Od anemije do blasfemije

Ode i novoparadigmatičar Stier. Navodno zato da ostane vjeran svojoj ''novoj Stierparadigmi'' i širi demokršćanstvo u HDZ-u. Sretno mu bilo u tom pothvatu, no čini mi se da ''radosna vijest'' nove paradigme nema previše šanse kod te ciljane skupine. Te se okorjele pastve više nikakav nauk ne prima. Tu puno više pali tihi Šeksov rad vođen načelom: Cilj opravdava Sanadera, odnosno cilj opravdava Plenkovića.

Add a comment

Opširnije...

Operacija spašavanja Agrokora

Image result for vrdoljak plenković

Paralelno s nasilničkim spašavanjem Agrokora, trajalo je i jednako neprirodno spašavanje postojeće vlade. Koalicija HNS-a unutar kojega postoji otpor te monolitno jednoglasnoga HDZ-a stvorila je hibridnu vladu oslobođenu bilo kakvih nacionalno osviještenih usmjerenja, podložnu isključivo sugestijama međunarodnih organizacija.

Add a comment

Opširnije...

Dva groba za Tita

Republika Slovenija i Republika Hrvatska su u svakom slučaju prožete titoističkom jugonostalgijom. Tomu je posljednji svjedok sudbina preimenovanja jednog od najvećih zagrebačkih trgova

Add a comment

Opširnije...

Solomonsko rješenje – Preimenujmo Trg maršala Tita i Milana Bandića

Solomonsko rješenje sastoji se u tome da se lijepi trg ispred HNK preimenuje u Kazališni trg, a da Milan Bandić promijeni svoje ime u Josip Broz Tito. Tako bi se demokratska hrvatska javnost zadovoljila jer trg konačno ne nosi ime jugoslavenskog diktatora, a titoistima bi se ostvario eshatološki san da im ponovo vlada Josip Broz Tito, premda samo u gradu Zagrebu. 

Add a comment

Opširnije...

Antifašizam je smrtonosan za hrvatsku slobodu i nezavisnost

Pupovac zato danas predsjedava odborom za ljudska prava, iako baštini nasrtaje baš na svako civilizacijsko pravo hrvatskoga naroda. I to radi i dalje, ovaj put pod pričom o nadilaženju podjela koju javno predstavlja nesretni Kapulica i to stavljajući ju u usta Tuđmanu.

Dok je antifašizma u Hrvatskoj nema straha za hrvatske neprijatelje, niti ima hrvatske slobode!

Add a comment

Opširnije...

SDP i HNS nemaju moralno, pa time ni političko, pravo odlučivati o spomen pločama poginulim hrvatskim braniteljima!

Image result for hos ploča

Dakle, oni, kao SDP i HNS, nisu imali ni jednu dragovoljačku postrojbu od svojih članova u Domovinskom ratu, pa pitam s kojim pravom njihove stranke ucjenjuju, određuju i naređuju gdje i kakve će legalne i legitimne spomen ploče i s kakvim znakovima biti postavljene poginulim hrvatskim braniteljima dragovoljcima, koji su dali svoje mlade živote za svoj dom, narod, državu i Domovinu!

Add a comment

Opširnije...

Razotkrivanje hrvatske ‘civilne’ scene – ‘Trg je naš’: Antifašisti = Titoisti = Komunisti?

“Trg je naš” geslo je građanskog okupljanja na Trgu maršala Tita u Zagrebu, koje je u tijeku, a kojim lijeve i antifašističke udruge i stranke, na Dan antifašističke borbe 22. lipnja, upozoravaju da gradska vlast “koketira s promjenom imena tog trga jednog od posljednjih simbola pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu”.

Add a comment

Opširnije...

Hoće li uskoro biti pohapšeni svi koji nisu za Plenkovića?

Vojni invalid završio na policiji zbog komentara o Plenkoviću

Nakon što je policija uhitila 21-godišnjaka koji je preko Facebooka prijetio premijeru Andreju Plenkoviću, portal eBrod objavio je da je na obavijesnom razgovoru završio i 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid iz Davora D. M. Carkov, koji živi u Novoj Gradiški.

Add a comment

Opširnije...

Podupiranje i slavljenje Tita civilizacijska je sramota

Hoće li se neka ulica ili trg zvati po diktatoru ili predstavniku bilo kojeg totalitarnog režima bez obzira na njegov ideološki predznak – ponajprije je moralno i civilizacijsko pitanje. Ljudi i zajednice koje drže do moralnih vrijednosti nikada sebi ne će dopustiti da neke ustanove ili ulice nazovu po zločincima, ubojicama, ljudima odgovornim za masovne pokolje.

Add a comment

Opširnije...

Plenković: Nije istina da je odlučeno da ploča HOS-a ostaje u Jasenovcu, o tome moram razgovarati s HNS-om

“Neistinita je informacija o odluci Vlade da će ploča HOS-a s natpisom “Za dom spremni” ostati u Jasenovcu. O tom pitanju moramo razgovarati s partnerima u Vladi.”, kazao je premijer Andrej Plenković u razgovoru s novinarima u Bruxellesu nakon objave u Večernjem listu da je odluka već pala, očito poručivši da ne ovisi sve o njima nego i o HNS-u.

Add a comment

Opširnije...

Trebamo li Trg žrtava maršala Tita?

Image result for trg titovih žrtava

Je li moguć neki kompromis? Naravno! Da povežemo one koji i dalje žele gorljivo Tita i one koji su protiv njega – nazovimo ga Trg žrtava maršala Tita! Jer, apsurdno je da Hebrangova ulica izlazi na trg koji nosi ime čovjeka koji ga je dao likvidirati. S druge strane također svojevrsna ucjena.

Add a comment

Opširnije...

Dawn Dawns: HOS-ova ploča i amblem – Plenkiju je problem!

I da, ne traže branitelji privilegije, iako su ih krvavo zaradili. Oni traže samo malo mira i poštovanja. Zato, nije problematičan grb naših slavnih heroja domovinskog rata, problematičan je anemični europejac, bez imalo domoljublja koji upravo izjavljuje kako je HOS mogao staviti i ploču bez amblema, pa eto, ne bi bilo problema.

Add a comment

Opširnije...

Rekonfiguracija

Ali najučinkovitiju je zamjenu dobio najureni mostovac Orepić. Dolazak Davora Božinovića na čelo MUP-a pravi je pogodak. Dok je Orepić puno zujao, a malo meda nosio, Božinović je konkretan, učinkovit. Nije pošteno ni zasjeo, a već je zasukao rukave. I dela da bi mu i Bandić zavidio. Krenula su i prva uhićenja.

Add a comment

Opširnije...