Javor Novak: Nitko ne šljivi EU

Zašto je izlaznost bila tako mala? Glavni je razlog hrvatskih beznačajnih 12 mandata naspram čak 720 zastupničkih u EU parlamentu. Hrvatskih dvanaest mjesta točno je 1/60-ina od ukupnog broja zastupnika. Ukratko toliko smo neznatni, da je utjecati na volju većine gotovo pa potpuno nemoguć posao.

Opširnije...

Javor Novak: Pranje obraza svim JNA oficirima

Na najprestižnijem svjetskom filmskom festivalu, na 77. Cannesu, hrvatski film „Čovjek koji nije mogao šutjeti“ redatelja Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratki film. Čestitke redatelju i glumcima ali mediji u hrvatskoj krivo prenose podatak: prvi nagrađen hrvatski film.

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Uzrok glavnih problema u Hrvatskoj je kriptojugoslavenski zavnohovsko-antifašistički ustav

Početkom 1990.ih hrvatski narod se našao u situaciji koju možda najbolje opisuje jedna stara rimska poslovica:   A fronte praeciptium a tergo lupi.   ( Sprijeda ponor odzada vukovi ) ili,  bolje reći - Sprijeda ponor odzada četnici i “antifašisti”.                                                      

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Igra mačke bez miša

War in Ukraine – weekly update (20.05-26.05.2023) - Fundacja im. Kazimierza  Pułaskiego

Odnedavno teče već treća godina otkako Rusija razara Ukrajinu. Sada se pojavljuju tanki glasovi kako je NATO potcijenio rusko naoružanje, što će reći Amerika je debelo promašila. Čak pišu kako je Rusija sada jača nego na početku agresije. Kako je to moguće?

Opširnije...