Marulićevi dani postali Frljićevi dani

Zahvaljujući organizatorima, „Marulićevi dani“ ove su godine postali Frljićevi dani. Ne zna se jesu li organizatori bili kreativniji ili hrabriji. Nije ih pokolebala ni javna sablazan (pa i otkazi) koje je u Poljskoj, Švicarskoj, BiH i Austriji izazvala predstava Olivera Frljića „Naše nasilje i vaše nasilje“.

Add a comment

Opširnije...

Pisci su najopasniji, oni prodaju ideje

Related imageAKTIVIRAJ UDARNE GRUPE

Kumrovec sa svojom okolicom, Maceljom i Zagorskim selima, sa tisućama hrvatskih vidljivih i opipljivih kostura je veliko groblje koje groblje je mjesto svijeća, cvijeća, molitve i ptičijeg cvrkuta, a ne mjesto gdje se igra kolo i slavi počinjeni zločin. 

Add a comment

Opširnije...

Moja pomirba s ustašama i "ustašama" (1)

Image result for TOMAC MEMOARIZašto sam uporno provodio Tuđmanovu politiku pomirbe?

Započinjemo s objavljivanjem serijala iz prve knjige iz trilogije prof. dr. sc. Zdravka Tomca pod naslovom HRVATSKI PATRIOTIZAM – ŠTO TO ZNAČI BITI HRVAT? u izdanju Tkanice iz Zagreba. Knjiga izlazi iz tiska uoči lokalnih izbora.

Add a comment

Opširnije...

Ni "alternativni" Srbi ne vide Hrvate

Ako u ničemu, Srbi su jedinstveni u negiranju Hrvata

Ne postoji mogućnost. Srbijanski „alternativci“ i „proroci“ i „analitičari“ i „pacovi“, bitange, ološ i šljam i luđaci… razlikuju se po svemu: samo prema i o njima, tim „Hrvatima“ - ne. To im je konstanta – svima - bez izuzetka, „svilen su konac“ za kojega se čvrsto drže, čineći tako neki grozd. 

Add a comment

Opširnije...

dr. Ćavar - A aktualnoj situaciji

Slikovni rezultat za plenković pupovacPoslušnici u hrvatskoj Vladi, i oni iz HDZ-a i iz Mosta, kao lutke na koncu, izigravaju neku svoju veliku stranačku samovolju i ne nalaze zajednički jezik u kriznoj situaciji, a zapravo se ide, opet po zadatku, u stvaranje Vlade "nacionalnog spasa", da se ne bi, tobože, pravili troškovi za nove izbore

Add a comment

Opširnije...

Treba li Hrvatska čestitati Plenkoviću na odlučnosti ili se ima razloga bojati?

Plenković pokušava od HDZ-a sačiniti stranku koja će se potpuno odreći jednoga svoga legitimnoga krila, dijela svoga identiteta. On, iako se poziva na stračevićanstvo, na nacionalno suverenističku komponentu Tuđmanove politike, nije nikada bio, niti će biti sklon ili pristalica takve nacionalne politike. Njemu je nacionalni identitet koji ne proizlazi iz europskih birokratskih i globalističkih koncepcija- stran. Potpuno stran.

Add a comment

Opširnije...

Razočarani i ogorčeni

Image result for FRLJIĆ PROSVJEDUhićenja prosvjednika na sramotnoj antihrvatskoj Frljićevoj priredbi u Splitu

U svoje ime, jerbo su me na telefon u stranci slali od nemila do nedraga, dopustite mi da kažem nekoliko riječi koje sam mislio izgovoriti nekome od glasnogovornika stranke. Naime, htio sam pitati hoće li stranka izdati neko priopćenje ili organizirati tiskovnu konferenciju glede uhićenja građana Splita koji dobro znaju kakva je bila uloga svetog Ivana Pavla II. u najtežim razdobljima hrvatske povijesti.

Add a comment

Opširnije...

Tko će već jednom uzviknuti: Dosta!

Paralelno s uspostavom ove države, obranom njenog suvereniteta i poslijeratnom obnovom i izgradnjom, razni i različiti, “sposobni” likovi, veliki “domoljubi” i Hrvatine, su stvarali svoja carstva. U to su vrijeme pravi domoljubi, Hrvati, Srbi i ostali građani Republike Hrvatske krvarili i ginuli po mnogim ratištima, odlazili u progonstvo, rasipali se diljem Europe i svijeta

Add a comment

Opširnije...

Rat u Francuskoj ako pobijedi Marine le Pen?!

Related imageLe Pen je protiv globalizacije, govori u ime nezaposlenih, ugroženih i traumatiziranih Francuza. Ona vjeruje u Europu nacionalnih država, Europu zasnovanu na suradnji. Najpopularnija francuska političarka Europsku uniju vidi kao "antidemokratsko čudovište". U čemu je pogriješila? Je li zato "ultra  opasna desničarka?" Činjenica je da EU-zastupnici ne zastupaju zemlje iz kojih potječu, nego nadnacionalne europske stranke (klubove) kojima pripadaju.

Add a comment

Opširnije...

Razgovor s M. Benčevićem: Vrijeme je za državničke poteze

 

O hrvatskim se braniteljima uglavnom snimaju sramotni filmovi u kojima, ako nisu predmet poruge, onda su prolupali, alkoholičari ili manijaci neke druge vrste. Sve u svemu, dojam je da se hrvatska država odrekla hrvatskih branitelja, vidjevši u njima problem. Sve dosadašnje vlasti s njima su se poigravale, mali dio njih „isplatile“, umjesto da su ratni zapovjednici, recimo, danas na čelu državnih tvrtki te da, po uzoru na SAD, Francusku ili Izrael, budu i ministri, predsjednici vlada ili države Hrvatske

Add a comment

Opširnije...

Čestitka Plenkoviću

 

Ni dan-danas nitko (pa ni sam Tomislav Karamarko) ne zna u čemu je bio grijeh prvog potredsjednika Oreškovićeve vlade i zašto je morao napustiti poziciju. Osim, naravno, „crimena“ vezano za spominjanje komunističkih zločina i još ponečeg što nema veze ni s INA-om ni s Petrovićem, ali bogme ima s SDP-om i njihovom bratijom, a to nikako nije nevažno.

Add a comment

Opširnije...

Redatelj Jakov Sedlar: Ministarstvo kulture trebalo bit organizirati međunarodni skup o Jasenovcu

Image result for sedlar jasenovacTemom Jasenovca dugo sam se bavio. Otkrio sam da je istinito mnoštvo tragičnih Jasenovac istinačinjenica koje su bile manje ili više poznate, otkrio sam i neke nove, nepoznate pojedinosti, ali sam spoznao da mnogo toga svakako spada u kategoriju mita. Što se dogodi kada se dirne u taj jasenovački mit, osjetio sam u zadnjih godinu dana, nakon sto sam u javnost izašao s filmom "Jasenovac-istina".

Add a comment

Opširnije...

Tri žalosne komemoracije

Image result for pupovac jasenovacKao izgovor ove godine je posebno apostrofirana spomen- ploča iz Jasenovca poginulim pripadnicima HOS-a, s pozdravom "Za dom spremni". No, laž je kraća od godinu dana. Lani nije bilo ploče, ali je bilo istovjetnog bojkota. I može li se za svaki eventualni incident, za ploču, film, pjesmu ili grafit, optužiti Vladu i tražiti njezinu intervencija kao da ne postoje zakoni, sudovi i policija?

Add a comment

Opširnije...