Zadnji komentari

Poziv na pjesničku večer u čast poginulim braniteljima zadarske županije „Oni su Hrvatska, njima je dugujemo“

Pin It

Poštovani, iznimna nam je čast pozvati vas da svojom nazočnošću uveličate pjesničku večer pod nazivom „Oni su Hrvatska, njima je dugujemo“ , u organizaciji braniteljskih udruga i Grada Zadra.

Večer je posvećena poginulim braniteljima zadarske županije, a u prigodi proslave Dana državnosti, koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Hrvatske, proglašavajući  Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira kada država slavi najvažniji dan svog postojanja, naša je obveza prisjetiti se svih žrtava koje su otisnute u rebra naše Domovine.

Pred njima  svi se  osjećamo maleni ,oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i ma što god mi učinili ništa nije usporedivo s njihovom žrtvom.

Najmanje što možemo učiniti je, sjetiti se njihovih imena i pokloniti se njihovim sjenama, zato

 dođite u srijedu 19. lipnja 2019. godine, s početkom u 20,30 minuta, na spomenik poginulim  braniteljima u Domovinskom ratu ,  Uvala Jazine, (kockica), na pjesničku večer posvećenu poginulim hrvatskim braniteljima   

„Oni su Hrvatska njima je dugujemo“

Sudjeluju; Marin Fuzul, Ante Sikirić, Anka Birkić, Nikola Marinović, Šime Lisica Kitov, Ivica Matešić Jeremija.

Klapa „Bibinje“ iz Bibinja, KUD „Sveti Lovre“ iz Vrsi

Grad Zadar  

Braniteljske udruge zadarske županije