Polazna slabost hrvatske državne politike - Tko je napao Hrvatsku?

Agresor na Republiku Hrvatsku je bila – Srbija. To je početak svega i to mora biti kanon svakoga hrvatskog političara, državnog dužnosnika, javnoga djelatnika, akademca, svakoga tko na bilo kakav način predstavlja službenu Hrvatsku, ili kroz državne institucije, bilo kroz javne institucije, bilo u državnim medijima i u konačnici – svakoga tko na izravan ili neizravan način zarađuje plaću na poslovima koje financira ili kojima omogućava financiranje Republika Hrvatska

Add a comment

Opširnije...

Europejac Vučić treba otvoriti KOS-ove arhive

Image result for vučić glina

Iskustvo pokazuje da se ni jedan ozbiljan međudržavni spor Srbije i Hrvatske, kako ni bilo koji drugi spor sa susjedima, ne može riješiti, a osobito ne u hrvatsku korist, bez američke potpore. Tako je to bilo od "Oluje" do današnjih dana. Rješenja nikad nisu bila idealna, ali alternativa je uvijek bila rejugoslavizacija, balkanski "region"

Add a comment

Opširnije...

Aleksandar Vučić kao Ivan Pavao II.

Image result for kolinda vučić dokumenti

Kolinda Grabar-Kitarović se, upitana za konkretne rezultate, kojih naravno nije bilo, pohvalila matičnim knjigama koje su iz Dvora na Uni dopremljene s Vučićem i provokativno izložene ispred njezina ureda. Ni ona, a ni nitko drugi nije, izgleda, shvatio podvalu. On je u stvari donio popis tobože nestalih Srba. Doduše, donio je i podatke o troje ubijenih Hrvata, ali ništa o Vukovarskoj bolnici ni o logorima. Samo je izjednačio Loru i Ovčaru.

Add a comment

Opširnije...

Pobjednik političke burleske – Vučić! Uskoro su lokalni izbori u Beogradu, a on je heroj koji se vratio živ iz ustašije

Image result for vučić poklonio hrvatskoj vojsci

Jedno od većih zala koje su Hrvati nanijeli komšijama je i zgodna sličica s Pantovčaka kad se Vučić poklonio hrvatskoj vojsci koja je razbila u “paramparčad“ njegov san o Velikoj Srbiji i granici Virovitica, Karlobag, Karlovac, te o srpskoj Glini… I to je sve čemu smo se mogli razveseliti tijekom Vučićeva posjeta Zagrebu

Add a comment

Opširnije...

Nakon što je Vučićeva propagandna bagra otišla u Srbiju stiže nam Dodik...

Image result for vučić dodig

Ovih dana su Vučiću spočitavali govor u Glini, čak i oni koji mu ga do sada nisu stavljali pod nos - pa bih se na njegovu mjestu malo zabrinuo, štoviše upravo ti i takvi koje se nikako ne može proglasiti ustašama. Za razliku od njih (RTL, Šprajo, HND…) mi niti smo očekivali njegovu ispriku, niti tražili, niti bismo ju, nakon tolikih godina, prihvatili.

Add a comment

Opširnije...

General Sačić: Neće moći, izdajničke sluge

Image result for general sačić

Srpsko narodno vijeće (SNV) poslalo je hrvatskoj vladi 13 zahtjeva, među kojima je najspornija osnivanje nove teritorijalne jedinice unutar Republike Hrvatske. Nakon što su Srbi u Hrvatskoj izrazili želju da osnuju vijeće općina čime bi Hrvatska dobila novu teritorijalnu jedinicu, general Sačić uputio im je oštru poruku na svome Facebook profilu.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Dajte nam „izjavu“ gdje ste bili i što ste radili u Domovinskome rata!

Image result for četnici domovinski rat

Nakon što su u nekakvoj notornoj „izjavi“ objelodanili 13 zahtjeva na trećoj Velikoj (?) skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV), kojoj su bili nazočni i predsjednici država Hrvatske i Srbije, netko bi već dobro znanom „Pupiju“, odnosno Miloradu Pupovcu trebao jasno i glasno reći: „Idi bre, pa se leči!“.

Add a comment

Opširnije...

Kolinda nije shvatila da je četnik dolazi poniziti, a Plenković je davno odlučio ne podržati je

Riječ je o tome da je Pantovčak jedina stožerna točka koju ne kontrolira Andrej Plenković i da je odavno pokazano kako Kolinda nije njegov izbor. Medijska i politička vojska bila je spremna za tu bitku i sada se samo čekalo kada će Kolinda pogriješiti. I dočekali su. Ako sruši Kolindu, Plenković se može slobodno okruniti jer će kompletna vlast biti u njegovim rukama

Add a comment

Opširnije...

Marginalna država Hrvatska…

Slikovni rezultat za prosvjed udovica vučić

Loše režirana predstava

Da je Hrvatska ozbiljna država, protiv službenog posjeta predsjednika susjedne, prijateljske i nesvrstane Srbije, Aleksandra Vučića, bi prosvjedovalo jedno četiri milijuna građana Hrvatske, a ne par stotina „marginalaca“, kako ih je nazvala predsjednica, ljudi koji su ionako prezreni i odbačeni od ovog društva.

Add a comment

Opširnije...

Od manekena do generalnog konzula

Od modnog pretvorio se u političkog manekena, pa je po raznim selima i gradovima kao voditelj političke akademije HNS-a propovijedao liberalnu mantru: sloboda pojedinca, što manje države, što više civilnog sektora, totalna privatizacija. Redoviti je sudionik gay-parada.

Add a comment

Opširnije...

Hrvatski apsurdi

Kažu mi dobri poznavatelji njemačkog jezika da prezime Richembergh ne postoji na njemačkom govornom području. Richemberga, naravno, ima, Richembergha ne. S njima se slaže i najveći autoritet suvremenog svijeta – Google. Ipak, ima jedan Richembergh na svijetu, i taj je izvanredni raritet zapao upravo nas Hrvate. 

Add a comment

Opširnije...