Zadnji komentari

Trudnicu poslali u minsko polje

Gdje je Đuka, i dalje ne znaju: Hrvati prošli kroz teško opisivo mučenje, trajalo je šest mjeseci

Preživjelo stanovništvo naselja Bokšić u općini Tompojevci, zauvijek će pamtiti 16. ožujka 1992. kada su nakon višemjesečne torture natjerani u autobuse koji su ih prevezli do okupiranog Lipovca, odakle su pješice preko minskih polja poslani prema hrvatskom teritoriju.

Add a comment

Opširnije...

Uputnik Plenkovićevog ministra Fuchsa za jasenovački mit

Premijer Andrej Plenković u Jasenovcu: Žao mi je što nema jedinstvene  komemoracije, žrtve to zaslužuju - Novi list

Broj posjetitelja na području Javne ustanove Spomen-područje (JUSP) Jasenovac 2022. godine je bio manji nego u razdoblju prije nametnutih ograničenja za vrijeme korone. Znakovito, broj posjetitelja iz Hrvatske je manji nego broj onih iz stranih država. Vjerojatno je sve manje Hrvata koji nekritički prihvaćaju malo redizajnirane jugokomunističke i srpske priče o broju jasenovačkih žrtava.

Add a comment

Opširnije...

Kod Maribora Božidar Minić izjavio da je metkom u potiljak ubio 2040 ljudi, Petar Milenkovića 400 Petar Kundak 800

(U jarku 2 km dužine ubijeno više od 24.000 ljudi)

O ubojstvima koja su bila izvršena u okolici Maribora od strane Titovih partizana 1945. godine, postoje brojna svjedočanstva preživjelih svjedoka, tako Svjedok br. 30, kojega su partizani silom mobilizirali, bio je nazočan pokolju, koji je izvršila VI. proleterska brigada iz Bosne, na 7. kilometru od Maribora, gdje su se nalazili antitankovski jarci.

Add a comment

Opširnije...