Zadnji komentari

Potpišite peticiju

Pin It

Image result for fetus

Treba zaposliti doktore koji će raditi pobačaj!

..to je stav Dubravke Šimonović, posebne izvjestiteljice UN-a o nasilju nad ženama, koji je iznijela u emisiji Intervju tjedna HRT-a:

“Ako vi imate u zakonu propisano da je određena usluga bilo koje vrste vezano uz reproduktivno zdravlje žena u Hrvatskoj dozvoljena, onda takav priziv savjesti koji to onemogućava treba bolnica riješiti, da zaposli nekog drugog tko se neće pozivati na priziv savjesti.”

Napadi na priziv savjesti ne slabe, naprotiv sve su jači.

Više od napada raznih ideoloških skupina brinu ovi napadi koji dolaze iz institucija koje bi trebale štititi temeljna ljudska prava. Umjesto toga one se služe jezičnim inženjeringom kako bi prikrile istinu. Izraz kojim se gđa Šimonović poslužila kada je govorila o pobačaju je “određena vrsta usluge vezana uz reproduktivno zdravlje žene”.

Zato ne možemo posustati u obrani prava na priziv savjesti!

Potpišite i podijelite peticiju

Zaštitimo pravo na priziv savjesti!

Prisiliti bolnice ili liječnike na vršenje pobačaja znači UKIDANJE TEMELJNOG LJUDSKOG PRAVA, prava na priziv savjesti!

Činjenica da se danas u Hrvatskoj govori o diskriminaciji doktora, bolnica i liječničkog osoblja koje se poziva na priziv savjesti potpuno je neprihvatljiva!

Liječnici s budnom i osjetljivom savješću trebaju nam danas više nego ikad!

Priziv savjesti je neselektivno, individualno, temeljno ljudsko pravo na koje se pozivaju jednako i vjernici i agnostici i ateisti ako određena djelatnost nije u skladu s njihovom savjesti. To je ljudsko pravo koje uz Ustav RH štiti i Opća deklaracija o ljudskim pravima, Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Povelja EU o temeljnim pravima, Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća EU o pravu na priziv savjesti (Rezolucija br 1763, st 1) i Hipokratova zakletva.

P.S. Dubravka Šimonović, hrvatska je diplomatkinja, koja od srpnja 2015. specijalna izvjestiteljica Ujedinjenih naroda za nasilje nad ženama (CEDAW). Dubravka Šimonović, kao predstavnica Hrvatske, supredsjedala je Odborom Vijeća Europe koje je izradilo Istanbulsku konvenciju.