Zadnji komentari

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen u Vinkovcima i Nuštru

U okviru Dana matice hrvatske u Vukovarsko -  srijemskoj županiji  u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, predstavljen je pretisak hrvatskog izdanja knjige Južnoslavensko pitanje, autora Ive Pilara.  Sutradan, 16. 10. 2017. predstavljanje je nastavljeno u dvorani  vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića , te  uvečer istog dana u prostorima Doma kulture u Nuštru.

Add a comment

Opširnije...

"Hrvatski Institut - istraživanje islamskog nasljeđa"

Slikovni rezultat za muslimanska književnost hrvatska

"U Leksikonu se ne nalaze književnici iz BiH i Hrvatske muslimanskog podrijetla, jer je njihovo djelo, u književno-povijesnom i kritičkom smislu, već obrađeno u sličnim publikacijama u Hrvatskoj i jer su se društveno-političke prilike za takav posao i u Bosni i Hercegovini stubokom promijenile.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

HRVATSKA DRUŽBA POVJESNIČARA „DR. RUDOLF HORVAT“

POZIVA VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE AUTORICE BLANKE MATKOVIĆ

IMOTSKA KRAJINA U DOKUMENTIMA OZNE, UDBE I NARODNE MILICIJE (1944.-1957.), LIKVIDACIJE I PROGONI

Add a comment

Opširnije...

Obavijest o održavanju tribine za javnost: "Prijatelj do smrti"

Image result for palijativna skrb

Katedra za društvene i humanističke znanosti, Katedra za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Centar za palijativnu skrb Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, organizira tribinu pod nazivom „Prijatelj do smrti – Ivan illich u teoriji i praksi“, koja će se održati 12. listopada 2017., od 18 do 19:30, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16(Rijeka).

Add a comment

Opširnije...

Premijera filma „Krvava berba grožđa“

Dokumentarni film „Krvava berba grožđa“ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj. Opisuje sve strahote koje su doživjeli Hrvati i ostali nesrbi u Lovasu od strane tzv. JNA i paravojne jedinice ”Dušan Silni”. Zločin u Lovasu jedan je u nizu mnogobrojnih koji su se odigrali na hrvatskom tlu tijekom Domovinskoga rata. Na svom putu prema okupaciji i uništenju grada Vukovara tzv. JNA i četnici iz Srbije uništavali su i ubijali sve što im se našlo na putu. Tako su 10. listopada 1991. okupirali i spalili Lovas – hrvatsko selo u Srijemu. 

Add a comment

Opširnije...

In memoram - Antun Kostić

Ubojstvo Antuna Kostića 

Antun Kostić, rođen 26. rujna 1943. u Brodskom Varošu, završio je bogosloviju u Đakovu i nakon toga emigrirao u SR Njemačku. U Münchenu se zaposlio u jednom poduzeću kao skladištar, a u slobodno vrijeme je igrao nogomet za tamošnju Croatiju.

Add a comment

Opširnije...

Memorijalna utrka Vukovar – Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata

Iz središta Vukovara, put 27 kilometara udaljenog Tovarnika, u nedjelju 8. listopada u 10 sati krenuti će sudionici devete Memorijalne utrke Vukovar-Tovarnik, koju u povodu 26. obljetnice ubojstva tovarničkog župnika Ivana Burika trči petesetak trkača u organizaciji Udruge “Dr. Ante Starčević” iz Tovarnika i Maraton klub “Hrvatski sokol” iz Osijeka.

Add a comment

Opširnije...

3D formacija – tvoja šansa, tvoja zrelost!

Biti svet. Biti potpun. Biti autentičan. Već i samo Biti!, danas je velik izazov.

Pozvani smo biti. Pozvani biti sve to: sveti, cjeloviti, autentični. Već 2 tisućljeća Krist poziva, nudi, garantira, omogućuje: posvećenje. Već 2 tisućljeća svijet zaglušuje taj poziv bukama ispraznosti, gramzljivosti, mlakosti, straha, laži, nepravde.

Add a comment

Opširnije...

Apologeti Slobodana Miloševića na Filozofskom fakultetu

Hrvatska konzervativna strana osjeća dužnost upozoriti hrvatsku javnost na predavanja dr. Martina Sextla sa Sveučilišta u Innsbrucku pod nazivom „Peter Handke i Jugoslavija“ koja se planiraju održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci 03. i 06. studenoga u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma (AKF). 

Add a comment

Opširnije...

Najava prosvjeda protiv Istanbulske konvencije

Prvi prosvjed protiv ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije održat će se ove nedjelje, 1. listopada 2017., u Splitu u 17 sati na Trgu Gaje Bulata 3 (ispred Gospe od zdravlja) – najavio je to predstavnik Udruge Vigilare Ivan Mihanović u emisiji HRT-a „Dobar dan, Hrvatska“ od 26. rujna.

Add a comment

Opširnije...