Zadnji komentari

Mladen Pavković: Istina o komunističkim zločinima mora se istražiti i razotkriti

Ako tko ima razloga obilježavati 23. kolovoza – Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, onda je to – Hrvatska, čiji su relativno brojni građani bili među žrtvama  tih političkih ideologija, koji su sve do 1990. bili ponižavani, diskriminirani, zatvarani i mučeni. Međutim, kod nas je taj dan baš kao i svaki drugi. Ništa se nije promijenilo otkako je taj dokument prihvaćen u Hrvatskom saboru.

Add a comment

Opširnije...

Izvjestaj USA State Departmenta jasno potvrdjuje da je HDZ anti hrvatska stranka

Dok se vecina prohrvatskih komentatora trudi raskrinkati petu kolonu koja nedvojbenoi stoji iza cinkaroskih protuhrvatskih radnji, gube se iz vida prokazati glavnog protagonustu tih radnji. Taj glavni protagonist svih antihrvatskih kampanji je danas HDZ na celu sa Plenkovicem. Oni su vlast i glavni finaciski donator svih tih petokolonaskih grupa, da ih ne nabrajam nije ih mali broj.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Tko su najopasniji Hrvati, državni neprijatelji br. 1.?

Što mislite, tko su najopasniji Hrvati, ili državni neprijatelji br. 1.? Ako mislite da su to Todorić i njegova kompanija, ratni profiteri, dezerteri, izdajice, ubojice ili pak ratni zločinci, grdno ste se prevarili. Već se duže vrijeme u Hrvatskoj najviše „gone“: redatelj Jakov Sedlar, političar Zlatko Hasanbegović, akademik Josip Pečarić, pjevač Marko Perković Thompson te još neki manje poznati Hrvati!

Add a comment

Opširnije...

Što gore to bolje

Mislim, kako nas čekaju parlamentarni izbori tamo negdje pred Božić, možda i prije. Naime  sve vodi ka tome. Ove svađe i “svađe” pojedinih ministara s premijerom, svađe i prepucavanja unutar jednog  ministarstva ili između pojedinih ministarstava su uvertira u izbore, pokazuju nemogućnost opstanka vlade, ni uz kakve ustupke, trgovinu i rekonfiguraciju, unatoč rastu potrošnje, rastu BDp-a i smanjenju duga države.

Add a comment

Opširnije...

Demokracija (?) i kultura straha od odmazde

Image result for democracy

Jedan od presudnih temelja dobro funkcionirajuće demokracije leži u tijesnim i transparentnim mehanizmima Pritužbi na svim razinama; za vladina, javna i privatna poslovna tijela koja djeluju u državi. Ova je činjenica u zapadnim demokracijama neupitna i državne vlasti čvrsto, kao uz pomoć željeznih štitova, čuvaju te mehanizme.

Add a comment

Opširnije...

BiH džihadiste pušta na slobodu

Image result for terrorist

Dok Europa uhićuje i zatvara teroriste i njihove pristaše koji bi mogli izvršiti terorističke napade te kreće u žestok obračun s njima, vlasti Bosne i Hercegovine „nagrađuju“ ih i puštaju na slobodu, piše Večernji list.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Za uhićenje „jadranskih terorista“ raspišite nagrade!

Image result for jadran požari

Nema dana, a da mediji ne javljaju o novim požarima po Jadranu. Dosad ih je samo ove godine bilo oko 250, a gdje je još kraj ljetu. U isto vrijeme gori na dva, tri pa i deset mjesta. Vatrogasci, kanaderi i helikopteri jedva izlaze na kraj s ovim nesrećama, u kojima je ipak najvažnija vijest da – nema mrtvih. Barem za sada. Svi se trude, uz vatrogasce, da bude što manja šteta, koja je inače već sada ogromna.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Kakav je to Sabor koji nikome ne nedostaje?

Image result for sabor dragovoljac.com

Zastupnici Hrvatskog sabora već su duže vrijeme na (zasluženom) odmoru. I bit će sve do sredine rujna! U međuvremenu se štošta događa (i događat će se!) u zemlji i svijetu. Veliki broj građana još je i dalje pod ovrhama, kriza u Agrokoru se ne stišava, nezaposleni još uvijek traže bilo kakvo zaposlenje, ljudi, osobito mladi bježe u inozemstvo, korupcija ne pada, i dalje je loša investicijska klima....

Add a comment

Opširnije...

Režirana partijanja na Jadranu

Image result for zrće zabava

Na ovu temu sam pisao prije mjesec dana, uspoređujući razloge okupljanja mladih na Zrću i Festivala mladih u Međugorju. Istoj se vraćam iz nekoliko razloga...

Cilj režisera unisonih zabava

Add a comment

Opširnije...

Sanaderov tajanstveni sastanak u sobi u Bruxellesu

 

Tamo su bili prisutni, José Manuel Barosso, predsjednik Komisije, Herman Van Rompuy, budući predsjednik Europskoga vijeća (prema Lisabonskom sporazumu), te američka veleposlanica u EU-u, Kristen Silverberg (početak mandata, 27. srpnja 2008.). Pred Sanaderom je stajao opsežni fascikl. Nakon što ga je poprilično dugo pregledavao, vratio ga je na stol, lice mu je poprimilo pepeljastu boju, nakon čega je upitao: „Što želite od mene? Da odstupim?“

Add a comment

Opširnije...

Osnove rodne teorije i što je Robert Bajruši lagao o njoj

Image result for rodna ideologija

Dana 5. kolovoza 2017. kolumnist Jutarnjega lista, g. R. Bajruši ružnim je tonom napao „konzervativnu desnicu“ zbog „širenja laži“ o Istanbulskoj konvenciji. Dva dana poslije (7. kolovoza) napad je ponovio i proširio, ustvrdivši da „jurišnici konzervativne revolucije“ siju neistine.

Add a comment

Opširnije...

Biskup Košić: Odrecimo se Maršala!

Related image

Na blagdan Velike Gospe biskupi poručuju svojem stadu kako je bilo i što im je činiti za bolje hrvatsko sutra. Miroljubive poruke biskupa zasjenili su kvazi ljevičari svojim govorom mržnje. Prije svih bivši jugoslavenski „ambasador“ i ratoborni skojevac tijekom suđenja zadarskim studentima i profesorima, a kasnije hrvatski veleposlanik, Veljko Ivica Maštruko....

Add a comment

Opširnije...

Predatori na cestama

Image result for uber

Pojava Uber kompanije i njihove aplikacije koja povezuje korisnike usluge prijevoza i vozača koji svoje osobne automobile povremeno stavljaju u komercijalnu svrhu nije izazvala protivljenja i zabrane samo u Hrvatskoj već i diljem svijeta. Kod nas je to protivljenje uobičajeno povezano s nasiljem i ilegalnim prosvjedima, što i ne čudi s obzirom na nedovoljno jasan stav Vlade.

Add a comment

Opširnije...

Dekatolicizacija Europe kroz povijest

Image result for islam in eu

Njemačka i Francuska (u biti Franačka), uz svoje „liberalne“ susjede i još liberalnije Skandinavce, nastavljaju s militantnim liberalizmom, potiču i financiraju migrantsku najezdu, Soros i njegova momčad „dejstvuju“ diljem Europe, no istočno-europski komunizam nije polučio željene posljedice, već je samo učvrstio i utvrdio katoličanstvo i pravoslavlje tih naroda. I Europi također predstoji „Tridesetogodišnji rat“.

Add a comment

Opširnije...