Zadnji komentari

Za okupatorsku JNA i bugojanski Feniksovci i vukovarski dragovoljci bili su 'teroristi' a Beograd ih je osudio na smrt

Pin It

FENIKS ’72: Habulin i Fumić (pod)svjesno su priznali  da je pripadnicima Bugojanske grupe suđeno po istom obrascu - i po istim člancima – kao i zarobljenim braniteljima Vukovara?!

BUJICA JE DANAS DOŽIVJELA VELIKU ČAST: Na komemoraciji za hrvatske vitezove iz slavne Bugojanske grupe, pročitan je tekst Velimira Bujanca!

DVA DANA RANIJE - OPET “KOMPLIMENT”: Bujicu su napale Pupovčeve Novosti i Habulinov “Savez antifašista” - smeta ih istina o akciji Feniks 72!

Danas je u Trnbusima i Ogorju obilježena 51. obljetnica sjećanja na hrvatske vitezove, koji su 1972. godine pokušali podići oslobodilački ustanak Hrvatskog naroda i srušiti Titovu komunističku Jugoslaviju. Njihov hrabri otpor i junačko držanje, predstavljaju klicu koja je tri desetljeća kasnije urodila plodom – i stvorena je nezavisna i slobodna Hrvatska država, a Titova Juga pokopana zauvijek!

Ipak, ne misle svi da su hrvatski ratnici iz Bugojanske grupe bili na pravoj strani povijesti?! “Saopštenjem” su se uoči komemoracije, a povodom Bujice u kojoj je gostovao naš politički emigrant i zatočenik zloglasnog Titovog komunističkog sustava – Josip Barišić, javili iz tzv. Saveza Antifašističkih boraca i antifašista. “Saopštenje” u kojem se pripadnike Bugojanske grupe naziva “teroristima” potpisao je Franjo Habulin, a po svemu sudeći, stvarni autor teksta je zloglasni Ivan Fumić, koji je u slučaju Bugojanske grupe bio istražni vojni sudac tzv. JNA. Po svjedočenju gosta Bujice Barišića, upravo je Fumić bio jedan od glavnih isljednika i mučitelja članova Bugojanske grupe, a neke od njih poslao je u smrt!

Ono što je posebno zanimljivo i jasno vidljivo iz “saopštenja” Habulin-Fumićevog saveza, je način na koji etiketiraju članove Bugojanske grupe…

Habulin i Fumić govore da je riječ o “teroristima koji su u organizaciji Hrvatskog revolucionarnog bratstva (HRB) 2. juna 1972. ubačeni u Jugoslaviju kod Dravograda s ciljem da, kao i njihovi istomišljenici ustaše 1932. u Brušanima, pokrenu pobunu i sruše Jugoslaviju…”

Ono što je još zanimljivije, Habulinovi “antife” u “saopštenju” objavljenom u Pupovčevim Novostima, koriste istu terminologiju protiv hrvatskih vitezova iz akcije Feniks ‘72, kakvu su beogradske vojne vlasti devedesetih koristile u sudskim procesima zločinačke JNA - protiv zarobljenih branitelja Vukovara!

Feniksovce Habulin i Fumić tretiraju isto kao što su Šljivančaninovi šefovi tretirali hrvatske ratne zarobljenike, nakon što je 18. studenog 1991. godine okupiran Grad heroja: “Pripadnici te skupine po svim su standardima međunarodnoga prava bili klasični teroristi. Ilegalno su upali na teritorij suverene, samostalne i međunarodno priznate države (Jugoslavije) s namjerom izvođenja terorističkih akcija i s krajnjim ciljem rušenja postojeće vlasti.”

Pozivanjem na “međunarodno pravo” i “Ustav SFRJ” i Bugojansku grupu progonilo se isto, kao što se tri desetljeća kasnije - progonilo hrvatske logoraše na Vojnom sudu JNA u Beogradu: “Poslale bi legitimne i regularne snage održavanja reda da uhvate ili neutraliziraju teroriste, izvele bi ih pred sud i osudile…”

I pripadnici Bugojanske grupe suđeni su na smrt, kao i zarobljeni vukovarski dragovoljci ZNG-a, HOS-a i MUP-a, a Habulin to (pod)svjesno i dokazuje: “Osuda bi se temeljila na važećim zakonima, a tada je Jugoslavija, kao i mnoge druge države imala smrtnu kaznu...”

Zanimljivo je da su čak i članci po kojima se sudilo vitezovima iz akcije Feniks ’72 - identični zakonskim člancima po kojima se za “rušenja ustavno-pravnog poretka SFRJ” sudilo i hrvatskim braniteljima!

KAKAV SI JE SAMO AUTOGOL ZABIO TZV. SAVEZ ANTIFAŠISTA!

Zamislite, Habulin i Fumić imaju još i obraza pozivati se na demokraciju i Domovinski rat – pa tvrde da “bez antifašističke borbe i branitelja, ne bi bilo današnje Hrvatske!”

Halo, glupani – pa vi ste upravo ovim “saopštenjem” još jednom dokazali da ste se borili protiv Hrvatske i za Jugoslaviju, na strani JNA – protiv Bugojanaca i hrvatskih branitelja! Za iste ste im stvari sudili, a na kraju se još lažno predstavljate i pokušavate falsificirati povijest!

Drugovi, jeste (ne)normalni ili samo senilni?!

Osim Bujice, Pupovčeve Novosti i Habilin/Fumićevi “antifašisti” za tzv. povijesni revizionizam u slučaju njegovanja uspomene na Bugojansku grupu – optužili su i Večernji list, zbog feljtona objavljenog prije dvije godine…

POGLEDAJTE SNIMKU IZ OGORJA: Umirovljeni brigadier HV-a, Ivan Beljan, pročitao je poruku urednika Bujice namijenjenu silama zla!

Velimir Bujanec