Židić, Joško Cikatić, Ivan Rogošić, Marin Bobeta i Boris Stanić ostali su članovi benda. 

Scene spota snimane su ispred splitskog spomenika HOS-ovcima.

Poznata lica u spotu

Bivši ratni zapovjednika IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" Marka Skeju, članovi Hrvatskog nadzemlja i pripadnici 9. bojne HOS-a pojavljuju se u spotu.

Zahvale

U opisu videa na YouTubeu napisali su zahvale.

"Zahvale: UUHBDR Split, SDŽ, AP video, Branka Pleština Stanić, Diana Kurobasa, Gloria Rocchi, Teo Turk, Zdravko Kraljević, Ante Worek, Andrija Kaćunko, Zoran Voloder, Petar Rajković, Ante Tonći Sedlar, Mladen Škare, Antonia Tanjić Vidović, Bojovnici 9. bojne HOS-a, Hrvatsko nadzemlje, Hrvoje Radeljić, Jedina.hr, Željko Skoko, Borko Kovač, Doris Stanković, Ante Šustić.

Hvala našim obiteljima i nadasve našem Bogu. Velik si", poručuju autori pjesme i spota.

Prve reakcije

"Bravo Croatica, dojam nakon prvog slušanja.  Zaslužili su HOS-ovci ovakvu pjesmu, ima priču, spominju se junaci Vukovara, mnogo je tu simbola, a možda najupečatljiviji dio: "Kad se tijelo raspadne, znaj da simbol ostaje!" Crvenkapa kao i ostali poginuli, zaslužili su da se o njima pjeva! Od ideje do realizacije stvarno posložen spot odlično. Najviše su me se dojmili grafiti koji su iscrtani po gradu u čast pripadnicima HOS-a, te tako sjećanje na njih ne blijedi!", napisao je jedan korisnik

Skejo za Direktno: Draganovim 'Crvenim beretkama' dali smo dobru lekciju tako da je jedna od najjačih srpskih postrojbi vraćena u Srbiju!

"Bome, žestoko, poput HOS-a!!!! Hvala Vam", napisao je oduševljeno korisnik.

"Prekrasno je vidjeti jedan mlad i kvalitetan bend s ovakvim tekstovima! To je to, i sadržaj i glazbena kvaliteta! Bravo, puna podrška", komentirala je korisnica.

direktno.hr