Zadnji komentari

Antunu Vrdoljaku veliko priznanje hrvatskih branitelja

Pin It

Image result for antun vrdoljak

Antun Vrdoljak, jedan od najboljih hrvatskih redatelja i glumaca, koji je od stvaranja hrvatske države, pa sve do danas, nezaobilazna figura javnog života, poglavito i u politici i sportu, suradnik prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana, u četvrtak, 11. srpnja u dvorani Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Juraj“ (Ilica 48), u Zagrebu  svečano će primiti Veliku zlatnu plaketu

koju mu dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. 

Ovo priznanje dodjeljuje mu se prije svega za njegov izniman doprinos u stvaranju hrvatske države, ali i za snimanje igranog filma „General“, koji će otvoriti Pulski filmski festival, a koji svjedoči o životu, ljubavi i stradanjima Junaka Domovinskog rata, generalu Anti Gotovini, a samim time i o prijateljstvu, časti i stradanjima onih koji su bili – prvi kad je trebalo!

Na taj način ovom velikom čovjeku  hrvatski branitelji žele jednostavno reći „hvala“ za sve što je dosad učinio za dobrobit Republike Hrvatske. 

U prigodom programu sudjelovat će: admiral Davor Domazet Lošo, književnik, redatelj i diplomat Miro Međimorec, publicist Nenad Ivanković, predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković,  povjesničar Daniel Rafaelić, brigadir Zdravko Vladanović i drugi.

UHBDR91.