Zadnji komentari

Poremećeno: policija pokušala zabraniti objavu slike silovatelja jer je migrant

Pin It

Image result for migranti silovanja

Njemačka policija u Freiburgu izdala je strogo upozorenje javnosti nakon što je žena na društvenim mrežama objavila sliku čovjeka za kojeg je vjerovala da je zlostavljao njenu dvanaestogodišnju kćer.

Navodni seksualni napad dogodio se uvlaku iz Freiburga u Schliengen. Muškarac, kasnije navodno identificiran kao gambijski migrant, približio se 12-godišnjoj djevojčici i počeo je seksualno dodirivati.

Majka je uspjela fotografirati čovjeka dok je bio u vlaku i postavila sliku na Facebook, moleći korisnike pomoći u identifikaciji.

U roku od 24 sata status je bio podijeljen 10.000 puta, nakon čega ju je policija upozorila da je objavljivanje fotografije protuzakonito.

Policija u Freiburgu objavila je vlastiti status sa zamućenim likom istog čovjeka uz napomenu: "Istaknuli smo da je objavljivanje portretnih fotografija bez pristanka prikazanih osoba kazneno djelo i može dovesti do policijskog progona."

Nekoliko dana kasnije policija je uhitila osumnjičenog, koji je identificiran kao 34-godišnjakinjak iz Gambije. Katharina Kessler, glasnogovornica Savezne policijske inspekcije Weil am Rhein, istaknula je da su slike pomogle istražiteljima u identifikaciji.

"Slike su trag koji je doveo do istrage osumnjičenog", rekla je, ali nije dodala više detalja o tome gdje je bio uhićen.

Ovaj napad je samo jedan od napada koji uključuje migrante u Freiburgu. U listopadu je policija uhitila sedam tražitelja azila zbog brutalnog silovanja 18-godišnje djevojčice.

Freiburg je također bio mjesto silovanja i ubojstva studentice Marie Ladenburger, čiji je napadač Hussein Khavari osuđen na doživotni zatvor ove godine u ožujku.

Badische Zeintung