Javor Novak: Nećete uspjeti s vašim lažima

otvoreno i preplaćeno krivotvorenje povijesti

Proslavili smo pobjedničku i velebnu 27-mu obljetnicu veličanstvene oslobodilačke VRO Oluje. Slavlje je bilo uobičajeno veliko a Hrvati su diljem Hrvatske i svijeta nedovoljno i nedovoljno svjesno vijorili hrvatske barjake. Pupovac, nekakva Dokumenta, SDS, jato Teršelić-Pusić-Habulin, nekakvo notorno Civilno društvo i ostali jugo-srbski-trabanti bave se poput jednookog Jacka isključivo srbijanskim žrtvama, hrvatske im niti ne postoje.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Orijaška skulptura u prostoru

Pogledajte spektakularne prizore Pelješkog mosta tijekom noći i dana: Prvi  put testirana je i...

most grande

Hrvatska je proslavila spektakularan Pelješki most, toliko žuđeno i napokon dočekano puštanje u promet. On je odraz povijesnih hrvatskih težnji i ostvarena nada cijelih naraštaja (a ne generacija) hrvatskih ljudi, ne samo s juga domovine.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Oni još žive u Jugoslaviji

sanjao Jugu, probudio se u pašaluku

Nisam sasvim siguran da su oporbeni, pomalo medicinski, napadaji u Saboru a na ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana, opravdani. On je više puta oštro odgovarao Srbiji. Ništa spektakularno, ali tako to i treba (trajno)činiti. Drugi je par rukava (a trebao bi biti prvi) kako njegovi zaposlenici odrađuju promidžbu RH i kako se diplomatskim kanalima bore ili ne, za hrvatske državne interese.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Blagostanje samo što nije stiglo

iznuđena petica

Uličarenje, koje je u politički govor, u našu svakodnevicu, i u sve vijesti, još kao premijer Zoran Milanović, sada kao tzv. hrvatski predsjednik, uveo, traje i dan danas. Sada čak i s neviđenim tv-vrijeđanjem srednjoškolskih profesora.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Trebamo međunarodnu arbitražu za HDZ

Tipično za Plenkovića: težak poraz na međunarodnom arbitražnom sudu pokušava proglasiti pobjedom jer nećemo morati plaćati milijarde nego „samo“ 236 milijuna dolara! Kad bi to bila pobjeda RH, onda valjda ne bismo morali plaćati i deviznu odštetu MOL-u i devizne troškove izgubljenog spora. O masnim dolarskim honorarima hrvatskog i američkog odvjetničkog tima, još ništa nismo čuli, jer, to je sitnica?

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Liječnici kao roblje

Bilo je to prije gotovo punih devet godina, još krajem 2013-te, kad je besramno političko poigravanje s hrvatskim liječnicima doguralo tu važnu i nezamjenjivu struku do samoga zida. Notorna je činjenica da se u hrvatskome zdravstvu dekadama ništa ne pomiče na bolje. Nema reforme zdravstva, ministar Beroš tek svako malo zakuha i onako loše stanje nekakvim svojim mizernim novim odlukama

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Družba unisonih pjevica

Na 19. čak Općem saboru takozvanog HDZ-a vladao je isti taj pjev unisonih ptica pjevica. Nema tu disonantnih i kreativnih demokratskih tonova, sve se odluke prihvaćaju aklamacijom (a vidjeli smo za Sanadera i ministra Ivana Jarnjaka) i s gromoglasnim pljeskom sa stajaćim ovacijama. Poo-zdrav dragome vođi korumpiranih! Poo-zdrav Izbavitelju! 

Add a comment

Opširnije...

Može, ali ako si u ispravnoj političkoj stranci

Zahvaljujući gospođi Nansi Ivanišević i “Prokulturi”, organizaciji koja vrlo često priređuje izložbe, ukazuje na raznorazne kreativce, na mlade ljude, daje povjerenje svima, praktično to je jedino što se u Splitu doživljava i odvija pozitivno, a mislim da je tako i u cijeloj Hrvatskoj -najviše zahvaljujući pojedincima, kulturni događaji se odvijaju. Institucijama je glavno da primaju plaću! Oni ne rade svoj posao.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Malo (logične) ekologije

Isti taj aksiom gluposti živi i djeluje u Plenkovićevoj Hrvatskoj, i dan danas. Kako nitko ne bi mogao zarađivati na novim tehnologijama, Hrvatska uvozi onu zastarjelu. A ona, poznato je, uvijek dolazi s najvišim provizijama za političare. Ona uvijek unazađuje život svih naših ljudi. Dugoročno. 

Add a comment

Opširnije...