Zadnji komentari

Bosanska Gradiška: Migranti pretukli i opljačkali mladića

Pin It

Policija u Bosanskoj Gradišci uhitila je trojicu migranata zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo nad dvadesettrogodišnjakom iz te općine.

Dvojica uhićenih su iz Alžira, a jedan je iz Palestine. Sva trojica su 2000. godište. ”Utvrđeno je da su osumnjičeni protekle noći nanijeli povrede oštećenom u njegovoj kući, nakon čega su od njega otuđili određene predmete”, priopćili su iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica ispitaju i da se preduzmu potrebe mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela razbojništvo, te da se utvrdi eventualno postojanje drugih krivičnih djela.

Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenim bit će preduzete pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužitelja Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te su o svemu obaviješteni i službenici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Odjeljenja za poslove sa strancima-terenska kancelarija Banja Luka.

Na području Policijske uprave Gradiška u proteklih nekoliko dana prisutni su migranti u pokušaju da se domognu zemalja Europske unije. Tijekom jučerašnjeg dana zatečeno je 15 ilegalnih migranata, najviše iz Sirije.

kamenjar.com