Zadnji komentari

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje u Bujici: “Napadala su nas Pupovčeva braća, a on je danas dio Hrvatske vlade!”

Pin It

MARKO MILJANIĆ UOČI OBILJEŽAVANJA 31. OBLJETNICE TEŠKOG STRADANJA: - Plenković nam dolazi pod okriljem mraka, a ako Milanoviću smeta HOS – nek’ lijepo pođe kući!

“Anja Šimpraga Rašković, kao ni ostali članovi SDSS-a, nemaju što tražiti u Škabrnji,”

izjavio je u Bujici na Z1 televiziji ratni zapovjednik obrane Škabrnje, Marko Miljanić, uz napomenu da je na načelnika općine Ivana Škaru, proteklih dana rađen veliki pritisak od strane vladina protokola kako bi se poznatoj “devojčici s traktorske prikolice” ipak dopustio dolazak u Plenkovićevoj pratnji: “Imamo mi u Škabrnji puno djevojčica koje su svoje domove napuštale pod kišom metaka i granata, sa sobom nisu stigle ponijeti baš ništa i sam Bog zna kako su žive izašle… Nitko im se nije ni ispričao, a kamo li da je kažnjen! One danas ne sjede u Hrvatskoj vladi…”

MILJANIĆEVA PORUKU MINISTRU MEDVEDU: “Prije bih se ubio nego sjedio u Vladi s Miloradom Pupovcem!”

Pupovac treba objasniti tko je ubio trojicu Škabrnjana u benkovačkoj vojarni 19. studenog 1991. godine, dan nakon okupacije našeg mjesta - poručio je Miljanić i pojasnio: - Civil Petar Rogić i dva brata Šegarića, hrvatski vojnici Miljenko i Bude, ubijeni su tupim predmetima, bez ispaljenog metka, a tada je tamo bio i jedan od Pupovčeva dva brata... Vojislav Pupovac bio je velikosrpski pobunjenik, a njegov drugi brat, Mladen Pupovac, aktivan je još i danas kao glavni podoficir Kopnene vojske Srbije!

Marku Miljaniću četnici su na kućnom pragu zaklali oca Josu, a brat Slavko poginuo je u obrani Škabrnje. Stipe Miljanić, drugi Markov brat, umro je od posljedica rata, a majka Jurka nije mogla dobiti niti starački dom “zbog Pupovčeva lokalnog kadra”… Umrla je u 99. godini života i nije doživjela pravdu za izgubljenog muža, sina i još sedam bliskih rođaka, koji su ubijeni u krvavom pohodu Mladićeve JNA i crvene zvijezde petokrake na najbogatije hrvatsko selo Ravnih kotara… 

U Bujicu se uživo iz Škabrnje javila i dragovoljka Domovinskog rata, pripadnica 112. brigade HV-a, Danka Dražina: - Od Vlade Republike Hrvatske zahtijevamo da nam ne šalje potpredsjednicu iz redova Pupovčeva SDSS-a jer ćemo učiniti sve da spriječimo dolazak Anje Šimprage Rašković u Škabrnju!