Zadnji komentari

Ako nuklearna postrojenja NATO-a budu trajno raspoređena u Poljskoj, bit će vojni cilj Rusije

Pin It

rusija

Rusija će gađati ciljeve u Poljskoj, rasporede li Poljaci nuklearni arsenal na svome teritoriju, zaprijetio je ruski dužnosnik.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov uputio je prijetnju Poljskoj, prenosi N1. Dozvoli li Poljska raspoređivanje NATO-ovog nuklearnog oružja na svom teritoriju, Rusija će ga gađati, zaprijetio je.

“Ako nuklearna postrojenja NATO-a budu trajno raspoređena u Poljskoj, bit će vojni cilj Rusije”, rekao je Rjbakov za TASS.

Upozorio je da zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u blizini ruske granice dodatno ugrožavaju sigurnost Rusije.

“Svi oni političari koji raspravljaju o takvoj opciji u Poljskoj i izvan nje trebali bi shvatiti jedno: nikakvi koraci u ovom smjeru neće pridonijeti sigurnosti Poljske i relevantni objekti će neizbježno biti meta”, poručio je Rjbakov.

Dodao je da oskva pažljivo prati kako “razna tijela poljske izvršne vlasti razmišljaju o ovoj temi u svom domaćem diskursu”.

Poljski predsjednik Andrzej Duda u ponedjeljak je u intervjuu za novine Fakt izjavio da su poljske vlasti u više navrata razgovarale s SAD-om o mogućnosti raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj u okviru NATO-ovih sporazuma o dijeljenju nuklearnog oružja te su izrazile spremnost za to ako bude potrebno.

narod.hr