Zadnji komentari

Najava održavanja sajamske manifestacije 6.Dani Slavonije u Crikvenici 27.-30.06.

Pin It

Pravo je mjesto za vas Rivijera Crikvenica, jer u centru Crikvenice će se od 27. do 30. lipnja  2019. šestu godinu zaredom održavati Dani Slavonije. Za početak, očekuje vas sajam s raznovrsnom i bogatom ponudom izvornih slavonskih proizvoda i delicija, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda (kulen, čvarci, kobasice, slanina...), meda, tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Veliko će zanimanje i ove godine zasigurno izazvati i tradicijske rukotvorine, kao što su  rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput svjetski poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.

Bogata i vrijedna slavonska tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od tipičnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca i graha s kobasicom. a biti ćeprikazano  topljenje slavonskih čvaraka na tradicionalan način.

Otvorenje Dana Slavonije je u četvrtak, 27.lipnja poslijepodne u centru Crikvenice,park palih za Domovinu a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijeloga dana.

Naravno, neće nedostajati ni dobre glazbe, a za zabavu u veselom ritmu će 27.lipnja od 19 h biti zadužen tamburaški sastav "Baruffa".

Uživajte s nama na Danima Slavonije u Crikvenici!

Upoznajte vrijednu slavonsku kulturno-povijesnu baštinu, zabavite se i uživajte u tradicionalnim delicijama!