Zadnji komentari

Poziv

Pin It

Image result for hrvatska svijeća

KORACIMA NADE U ISTINU 

ZELENI HRAST- PRIDRAGA

hodajući, zajedno ćemo se sjećati, paliti svijeće, čitati imena poginulih i moliti se

• ZA SVE  POGINULE HRVATSKE BRANITELJE I CIVILE U VRO MASLENICA I NJIHOVE OBITELJI

• ZA SVE HRVATSKE RATNE VOJNE INVALIDE

Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar, jedanaestu godinu za redom na poseban način obilježiti će godišnjicu oslobodilačke akcije "Maslenica", molitvenom hodnjom od Zelenog Hrasta do crkve Gospe od Ružarija u Pridrazi pod nazivom KORACIMA NADE U ISTINU.

Obilježavanje započinje okupljanjem kod Zelenog Hrasta  u nedjelju 20. siječnja 2019.g  u 08:00 sati, sv.misa će biti služena u crkvi Marije zaštitnice kršćana u Paljuvu koju će predvoditi vojni kapelan don Ivo Topalović. Dolazak u Pridragu je predviđen oko 16:00 sati. 

Hodajući na relaciji Zeleni hrast, Islam Latinski, Islam Grčki, Kašić, Smilčić, Paljuv, Novigradsko groblje, Pridraga, posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće, te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo.

Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu a poglavito za našu županiju. Akcijom je oslobođeno trinaest sela u zadarskom zaleđu, morski tjesnac Novsko Ždrilo, Zrakoplovna baza Zemunik, prostor zračne luke Zadar, te brana Peruća kod Sinja.

Hodnju posvećujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, umrlim i živim hrvatskim generalima koji su proveli akciju Maslenica: Janku Bobetku, Anti Gotovini, Anti Rosi, Mirku Norcu i Mladenu Markaču. 

Organizator:

Udruga «ŽENE U DOMOVINSKOM RATU- ZADAR» 

Suorganizatori:

Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Pridraga

Općina Novigrad

MO Islam Latinski

MO Paljuv

MO Smilčić

KUD „LUZARICA“ Pridraga

Klapa „TEŽACI“ Paljuv

S poštovanjem 

Predsjednica Udruge 

Ivana Haberle