Jurčević o skandaloznim udžbenicima: Iza takvih akademika uvijek na kraju dođu i srpski tenkovi!

Ljušićev udžbenik povijesti u upotrebi je već desetak godina, no tek je sad u dijelu srpske javnosti okarakteriziran kao sporan. Srpski gimnazijalci već jedno desetljeće uče kako Crnogorci ne postoje, Bošnjaci su konvertiti, a Hrvati su podrijetlom Srbi. Te slične ideje imaju svoj korijen u radovima Vuka Karadžića i nacionalističkih povjesničara i ideologa iz druge polovice 80-ih.

Add a comment

Opširnije...

Toliko o 'novom' HNS-u

Vraća se Vrdoljak, spominje se fotelja potpredsjednika Vlade bez portfelja

Uz informaciju da bi Vrdoljak mogao ponovno preuzeti kormilo HNS-a, u medijima se, ispod radara zbog afere Agrokor, provukla informacija da bi Vrdoljak u prosincu, kao šef koalicijskog partnera, mogao preuzeti i mjesto u Vladi.

Add a comment

Opširnije...

Licence to kill

Image result for maja šupe horvatinčić

Krivo je more: Zašto je presuda Horvatinčiću moralno nakazna?

Sutkinja Maja Šupe je jako ljuta što je prozivaju zbog presude Horvatinčiću: ona kaže da ne odgovara narodu ni javnosti, iako presude izriče u ime Republike Hrvatske! Točnije: “Napali su me tvrdeći da sam odgovorna narodu, a ja im poručujem da to nije točno: nisam odgovorna narodu.

Add a comment

Opširnije...

Mutikaša J. Pavičić vrijeđa sve i svakoga, a Stepinca naziva politički insuficijentnim jadnikom

Jedan od tih mutikaša je svakako Jurica Pavičić koji (iz rečenih razloga) poziva da se poništi Deklaracija jer je valjda „stranačko“ ili kakvo drugo mišljenje. Možda braniteljsko. Zatim vrijeđajući sve i svakoga, kao što je običaj, prelazi na Stepinca i proziva medije da previše podržavaju kanonizaciju čovjeka koji je osuđen na komunističkom prijekom sudu iste 1946. godine kada je na zagrebački trg prikucana ploča s imenom maršala. 

Add a comment

Opširnije...

Rodna ideologija i njezine posljedice

Image result for rodna ideologija

“Feminizam, rodna ideologija, „politička korektnost“, velik dio „borbe za ljudska prava“, suvremeni liberalizam, „sekularizam“ i postmoderna su izvedenice i (ili) alat komunizma da ponovno osvoji vlast u cijelom svijetu. Tako se iz te feminističke budalaštine razvio koncept da spola uopće nema, nego da „slobodan čovjek“ može izabrati svoj spol, spolnu orijentaciju, rodni identitet i rodni izražaj”

Add a comment

Opširnije...

Europi prijeti dječji džihad

Image result for child jihad

Između ostaloga, opisuje jednu fotografiju. "Skupina djece u borbenoj spremi, s nožem u ruci, spremna za rezanje grkljana (klanje) svojih žrtava. Žrtve su odrasle muškarci, na koljenima. Ubijajući ih, djeca kliču: “Allahu akbar! Allahu akbar!”

Add a comment

Opširnije...

Hrvatska je prva meta postboljševika u Sloveniji

Slovenski premijer Miro Cerar se zasramio zbog svog kolege u vladi, ministra vanjskih poslova Karla Erjaveca, jer je u svojem stavu prema Hrvatskoj otišao predaleko. Predsjednik slovenske vlade konačno je došao do zaključka da je Erjavec štetan za međususjedske odnose, o čemu sam dao mišljenje već davno prije.

Add a comment

Opširnije...

Novi episkop dalmatinski Nikodim postao novi ljubimac hrvatske ljevice!

Related image

Da nismo u jesen 1991.g. uzeli oružje u ruke i krenuli u rat još bi danas vodili na RT-Zagreb pseudo-intelektualne rasprave o tome što imamo, a što nemamo i ne smijemo po “legendarnom“ Ustavu iz 1974.g. Uostalom, molim primjer gdje je to komunizam u svijetu došao na vlast pomoću ustavnog zakona, slobodnih izbora ili voljom naroda. Samo silom, puškom i kundakom. 

Add a comment

Opširnije...

Oluja u Kninu - Oluja u Slunju

Image result for oluja slunj thompson

Kada usporedimo proslavu Oluje u Kninu koja je Grad Knin koštala 600.000 KN i na kojoj se okupilo dvije do tri tisuće posjetitelja, gdje je javna televizija o svom trošku postavila pozornicu i o svom trošku snimala i prenosila koncert, sa proslavom Oluje u Slunju, koja je koštala 306.000 KN i koja je okupila preko 50.000 posjetitelja,vidimo da se nažalost politika uz potporu medija umiješala u proslavu obilježavanja Oluje i to na negativan način.

Add a comment

Opširnije...

Bez radikalne promjene izbornog sustava Hrvatima prijeti - nestanak

A s obzirom na to da je lako predvidljivo da te promjene ne će potaknuti niti jedna od dvije najveće stranke kojima odgovara status quo – jedino je rješenje raspisivanje referenduma. U tom smislu treba pozdraviti novu inicijativu „U ime obitelji“ (predvođenu agilnom i upornom dr. Željkom Markić), koja će – kako se čini – drugi put pokušati organizirati referendum za promjenu izbornog sustava.

Add a comment

Opširnije...

Do kad ćemo iz proračuna plaćati one koji misle da je katoličanstvo zločinačka ideologija?

Antiteistička udruga Protagora, nazvana po antičkom sofistu i kvazifilozofu – danas bi se to zvalo “trol” – za kojeg danas znamo uglavnom samo zato što ga je Aristotel u nekim svojim djelima uzeo kao primjer svega onoga što u filozofiji ne valja i kao predmet sprdačine, ne zbog njegovih djela koja ionako nisu ni sačuvana – svako malo organizira kakav prosvjed protiv tzv. “Vatikanskih ugovora”.

Add a comment

Opširnije...

Biserje naših naprednih

Postoji želja nekih mlađih nadobudnih osoba u najzapadnijem dijelu Hrvatske koji je zahvaljujući našim svećenicima i katoličkoj crkvi prije 70 godina na pariškoj konferenciji vraćen tamo gdje pripada, u Hrvatsku, da se svi oni koji kažu, izgovore stari hrvatski pozdrav Za dom spremni, strpaju u zatvor.

Add a comment

Opširnije...

Milorad Pupovac getoizira Srbe!

Političko djelovanje Milorada Pupovca iznimno je štetno ne samo za Hrvate nego i za Srbe. Prije svega, on pokušava od svih Srba stvoriti političke Srbe, dakle supstancu unutar hrvatske nacije koja misli, živi i ostvaruje ciljeve u suprotnosti od većine ostalih građana Republike Hrvatske, prije svega većinskog hrvatskoga naroda. Tim je pristupom Pupovac Srbe potjerao u geto iz kojeg im nudi izlaz kroz vlastita politička tijela i srpski lobi kojem je na čelu.

Add a comment

Opširnije...

Uporišta i opasne posljedice političke srbizacije Hrvatske – I. dio

Otvaranjem pitanja nužnih promjena izbornoga sustava u Republici Hrvatskoj, po tko zna koji put se nametnulo pitanje međunarodnih ugovora koje je poptisala Republike Hrvatska s pobunjenim Srbima prilikom mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, a nakon toga, navodno na tom pravnom i političkom temelju, pristupnih pregovora i sporazuma s Europskom unijom.

Add a comment

Opširnije...