Zadnji komentari

Pored živih hrvatskih branitelja, Bošnjaci kreiraju svoj mit

Image result for hv hvo hos

Obilježavanje 25. godišnjice vojne oslobodilačke akcije Lipanjske zore (Čagalj), a koja je u lipnju mjesecu 1992. godine rezultirala oslobađanjem cjelokupne doline Neretve i jugositočne Hercegovine i u kojoj su uglavnom sudjelovale hrvatske snage (HV; HVO i HOS) ponovno, kao i zadnjih godina, protječe u pokušajima bošnjačkih političkih struktura prekrajanja povijesti, piše Hrvatski Medijski Servis.

Add a comment

Opširnije...

Idealna kandidatkinja: transrodna i transnacionalna

Ta pripadnost, što je zastrašujuće, izgleda da je ključna za njezinu nominaciju, ona je najbolja preporuka. Vučiću su iz Europske unije odmah stigle sve pohvale upravo zbog te činjenice, a lukavi Aleksandar zna dobro što se traži u procesu pridobivanja europske naklonosti, a valjda se Putin neće naljutiti.

Add a comment

Opširnije...

Politika međunarodnoga kaosa

Image result for hrvatska vojska

Osim obnove naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i nabave borbenih zrakoplova, uvođenje ročnoga služenja Hrvatske vojske, koje u početku može biti dragovoljne naravi, na duže vrijeme ipak treba se ozbiljno pripremiti  za obvezno uvođenje vojnoga roka. Tek uz ove pothvate moguće je sačuvati onda i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. 

Add a comment

Opširnije...

Likvidacije ranjenih pripadnika Hrvatskih oružanih snaga u svibnju i lipnju 1945.

Svake godine 22. lipnja obilježava se stradanje hrvatskih građana koji su likvidirani kod jame Jazovka na Žumberku u svibnju i lipnju 1945. Prilikom speleoloških istraživanja u toj su jame pronađeni predmeti koji su pripadali ranjenicima i medicinskom osoblju zbog čega se pretpostavlja da su ondje likvidirani pripadnici Hrvatskih oružanih snaga odvedeni iz zagrebačkih bolnica nakon “oslobođenja”.

Add a comment

Opširnije...

MLADEN PAVKOVIĆ: Komemoraciju u šumi Brezovica partizani su iskoristili da se obračunaju s „narodnim neprijateljima“

Bivši partizani su opet iskoristili 22. lipnja – tzv. Dan antifašističke borbe da se obračunaju sa svojim neprijateljima, odnosno svima onima koji ne misle kao oni. Najdalje u tome i ove godine otišla je mlada „SKOJ-evka“, inače navodno „nitko i ništa“, gradonačelnica Grada Siska, jadna i umišljena – Kristina Ikić  Baniček.

Add a comment

Opširnije...

Hajka na biskupa

Image result for biskup košić

Na vijest da je Davor Ivo Stier odstupio s dužnosti ministra vanjskih i europskih poslova sisački se biskup Vlado Košić obratio otvorenim pismom predsjedniku Vlade i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću. Pismo je zatim objavio u svomu profilu na Facebooku.

Add a comment

Opširnije...

Glogoški i Kolobarić u Bujici: Agresoru odštete, braniteljima ovrhe!

HEBRANG: “Da smo 1995. godine izgubili rat, naši branitelji završili bi u Jazovci, isto kao prije sedamdeset godina!”

Pripadnici HVO-a hrvatsku državu koštaju daleko manje nego oni koji su sudjelovali u agresiji, a korisnici su našeg proračuna - izjavio je u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI 1. skupine, komentirajući prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima koji bi u javnu raspravu trebao ići u petak.

Add a comment

Opširnije...

U očekivanju haaške presude hrvatskoj šestorci (III.)

Image result for šestorka bih

Presuda, ma kakva ona bila, ne će, niti može umanjiti u našim očima značenje i doprinos generala Slobodana Praljka Jadranka Prlića, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića u stvaranju hrvatske slobode, obrane hrvatskoga naroda u BiH, kao i stvaranju preudvjeta za mirovne pregovore u BiH, koji su, između ostaloga, omogućili i opstanak muslimansko-bošnjačkom narodu.

Add a comment

Opširnije...

Vlada opet kadrovirala, Juro Martinović postao državni tajnik

Juro Martinović imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa

Na zatvorenom dijelu 43. sjednice, Vlada Republike Hrvatske prihvatila je stajališta za sastanak Europskog vijeća, 22. i 23. lipnja, te za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku, 26. lipnja, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Add a comment

Opširnije...

Razgovor s dr. sc. T. Sunićem: Sve je moguće kada ima volje za promjene

Image result for tomislav sunić

Glavna briga svih bića, bilo onih u podzemlju ili u nadzemljuje: ubiti ili biti ubijen. U poglavlju „Nobilo's Eternal Return“ (Vječiti povratak Nobila) koristim lik Ante Nobila, bivšeg jugoslavenskog komunističkog državnog tužitelja kao simbola hibridne vrste koja se znade prilagoditi svim hibridnim vremenima, klanjati se svi bogovima, svim larima i penatima, a ako je potrebno čak surađivati i sa titanima.

Add a comment

Opširnije...

Posljednji pozdrav Anti Kuneku iz njegovog rodnog zavičaja

 

Svojim oštrim perom svijetom je pronosio i istinu o tragičnim događanjima u Drežnici 1942.-e  kada su četnici uz pomoć talijana, na prevaru, na sebi svojstven način, u kuću slamaricu namamili preko 30 -ak članova katoličke obitelji Domić i žive ih spalili, te Grabovicu 93. kada su fundamentalisti Armije BIH okrutno na isilovski način pobili isto toliko nedužnih i mirnih hrvatskih civila.

Add a comment

Opširnije...