Zadnji komentari

Islamisti divljaju po SADu

Pin It

SAD: Propalestinski prosvjednici zauzeli zgradu sveučilišta Columbia

Propalestinski prosvjednici na sveučilištu Columbia zauzeli su u utorak zgradu u kampusu u New Yorku, a uprava je ograničila pristup samo na studente koji ondje žive i zaposlenike.

Prosvjednici koji su zaposjeli Hamilton Hall objesili su transparent na kojem piše “Intifada”, arapska riječ za ustanak, izvijestio je CNN.

Sveučilište je u ranoj jutarnjoj obavijesti objavilo da je pristup kampusu Morningside ograničen na studente koji ondje žive i zaposlenike koji pružaju osnovne usluge. Columbia je u ponedjeljak počela suspendirati propalestinske studentske aktiviste koji su odbili ukloniti prosvjedni kamp u njujorškom kampusu nakon što su propali pregovori kojima se tražilo okončanje prosvjeda.

Predsjednica Sveučilišta Nemat Minouche Shafik rekla je da višednevni pregovori nisu uspjeli uvjeriti prosvjednike da uklone desetke šatora postavljenih kako bi izrazili protivljenje izraelskom ratu u Gazi. Gušenje prosvjeda na Columbiji, u središtu prosvjednih akcija povezanih s Gazom koje su proteklih tjedana zahvatile sveučilišne kampuse diljem SAD-a, događa se nakon što je policija na Sveučilištu u Teksasu u Austinu uhitila desetke studenata koje je napala papar sprejem na propalestinskom skupu.

geopolitika.news