Zadnji komentari

Ruska vojska nastavlja napredovati na fronti Avdijivke

Pin It

Nakon zauzimanja istočnog ukrajinskog grada Avdijivke ruske trupe napreduju brže u tom području, objavilo je danas britansko ministarstvo obrane u svom dnevnom objavljivanju obavještajnih podataka. “Ruske kopnene snage… stvorile su uzak prodor u ukrajinski teritorij kako bi ušle u mjesto Očeretine, otprilike 15 km sjeverno od središnje Avdijivke”, stoji na profilu ministarstva obrane na mreži X.

Kontinuirana topnička paljba

Očeretine u Doneckoj regiji prije početka rata imao je oko 3500 stanovnika. Čak i nakon zauzimanja Avdijivke sredinom veljače, osvajanje tog područja Rusi i dalje drže jednom od ključnih operacija, procjenjuje britansko ministarstvo obrane.

“Iako nižu velike gubitke, vrlo je vjerojatno da su [ruske kopnene snage] u poziciji kontinuirano gađati ukrajinske položaje u tom području i da su preuzele kontrolu nad nekoliko manjih naselja,” dodaju.

Britansko ministarstvo obrane redovito objavljuje informacije o tijeku rata. Moskva London optužuje za širenje dezinformacija. Britanski obavještajci su prije više od godinu dana pisali da ruska vojska ostaje bez projektila i da se ruski vojnici bore s lopatama.

geopolitika.news