Zadnji komentari

IN MEMORIAM Obitelj Stjepana Ševe

Ubojstvo obitelji Stjepana Ševe

Među opasnije vođe HRB-a u Europi Udba je ubrojila i Stjepana Ševu, rođenog 1936. godine u Hamzićima kod Čitluka. Ševo je emigrirao 1966. godine. Vrlo brzo je postao politički aktivan i povjerljiva osoba u hrvatskim emigrantskim krugovima. Iz izvješća suradnika riječke Udbe Vinka Sindičića i suradnika splitske Udbe pod pseudonimom "Mosor", bilo je poznato da je Ševo, bio jedan od glavnijih logističara HRB-a u Europi.

Add a comment

Opširnije...

In memoriam Stanko Nižić

Stanko Nižić: “Hrvatsku Hrvatima“

23. kolovoza 2017. godine navršava se 36 godina od političkog ubojstva hrvatskog emigranta Stanka Nižića u Zürichu. Za ovo svirepo ubojstvo u režiji zločinačke jugokomunističke udbe još uvijek nitko nije procesuiran. Žalosna je i činjenica da u Švicarskoj za ubojstvo nakon 30 godina nastupa zastara.

Add a comment

Opširnije...

Umro hrvatski književnik Siniša Božulić

Napustio nas je član HKUPD "Stanislav Preprek" i književnog kluba ove udruge

U Novome Sadu preminuo je danas, 21. kolovoza 2017., Siniša Božulić,hrvatski kolumnist i književnik iz Vojvodine, član i jedan od osnivača Hrvatskoga kulturnog centra Novi Sad te Hrvatskoga kulturno-prosvjetnog društva „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Pozivamo na obilježavanje povodom europskog Dana sječenja na žrtve totalitarnih režima za žrtve ratnih i poratnih stradanja poubijane od komunističkih zločinaca u Drugom svjetskom ratu na mjestu dokazane istine:

Add a comment

Opširnije...

Udruga Vigilare traži Yusipovićevu ispriku

Priopćenje Udruge Vigilare povodom netolerantnih, diskriminirajućih i mrziteljskih poruka bivšeg hrvatskog predsjednika dr. Ive Josipovića

Dr. Josipović je tako javno koristio uvrjedljiv i vulgaran neologizam stavljajući uz riječ „katolička” i pojam „džamahirija”, pri čemu potonja označava zločinačke islamističke režime, poput onog Muammara al-Gaddafija u Libiji.

Add a comment

Opširnije...

" Dani Slavonije,Domaće je Domaće u Zadru" od 14. - 19.08. 2017. godine na Rivi,Zadar

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 14.-20.08 od 8-20 sati  dođu na Rivu u Zadar moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Add a comment

Opširnije...

Film o heroju Jean-Michel Nicolieru na Vukovar film festivalu

Image result for jean michel nicolier

Dugometražni dokumentarni film „Sve je bio dobar san“ redatelja Branka Ištvančića, nakon što je osvojio svjetske festivale, prikazat će se na 11. Vukovar film festivalu u programu Vukovarsko zagrijavanje. Na rasporedu je u nedjelju 20. kolovoza u 20,30 sati na Terasi agencije za vodne putove, a ulaz na projekciju je slobodan.

Add a comment

Opširnije...

Konačno napravljene prve predradnje za izgradnju vinkovačke istočne zaobilaznice !

Image result for slavica jelinić

Ovih dana možemo zamijetiti pozitivni pomak u realizaciji projekta Slavonija, tj. konkretno izvršene su potrebne predradnje za izgradnju istočne vinkovačke zaobilaznice. Naime, jasno je vidljivo da su u zadnjih 15 do 20 dana intenzivirani radovi na relaciji Mirkovci - Nuštar te je nakon dugogodišnjeg čekanja probijen put koji bi trebao proizaći u istočnu zaobilaznicu grada Vinkovaca. 

Add a comment

Opširnije...

U Grudama održan prvi Blagdan slobode

U Grudama je, u znamenu Gospe od Anđela,  održan prvi Blagdan slobode, u srijedu, 2.kolovoza, s početkom u 20 sati - na dan kada je, prije tristo godina, u mletačko-turskom  ratu, bio oslobođen od Turaka Imotski,cijela Imotska krajina i dio Hercegovine – te odkrivena križarska pobjednička zastava iz godine 1717.  

Add a comment

Opširnije...

Film „Gospa od utočišta“ u Subotici i Tavankutu

Nastavak ovogodišnjeg Ciklusa hrvatskog filma u Vojvodini održat će se projekcijom dokumentarnog filma „Gospa od utočišta“ redatelja Srđana Segarića u ponedjeljak 14. 08. 2017. u 20 sati u prostorijama HKC Bunjevačko kolo u Subotici i u utorak 15.08.2017. u 20 sati u prostoru Etno salaša Balažević u Tavankutu. 

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Image result for dnevnik u znaku za dom spremni

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige

akademika JOSIPA PEČARIĆA:

DNEVNIK U ZNAKU ZA 'DOM SPREMNI'

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Image result for hrvaTSKA ZASTAVA

Poštovani prijatelji, Hrvatski branitelji,

Možemo li se zajedno okupiti u Zagrebu u SUBOTU, 5. kolovoza i na primjeren način obilježiti DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI   i   DAN POBJEDE u gradu Zagrebu  ?

Add a comment

Opširnije...

Osnovan Savez udruga branitelja liječenih od PTSP RH

Image result for branitelji ptsp

Nisu sve rane vidljive, geslo je naše udruge koje sve govori. Ranjeni od metka mogu vam pokazati svoje rane, njih vidite, no one koje također imaju duboko zapretene u psihi, u emociji nećete moći vidjeti, osim ako se duboko ne zagledate u njihove oči ili promatrate reakcije na svakodnevne uobičajene situacije. Ranjenu dušu ne možete vidjeti, ali čovjeka s ranjenom dušom da, nazivaju nas oboljelima od PTSP-a.

Add a comment

Opširnije...

MLADEN PAVKOVIĆ: Koprivničanci prodaju oružje!

Image result for oružje

Očito je velika kriza, jer Grad Koprivnica prodaje – oružje. Na svojoj web stranici pozvali su zainteresirane na kupnju oružja, i to putem javne dražbe! Prva javna dražba bit će održana 24. kolovoza 2017. s početkom u 8 sati u prostorijama Gradske uprave, a sudionici su dužni uplatiti jamčevinu u iznosu od 500 kuna.

Add a comment

Opširnije...

MLADEN PAVKOVIĆ: Bit će dosta nezadovoljnih, ako se svečanost ne održi na kninskom trgu

Image result for oluja knin

Desetak dana prije još jedne obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja 95, koja će se tradicionalno  održati u Kninu, većina branitelja pomalo je „šokirana“ najvažnijim dijelom programa. Naime, osim polaganje vijenaca na središnjem trgu, kod nacionalnog spomenika, neće se na žalost događati „ništa“, već se proslava seli, u tzv. kontrolirane uvjete, na Kninsku tvrđavu!

Add a comment

Opširnije...

Hodočašće - Borićevac 27. 07. 2017

U četvrtak, 27. srpnja 2017. organizira se hodočašće u Borićevac kod Donjeg Lapca, u Gospićko-senjskoj biskupiji, na pokop 24 civilne žrtve, djece i starijih, roda Ivezića ubijenih u „danima ustanka 1941. godine“, a koji će se održati kod crkve Blažene Djevice Marije u Borićevcu

Add a comment

Opširnije...