Zadnji komentari

Većina Francuza smatra da imigracija šteti zemlji

Pin It

Related image

Francuzi vjeruju da imigracija šteti gospodarstvu, nacionalnoj koheziji i nacionalnoj sigurnosti, navodi se u istraživanju.

Općenito, 58 posto Francuza reklo je da su neto učinci imigracije negativni, a slično je i u drugim pitanjima o specifičnim područjimaživota.

Na pitanje o učincima useljavanja na gospodarski rast, 54 posto Francuza izjavilo je da je rezultat negativan. Francuzi također vjeruju da je useljavanje negativno za budućnost zemlje (55 posto), nacionalni identitet (58 posto), poštivanje sekularizma (61 posto) i socijalnu koheziju (64 posto). Najstrašnije, puna dvije trećine nacije (66 posto) smatra da imigracija ima ukupni negativni učinak na nacionalnu sigurnost.

Anketa, koju je proveo Institut Ifop krajem studenog, pokazala je da Francuzi smatraju da je imigracija štetna za svako područje nacionalnog života o kojem su pitani. Ovaj negativni pogled na učinke imigracije prevodi se u želju za strožom politikom useljavanja.

Znatna većina francuskih građana (64 posto) smatra da nije poželjno primati dodatne useljenike. To je mišljenje koje će imigraciju učiniti vrlo važnim u javnim raspravama koje prethode europskim izborima u svibnju 2019. godine, sugeriraju promatrači.

Prema novom izvješću agencije France Presse (AFP), novo istraživanje pokazuje " neprijateljstvo " francuskog stanovništva koje je desetljećima integriralo velik broj imigranata, fenomen koji je pridonio transformaciji društva usred oslabljenog nacionalnog gospodarstva.

Unatoč općem nepovjerenju u useljeništvo, Francuzi i dalje izražavaju dobrodošlicu istinskim političkim izbjeglicama, s 61 posto, i smatraju da bi Francuska trebala prihvatiti one bježeći od ratova i bijede.

Na području ekonomske migracije, rezultati su vrlo različiti. Gotovo tri četvrtine stanovništva (71 posto) smatra da ekonomska migracija smanjuje plaće za sve.

Istraživanje je također otkrilo da Francuzi sada preferiraju nacionalno rješenje francuskih imigracijskih problema nasuprot pravnih sredstava koje nudi Europska unija (EU) za reguliranje migracijskih tokova na kontinentu. 54 posto bi radije prihvatilo odlučivanje o prijamu i rasporedu migranata u Europi na nacionalnoj razini.

I ovdje, velika većina od 63 posto podržava ukidanje Schengenskog sporazuma, koji je uspostavio slobodno kretanje osoba preko granica unutar EU, a time i favoriziranje obnove državnih granica.

Lejdd.fr