Zadnji komentari

Žrtve komunističkih zločina u Garešnici nedavno su pokopane – koliko je još masovnih grobnica po kojima svakodnevno hodamo?

“Mi nismo u 30 godina hrvatske države, uključujući ova zadnja otkapanja, otkopali niti jedan promil pobijenih 1945. Ovo sve što se sada otkapa – par desetaka posmrtnih ostataka – to je samo predstava za javnost. Suština je puno dublja. Vi da otkopate, a sada u Hrvatskoj ima 940 obilježenih sumnjivih skrivenih grobišta – da ih otkopate Vi morate paralelno kopati u svim županijama, barem na 10 mjesta u svakoj da bi za sljedećih 30 godina iskopali sva ta grobišta.

Add a comment

Opširnije...

Eshumirana još jedna masovna grobnica: Vojnici i civili vezani žicom i strijeljani nakon Drugog svjetskog rata

U nekadašnjem protutenkovskom rovu, na terenu na kojemu su provedena forenzička ispitivanja s obzirom na to da će se uskoro naći pod vodom zbog gradnje akumulacije u okviru hidrocentrale Brežice, otkopani su od 25. kolovoza do sada posmrtni ostaci barem 139 ljudi, kazao je novinarima Uroš Košir koji je vodio ekipu što je provela ekshumaciju.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Cijela obitelj ubijena u jednom danu!

O stradanju civila srpske nacionalnosti (6) u selu Grubori nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja95 neprestano se priča i piše. Gotovo cijeli državni vrh došao je odati počast tim nesretnim ljudima. A što je sad ovo? U Vukovaru je, da podsjetimo, samo u jednom danu, 15. studenoga 1991.,  od strane srpskih četnika ubijena cijela jedna mlada hrvatska obitelj

Add a comment

Opširnije...