Zadnji komentari

Udba likvidirala hrvatskog domoljuba Nikicu Martinovića da spriječi obilježavanje tridesetogodišnjice tragedije na Bleiburgu

Slikovni rezultat za udba dragovoljac.com

Nakon uspostave komunističkog režima u Jugoslaviji u Hrvatskoj je od 1945. do 1990. organizirano oko trideset tisuća montiranih političkih suđenja, u kojima je procesuirano više od sto tisuća osoba. Kako političke protivnike u emigraciji nisu mogli ušutkati montiranim procesima komunistički vlastodršci odlučili su upotrijebiti krajnja sredstva – ubojstva.

Add a comment

Opširnije...

Na Tuškancu iskopane žrtve antifašizma

Na Tuškancu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 24 osobe iz razdoblja poraća

Probnim iskapanjima na području zagrebačkog naselja Tuškanac, provedenima od 29. siječnja do 2. veljače, pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 24 osobe iz razdoblja poslije Drugoga svjetskog rata, objavilo je u utorak na svojim mrežnim stranicama Ministarstvo hrvatskih branitelja RH.

Add a comment

Opširnije...

Maslenica i licemjerje

Image result for operacija maslenica

Četvrt stoljeća je prošlo kao trenutak, a budući da je obljetnica okrugla, mnogima, osobito Maslenicaživućim svjedocima, navrle su tople uspomene na oslobodilačku operaciju Maslenica. Kada se u samome Zadru 22. siječnja 1993. čula neprekidna tutnjava topničkih oruđa iz zaleđa, narod je znao da je to „biti ili ne biti“.

Add a comment

Opširnije...

Danica Glavaš žrtva napada UDBe 1986.g.

(Najprije me pokušao ubosti nožem u usta, zatim me ubo u lice)

Danica Glavaš, rođena 27. ožujka 1947. u Drinovcima pokraj Gruda, bila je članica uredništva časopisa “Hrvatica”, namijenjenog prvenstveno hrvatskim ženama u emigraciji. U Četvrtak 9. siječnja 1986., oko 10.30 prijepodne, na vrata zgrade u kojoj je obitelj Glavaš iznajmljivala stanove u Chicagu, pozvonio je nepoznat mladić nakon čega je Danica Glavaš otvorila vrata te je nakon kraćeg razgovora uslijedio napad!

Add a comment

Opširnije...

Revizionizam iz Yad Vashema

U mrežnom jasenovačkom popisu je 2.816 židovskih žrtava iz logora Jasenovac (24%) kod kojih je godina rođenja od samih autora popisa označena kao nepouzdan podatak. Zanimljivo da se u samo 88 slučajeva kao izvor podataka navodi Yad Vashem odnosno, kako se to spominje na mrežnim stranicama Javne ustanove Spomen-područje (JUSP) Jasenovac, „imenik žrtava holokausta izrađen prema svjedočenjima datim Yad Vashemu“.

Add a comment

Opširnije...

Pred zoru 27./28. prosinca poginuo je krilnik Jure Francetić

Jure Francetić rođen je 3. srpnja 1912. u Prozoru kraj Otočca. (Prozor kraj Otočca, 3. srpnja 1912. – Slunj, 28. prosinca 1942.) Pučku školu završava u Otočcu, a gimnaziju pohađa u Senju i Otočcu. Studij prava na zagrebačkom sveučilištu upisuje 1931. i iste godine pristupa ustaškom pokretu. Zbog ustaške promidžbe je uhićen i izgnan iz Zagreba na pet godina.

Add a comment

Opširnije...

Istina Slobodana Praljka – HVO i Hrvati su obranili i oslobodili BiH (2)

Nakon što je došao u BiH, Slobodan Praljak postao je jedan od ključnih ljudi u oslobađanju te zemlje. Srbi su već zauzeli 70 posto Bosne i Hercegovine, a kao ultimativni cilj postavili su dva važna koridora koji su bili pod kontrolom Hrvata: posavski koridor radi spajanja s Banja Lukom i dolina Neretve kojim su trebali zaokružiti izlaz Srbije na more južno od Neretve.

Add a comment

Opširnije...

Dosad se ubilo 3017 branitelja, 156 njihovih žena i 52 njihove djece, jer su izdani ideali za koje su se borili

Redatelj Jakov Sedlar priprema film o suicidima branitelja

Nakon što mi je prije tri godine jedan hrvatski branitelj došao s idejom da ga snimim dok se ubija, na što, naravno, nisam pristao, te nakon što je on ipak počinio samoubojstvo, ostavivši iza sebe dvoje malodobne djece i ženu, odlučio sam napraviti igrani film na tu temu.

Add a comment

Opširnije...