Hodak: ‘Jedino Sabor može zabraniti ZDS, ali tada mora kazniti i komunističke simbole i slogane’

Related image

“Ni u jednom Zakonu Republike Hrvatske nije navedeno da pozdrav ‘Za dom spremni’ iz pjesme Čavoglave treba sankcionirati. Ukoliko Sabor i donese takvu odluku, onda će se trebati sankcionirati i slogani i simboli iz vremena komunizma.”, istaknuo je za Narod.hr ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak komentirajući obrazloženje tročlanog sudskog vijeća u kojoj se osuđuje upotreba ZDS tvrdeći da simbolizira mržnju.

Add a comment

Opširnije...

Thompsonov odvjetnik o uzviku Za dom spremni: Mislim da igra tek počinje

Image result for davorin karačić

Reći da Hrvatska počiva na antifašizmu samo zato jer je jedna od stepenica u državotvornom razvoju hrvatskog naroda bio i ZAVNOH, isto je kao da kažemo da Hrvatska počiva na feudalizmu, jer se u preambuli Ustava spominju i određene odluke iz hrvatske povijesti u vremenu feudalizma. Prema tome, mislim da igra tek počinje”, rekao je Karačić.

Add a comment

Opširnije...

Plenkovićeva obiteljska stranka mladih uhljeba

Tako je u 51 tvrtki od strateškog, ili posebnog interesa za državu, čak trećina imenovanih sa stranačkom iskaznicom – riječ je o 364 osobe koje skupštinama, društvima ili nadzornim odborima predlaže Vlada, a od tog broja u upravama i nadzornim doborima sjedi 87 članova HDZ-a, 15-ak je HNS-ovaca, te 14 ostalih…

Add a comment

Opširnije...