Zadnji komentari

Umjesto da je uhapšen migrant koji je nezakonito ušao u zemlju

Pin It

Kazneno prijavljen lovac koji je upucao migranta

Lovac je ispalio jedno streljivo iz lovačke puške koje je prvo prostrijelilo divlju životinju, a potom pogodilo iračkog državljanina (1987.) koji je 1. travnja 2019. nelegalno ušao u Republiku Hrvatsku i zajedno se s drugim iračkim državljanima nalazio na prostoru lovišta

Policija je kazneno prijavila lovca koji je u noći s ponedjeljka na utorak propucao migranta dok je pucao u divlju životinju, piše N1.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku izvijestilo je da je danas zaprimilo kaznenu prijavu PU sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (čl. 215. stavak 1. i 3. u svezi čl. 222. stavak 3. Kaznenog zakona).

Državno odvjetništvo utvrdilo je da postoji osnova sumnje da je osumnjičenik tijekom noćnih sati 2. travnja 2019. na području lovišta u Jasenovcu, u vrijeme zakonitog lova u namjeri usmrćenja divlje životinje, bez da se prethodno uvjerio nalaze li se neke osobe u smjeru pucanja, ispalio jedno streljivo iz lovačke puške koje je prvo prostrijelilo divlju životinju, a potom pogodilo iračkog državljanina (1987.) koji je 1. travnja 2019. nelegalno ušao u Republiku Hrvatsku i zajedno se s drugim iračkim državljanima nalazio na prostoru lovišta.

Irački državljanin teško je ozlijeđen. Utvrđena mu je prostrjelna rana lijeve natkoljenice. Državno odvjetništvo provodi hitne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti stradavanja.

dnevno.hr