Zadnji komentari

Juraj Maček: ‘Kako sam preživio Bleiburg’

Image result for bleiburg

Juraj Maček danas je jedan od najstarijih i preživjelih sudionika tragičnih bleiburških događanja, najstariji politički zatvorenik u Hrvata, bistar i pokretan unatoč teškim ozljedama koje je zadobio spašavajući goli život iz partizanske klaonice 1945.

Add a comment

Opširnije...

Koncentracijski logori smrti – kako su partizani izvršili genocid nad 500.000 Nijemaca?

Mirko Tepavac (na slici) , istaknuti partizanski i komunistički rukovoditelj osobno je napisao da je partizanska  vlada “pobjednički samozadovoljno” izvršila pogrom i genocid nad njemačkom manjinom nakon rata. Hoće li o tome konačno biti javno progovoreno, osobito jer se samo kod ubijenih Nijemaca radi o većem broju žrtava nego u logoru Jasenovac?

Add a comment

Opširnije...

Dan hrvatske državnosti: 30. svibnja 1990. - 30. svibnja 2018.

Image result for tudjman dan državnosti

Dan kada je napokon rođena slobodna i samostalna zemlja Hrvata, koju smo toga dana napokon nazvali Republika Hrvatska. Vratili joj izvorno ime i hrvatska obilježja. Hrvatski stijeg, crven, bijeli, plavi s povijesnim hrvatskim grbom u sredini stijega s 13 bijelih i 12 crvenih kvadratića. Stijeg kojeg je na jarbol ispred zgrade Hrvatskog državnog sabora prvi put uzdigao otac domovine dr. Franjo Tuđman.

Add a comment

Opširnije...