Zadnji komentari

Nedopustivi napadi na Hrvate i Hrvatsku

Pin It

Svjedoci smo svakodnevnih uvreda na račun hrvatskih branitelja, hrvatskih generala i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. To je napad na temelje hrvatske državotvornosti i mora se najstrožim kaznama sankcionirati.

Ministarstvo unutarnjih poslova

Predsjednik Sabora

Predsjednik Vlade

DORH

Poštovani,

Svjedoci smo svakodnevnih uvreda na račun hrvatskih branitelja, hrvatskih generala i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. To je napad na temelje hrvatske državotvornosti i mora se najstrožim kaznama sankcionirati.

Različiti perfomansi na račun katoličke vjere, hrvatskih branitelja, hrvatskih generala i prvog hrvatskog predsjednika, nije izraz slobode govora, nego vrijeđanje svih Hrvata kojima je Bog, obitelj i domovina svetinja, a takovih je najveći dio Hrvata i to onih koji su stvarali Hrvatsku državu i koji su za nju ginuli, a vi ste izabrani da je štitite i pazite.

Nad Hrvatima je stoljećima vršen genocid od strane srbo – četničkih – partizanskih postrojbi i do danas gotovo nikada nitko nije za taj genocid nad Hrvatima odgovarao. Najvjerniji primjer  iz drugog svjetskog rata je Zrin, grad najvećih hrvatskih ratnih vitezova Nikole Šubić Zrniskog kojeg slavi svijet ali ne i službena Hrvatska vlast. U Zrinu je izvršen genocid nad 850 Hrvata i njihova imovina konfiscirana i prenesena na Srbe. Do danas nitko za to nije odgovarao, imovina se nije vratila preživjelim zrinjanima i nitko za taj genocid nad Hrvatima nije odgovarao. Utvrda ponosnih Zrinsko – Frankopana kako u Zrinu, tako i u Gvozdanoskom je u ruševnom stanju. To je najvjerniji pokazatelj, koliko su Hrvati i hrvatska povijest zapušteni. U Zrinu je živjelo  99% hrvata, a sad je srpski grad gledano po vlasništvu nad imovinom. Istovjetne strahote su se ponovile  u Domovinskom ratu u Vukovaru, Škabrnji……i drugim gradovima – mjestima koje  ovom prilikom ne navodimo. 

Hrvati nikada u svojoj povijesti nisu vodili osvajačke ratove niti kročili na tuđi teritorij da ga osvajaju. Hrvati se tisutljećima samo bore da budu svoji na svome, da vlada mir i sloga i da zavlada blagostanje među Hrvatima, Božjim narodom, narodom nade kako je rekao papa Ivan Pavao II.

Molimo i tražimo da se poduzmu sve mjere kako bi se svi koji izvode agresiju nad hrvatskim braniteljima, hrvatskim generalima i prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom budu najstrože sankcionirani.

Obzirom da je sve učestalija pojava agresivnih napada na Hrvate u samom srcu Hrvatske, pa i u samom Saboru, a to nam najbolje svjedoče riječi Nenada Stazića koji je izjavio da su 1945. godine njegovi šlampavo odradili posao. Znamo da je 1945. u miru, nakon završetka rata, dakle u poraću ubijeno više od pola milijuna Hrvata, žena, djece, civila i da za to nitko nije odgovarao, pa misle da mogu Hrvate tlačiti i ubijati zauvjek. Ne sankcioniranje ubojica, dvostruki je propust, prema onima koji su ta zlodjela činili, jer nikada nisu shvatili koje zlo su učinili, nisu se pokajali i štetu pokušali nadoknaditi, nego to zlo prenose na svoja pokoljenja. Nevino ubijenima nikada nije odan pijetet nego su njihove kosti još uvijek razbacane diljem Hrvatske i Slovenije i u šutnji se eshumiraju, kako se to sada čini u Zagrebu. Veliki je to moralni i nacionalni propust, prihvaćanje lažirane povijesti i stalnih uvreda za nešto što su drugi nad Hrvatima činili. Skrivanje pravih počinitelja genocida nad Hrvatima po Kaznenom zakonu je kažnjivo.

Molimo i tražimo da se odredi najstroža kazna za delikte u kojima se vrijeđa država Hrvatska, Hrvati, a napose hrvatski branitelji i hrvatski generali, da se sankcioniraju svi, koji su širili laži o Hrvatima kao nacistima i fašistima izmišljajući „navodne“ žrtve ujedno braneći da se istraži Jasenovac i utvrdi povijesna istina. Za iznošenje neistina o Hrvatima, potrebno je uvesti visoke kazne, a za najteže kvalificirane kao iznošenje neistina o Hrvatima u svijetu i za one koje su kroz svoju profesiju lažno educirali učenike/studente gubitak državljanstva, jer je šteta koju su nanosili Hrvatskoj i Hrvatima neprocjenjiva. Krajnje je vrijeme za uspostavu reda, povijesne istine i hrvatskog ponosa, jer svi mi koji volimo svoju domovinu Hrvatsku, a takvih je najviše, sretni smo i ponosni što je imamo. Njegujmo hrvatske vrijednosti pa će nas i drugi poštivati i cijeniti.

Molimo Vaš odgovor.

S poštovanjem.

Zagreb, 4.travanj.2019.

Univ.spec.oec. Slavica Vučko,mag.oec

Predsjednica Inicijative Hrvatska sloga –IHS

Predsjednica Udruge Hrvatska domovina i dijaspora - HDD