Zadnji komentari

Poziv

Pin It

Image result for dokumentarni film most operacija maslenica

Živa poveznica između Zadra i Slavonskog Broda je 15 poginulih Brođana, pripadnika legendarnih Kobri, (3.bojne 3.gardijske brigade) u samo jednoj noći, 01.02. 1993. Godine, a  u tijeku cijele vojno-redarstvene operacije „Maslenica“ živote je položilo ukupno 35 Brođana, Đakovčana i Osječana.

Od početka agresije na Republiku Hrvatsku tadašnja općina Slavonski Brod, zbog više razloga, (između pobunjeničkih snaga u zapadnoj Slavoniji, snaga „JNA“ povučenih iz Slovenije i Hrvatske, a koncentriranih na području Banja Luke) našla se na meti agresora i  doživjela je teška ratna razaranja. U Slavonskom Brodu  ubijeno je 28.-ero djece!

„Niti jedno bojište, na kojem su borbe vodile hrvatske snage, nije bilo toliko krvavo kao bojište Bosanske Posavine. Tijekom 189 dana svakodnevno ih je ginulo sedam, a ranjeno 33. Svaki dan je 40 branitelja bilo manje. Dakle, zapovjedništvo OG „Istočna Posavina" u Slavonskom Brodu je za šest mjeseci ratovanja, izgubilo svoja dva prosječna borbena poretka.“ 

Slavonski Brod, grad je heroj Domovinskog rata, a njeni najbolji sinovi žive legende u obrani Zadra i Zadarske županije. 

Njima u čast,  s osobitim pijetetom i zahvalnošću, prisjećajući se žrtve koju su podnijeli u Domovinskom ratu, u sklopu obilježavanja 26. obljetnice VRO Maslenica, prikazati ćemo, premijerno;

dokumentarni film 

MOST

(kao svjedočanstvo herojskog otpora napadnutog naroda i bezobzirne odmazde pomahnitalog agresora)

31.siječnja 2019.g.(četvrtak)

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR

19 SATI

Pokrovitelj: Zadarska županija

Organizator: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“