Zadnji komentari

Poziv

Pin It

Image result for gojko šušak sprovod

Pridružite se organiziranom posjetu

grobu Gojka Šuška, Ministra obrane RH,

3. svibnja,PETAK u 9.00 sati

Hrvatska država postoji već 28 godina. Općom nebrigom i ne planiranjem, zapostavili smo sjećanje na državne praznike i na značajne ljude iz hrvatske povijesti.

No, za podsjetiti se, da se već 21 godinu, Sv. Misom zadušnicom obilježava, 3. svibnja, godišnjica smrti, Ministra obrane Republike Hrvatske, Gojka Šuška.

Gojko Šušak bio je ministar obrane u Vladi RH od 1991. do 1998. godine u najvažnijem razdoblju stvaranja i obrane od agresije Domovine Hrvatske.

Kako su mnogi do sada govorili: " Ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak nije bio čovjek od velikih riječi, ali je bio čovjek od riječi."

(pogledati na youtubeu: govor ministra obrane SAD-a W. Perry-a na pogrebu Gojka Šuška, ministra obrane RH    

-  https://www.youtube.com/watch?v=Trsu6nq_Vyk  ).

Hrvatski narod će ga pamtiti kao Ministra obrane, pobjedničke, Hrvatske vojske.

Sv. Misu organizira obitelj Šušak, uz nazočnost velikog broja hrvatskih branitelja.

Obavještavamo vas da je MINISTARSTVO OBRANE REPUBLIKE HRVATSKE, organizator obilježavanja 21. godišnjice pokoja i posjeta, grobu Ministra obrane RH, 3. svibnja, PETAK u 9.00 sati (polazak kolone u 8.50 ispred arkada na Mirogoju – kod Zida boli  -  očekujemo nazočnost Izaslanstava Udruga hrvatskih branitelja u odorama Udruga).

Pozivamo Vas, da službeno,  u odorama HV ili obilježjima svoje Udruge, dođete na Sv. Misu zadušnicu, 3. svibnja 2019. godine, PETAK, u 18.00 sati u crkvu Bezgrješnog Začeća blažene Djevice Marije, avenija Gojka Šuška 2, u Dubravi.

Organizirani ulazak u crkvu Hrvatskih branitelja u 17.50 sati.

Smatramo primjerenim, da i Republika Hrvatska, po uzoru na demokratske i uređene državne sustave, oda primjerenu počast i iskaže zahvalnost na žrtvi za Domovinu, svim zaslužnim Hrvaticama i Hrvatima, a među njima je svakako Gojko Šušak, Ministar obrane Republike Hrvatske.

Važno je kakvu sliku šaljemo i jesmo li sposobni organizirati se na najbolji mogući način.

S poštovanjem,

za Hrvatske branitelje

Milan Zanoški

član Kluba veterana 148. br. HV

Zagreb-Trnje