Zadnji komentari

Pismo vojnika HVO-a: Rekao sam kćeri da će ovo biti najtužniji Božić do sada, ali ustati ćemo poput Feniksa

Image result for hvo

Toga jutra utrčala je u dnevni boravak moja najmlađa kćer. “Tata, tata, Božić dolazi”, povikala je. Spustio sam glavu, da ne vidi suzu. Tog jutra čitana je presuda hrvatskoj šestorci u Haagu. “Najtužniji Božić do sada”, rekao sam progutavši knedlu u grlu. Na televiziji se prikazivala snimka samoubojstva ponosnog generala, generala koji nije mogao ostati imun na nepravdu. Kćer nije ništa rekla. Otišla je u svoju sobu.

Add a comment

Opširnije...

Zbogom i hvala Generale!

Nisu Hrvati izdali generala Praljka, nego hrvatske Vlade u režiji HDZ-a i SDP-a. Ovdje je važno podsjetiti da je rješenjem od 6. studenog 2008.  godine državna tajnica Nina Obuljen, a sadašnja ministrica kulture, knjige Slobodana Praljka, napisane u prilog vlastite obrane od optužbi koje mu je prišio haaški Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, proglasila šundom

Add a comment

Opširnije...

Fatalna Plenkovićeva neodlučnost

Bio je takav i Račan, do neke mjere je takva bila i Jadranka Kosor i koliko se god to skrivalo i prikrivalo, ova godina dana u kojoj smo ga detaljno upoznali - jasno govori da Andrej Plenković ima velikih problema s donošenjem odluka.

Add a comment

Opširnije...

Ispraćen hrvatski vitez general Praljak

U četvrtak je u tajnosti na zagrebačkom krematoriju na posljednji počinak ispraćen hrvatski dragovoljac, general, intelektualac, vitez i mučenik Slobodan Praljak. Posljednje zbogom rekli su mu članovi najuže obitelji i tek nekolicina bliskih prijatelja.

Add a comment

Kolos roda hrvatskoga

Image result for kolos

Udruženi zločinački poduhvat krovnog tijela čovječanstva, temeljito očišćenog od čovještva, protiv stada malog, koje se Njoj zavjetovalo, začet je još ujesen 1991. godine osudom na smrt u kolijevci njegove države i slobode.

Add a comment

Opširnije...

Zločini bez kazne 2.dio

Image result for baćin zločin

Baćin – druga Ovčara

Hrvatska Dubica poznata je i po civilnim žrtvama rata. Na području općine postoje dvije masovne grobnice; Višnjički bok / Cvetin vir i Skelište / Baćin. Na lokaciji Višnjički bok / Cvetin vir pronađena su tijela sedmero ubijenih, a na lokaciji Skelište na samu ulazu u Baćin, tek nekoliko kilometara od Hrvatske Dubice prema Hrvatskoj Kostajnici, iz grobnice je ekshumirano 56 žrtava, strijeljanih 21. listopada 1991.

Add a comment

Opširnije...

Zločini bez kazne 1.dio

Image result for ekshumacija ovčara

Što vrijeme više prolazi, što je manje potomaka žrtava i svjedoka zločina, sve je manje i brige za žrtve. I nade da će mnogi biti pronađeni. Osobito je to karakteristično za žrtve s područja Banovine, gdje su Srbi u tišini ratnih događanja na drugim područjima Hrvatske već početkom srpnja 1991. počinili prve masovne likvidacije Hrvata

Add a comment

Opširnije...

Slobodan Praljak si je osigurao život vječni u pamćenju i povijesti hrvatskoga naroda

Njegov čin biti će nadahnuće hrvatskih naraštaja, štovatelja morala u kojem biti, nadvladava imati. Djelo Slobodana Praljka treba promatrati od njegovog svršetka jer ono znači početak novog razdoblja nade koju je svojim činom donio. To je nada koja govori da ipak ovaj svijet i ljudi imaju snage reći “NE” toj golemoj mašineriji proizvodnje oportunizma, korupcije, kompromisa i kukavičluka, koja melje cijelu zapadnu civilizaciju pa tako i Hrvatsku koja joj pripada

Add a comment

Opširnije...

Tko je usmrtio hrvatskog velikana Slobodana Praljka?

To su svi oni koji i danas bez imalo ljudskosti, samilosti i pijeteta brutalno nasrću na mrtvo tijelo i dušu hrvatskog pravednika i mučenika Slobodana Praljka proglašavajući njegov častan, samurajski čin kukavičkim djelom, jer se po njihovom licemjernom tumačenju nije mogao ljudski suočiti s presuđenom krivnjom.

Add a comment

Opširnije...

Zašto je umro suvremeni Zrinski – Slobodan Praljak, general pobjedničke vojske?

Image result for general praljak

Nekada se Europa klanjala Šubiću Zrinskom, danas bi se ostatci te nesretne Europe koja je izgleda nestala negdje pod pritiskom nakaznih antivrednota suvremenoga lijevo-liberalnoga mainstreama morali pokloniti Slobodanu Praljku, generalu, pobjedničkom vojskovođi hrvatskoga naroda, koji je zbog njenoga nemara i nakaznosti – umro.

Add a comment

Opširnije...

Antička drama

Image result for general praljak

Ali ja sam i optimist. Optimist jer postoji jedna Barbara Turk. Jer postoje generacije hrvatskih Barbara. Zbog takvih ima smisla i pucanj u Rovanjskoj i otrov u Haagu. U biti i mi imamo svoju prigodu. Podržati sve naše Barbare.

Add a comment

Opširnije...