Zadnji komentari

Mladen Pavković: Dijele lekcije, a kad se upali svjetlo bježe kao miševi!

Related image

Ovoga je dosta. U zadnje vrijeme relativno mnogi dijele lekcije hrvatskim braniteljima. Netko kaže da treba konačno  priznati i reći istinu, da nisu svi „branitelji“ bili branitelji! Zatim zamjeraju pojedinim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata da se ponašaju i da svojim zahtjevima podsjećaju na SUBNOR, što izaziva osjećaj nelagode.

Add a comment

Opširnije...

Govor Ante Glibote

Govor Ante Glibote dopredsjednika europske Akademije znanosti, umjetnosti i književnosti (easal)  na svečanosti uručenja članskih povelja novim članovima, književnicima Luku Paljetku, redovitom, i Mili Pešordi, dopisnom članu Akademije, u društvu hrvatskih književnika,  u Zagrebu, 11. listopada 2017.

Add a comment

Opširnije...

Kako se Plenković rješava Povjerenstva za Agrokor

Image result for plenković agrokor

Plenković: Temi Agrokora nismo pristupili populistički, a Povjerenstvo po zakonu gubi svrhu

Koliko je meni poznato, a čitao sam uredbe zakona o istražnim povjerenstvima, mislim da je malo prostora za interpretacije kao što to govore neki iz oporbenih stranaka, a to je da sukladno članku 4, u trenutku kada se pokrene neki sudbeni postupak u nekom od predmeta koji su dio istražnog povjerenstva, povjerenstvo prestaje s radom. 

Add a comment

Opširnije...

MAXSIMUM CRIMEN

Image result for fetus

Ako majka hoće ubiti dijete predstavlja pojedinačnu silu kao i ginekolog, ali državni zakon koji sili ginekologa da izvrši ubojstvo onda se zapravo radi o tisućama, desecima tisuća, stotinama tisuća i milijunima birača na izborima koji su izabrali svoje predstavnike u parlament koji donose zakone, pa i ovaj, kod nas 1978., o pravu na pobačaj u klinikama koje to stručno mogu obavljati.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Priča o smrti pjevača zanimljivija je nego ona o Junaku Domovinskog rata

Related image

Prošla je još jedna tužna obljetnica - smrt general bojnika Blage Zadre (Donji Mamići-Ledinac, BiH, 31.ožujka 1944. – Vukovar, 16. listopada 1991.). Umjesto o obljetnici ovog Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata jedne dnevne hrvatske novine, na taj dan, kao i svake godine, donijele su opširan prilog o smrti makedonskog  pjevača – Toše Proeskog (Prilep, 25. siječnja 1981. – Nova Gradiška, 16. listopada 2007.).

Add a comment

Opširnije...

Uporišta i opasne posljedice političke srbizacije Hrvatske – II. dio

Izmjenom i to dubinskom, izbornoga sustava, koji podrazumijeva ustavne i zakonske promjene, a to je nemoguće  bez nacionalnoga referenduma. Da imaju nužan kritički minimum državničke odgovornosti to bi inicirali ili predsjednica Republike ili vlada Republike Hrvatske, jer s tim se ne može taktizirati. A kako je očito da nemaju, vrijeme je za samoorganizaciju hrvatskoga naroda

Add a comment

Opširnije...

Rješenje za “Agrokor” je moglo biti drugačije i puno bezbolnije. “Lex Agrokor” će biti porazan za hrvatsko gospodarstvo

Related image

Problem financijske propasti „Agrokora“ ne izlazi iz središta pozornosti nacije. Nakon pune financijske revizije poslovanja „Agrokora“, a kakva nikad nije učinjena niti prema jednoj tvrtki u Hrvatskoj, konačno se spoznala puna istina. Istina o nestručnom, lopovskom i gramzivom vođenju poslovanje „Agrokora“.

Add a comment

Opširnije...

Neume, zašto šutiš?

Image result for neum

I dok lokalni političari šute, graja se silna digla u Sarajevu oko Neuma. Dižu je bošnjački političari, isti oni koji ne daju Hrvatima kao konstitutivnom narodu ostvarivati u praksi jednakopravnost s ostala dva naroda u Bosni i Hercegovini. Zna se da u Neumu živi većinsko hrvatsko pučanstvo

Add a comment

Opširnije...

Bujica ekskluzivno doznaje: Utakmica "Sinđelić" - "Crvena zvezda" sutra neće biti odigrana! Što će sada reći Pupovac?!

Iz pouzdanih izvora redakcija Bujice upravo je dobila informaciju da se u ponedjeljak 16. listopada ipak neće odigrati utakmica "Sinđelić" - "Crvena Zvezda". Time je spriječena velika sramota i uvreda za našu naciju jer se utakmica trebala odigrati baš na 26. obljetnicu junačke pogibije hrvatskog heroja Blage Zadre.

Add a comment

Opširnije...

Ivicu Todorića razotkrila je Crkva u Hrvata

Image result for martina dalić

U Agrokoru su se kvalitetno uhljebljivali državni dužnosnici, nakon isteka mandata. Primjerice, uvezani su kao zaposlenici ili preko njihovih poduzeća ili projekata: Zdravko Marić, Branko Mikša, Damir Kuštrak, Željko Rohatinski, Marijan Benko, Davorin Mlakar, Nikica Valentić, Vlado Čović, Ninoslav Pavić, Ivan Granić (Vetel), pa i akademik Zvonko Kusić, jer je suvlasnik poliklinike Aviva.

Add a comment

Opširnije...

Dr. Željka Markić: Bolje da Mrsić vjeru i moral do daljnjega ne spominje – iz njegovih usta zvuče kao psovka

“Što se tiče vjere i morala – mislim da je bolje da ih gospodin Mrsić do daljnjega ne spominje. Čak niti u sumanutom kontekstu policije. Jer, iz njegovih usta zvuče kao psovka”, poručila je u nedjelju dr. Željka Markić predsjednica udruge U ime obitelji SDP-ovom Mirandu Mrsiću na njegov komentar da su oni “jedina brana da ti ljudi koji nas vraćaju stoljeća unatrag ne preuzmu državu.”

Add a comment

Opširnije...

Gubitak nacionalne valute za bolju fiskalnu disciplinu

Image result for euro cartoon

Negativni efekti uvođenja eura su gubitak suvereniteta monetarne politike na korist snažnijih članica eurozone, odnosno gubitak nacionalne valute “kao najjače poluge nacionalnog razvoja”, kako to ističe ekonomist Ljubo Jurčić. On ističe kako se uvođenjem eura, odnosno “dopuštanjem stranoj valuti da obavlja funkcije domaćeg novca, urušava nacionalni gospodarski sustav.”

Add a comment

Opširnije...

Podcjenjivanje zdrave pameti građana

Image result for dalić ramljak plenković

Sad su najedanput svi pošteni, odgovorni, domoljubni, stručni, pozvani da spašavaju zaposlene, pravilno usmjere zdrave segmente korporacije, prokažu i prikažu kako se nerazumno  trošio novac, naročito u private svrhe vlasnika i njegove obitelji, dok se zaduživalo i nije isplaćivalo dobavljače.

Add a comment

Opširnije...

U očekivanju presude: Podlistak o generalu Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu (XXI.)

Image result for bih šestorka

Kao dvadeset i prvi prilog u podlistku o Slobodanu Praljku i hrvatskoj šestorci u Haagu donosimo izvadak iz knjige Franje Borasa “Bosansko-hercegovački kaos 1990-1996”. 

Što se točno “dogovorilo” u Grazu: Izvadak iz knjige Franje Borasa: „BOSANSKO-HERCEGOVAČKI KAOS 1990-1996“, Matica Hrvatska, Mostar, 2006.

Add a comment

Opširnije...

Poljska - krunica na granicama

Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, "Krunici na granicama", koji je okupio na stotine tisuća poljskih katolika, a mnogi tvrde da ih je bilo više od milijun. Molili su krunicu duž cijele poljske granice duge čak 3500 km, u 4000 molitvenih zona i u 320 crkava u blizini poljske granice.

Add a comment

Opširnije...

Bugari i Srbi

Umro je Stanko Lasić, jedan od vodećih hrvatskih proučavatelja književnosti. Bio je čovjek dvadesetog stoljeća, njegovih zabluda i otriježnjenja. Napisao je možda najbolje knjige o Krleži u Jugoslaviji, i prve koje nisu bili bljutavi panegirici.

Add a comment

Opširnije...