Zadnji komentari

Opći poziv na pravoslavnu Božićnu liturgiju u Zagrebu 25.prosinca 2023.

Pin It

Uncategorized | Hrvatska pravoslavna crkva | Stranica 5

Radostno Vas izvješćujemo da će i ovog Božića (25. prosinca 2023.) biti održana redovna Sveta Božićna pravoslavna liturgija Hrvatske pravoslavne crkve, s početkom u 10,00 h u našoj crkvi na adresi Domjanićeva br. 5 u Zagrebu te vas pozivamo na tu liturgiju na kojoj ćemo na hrvatskom jeziku moliti za blagovjerni hrvatski narod i njegove pobjede nad neprijateljima.

Hrvatska pravoslavna crkva održat će:

VELIKU VEČERNJU na Badnjak 24. prosinca 2023. s početkom u 17,00 h i

BOŽIĆNU LITURGIJU na Božić 25. prosinca 2023. s početkom u 10,00 h,

sve u svom liturgijskom prostoru na adresi Domjanićeva 5, 10000 Zagreb (kod Kvaternikovog trga).

Veliku večernju i božićnu liturgiju vodit će †ALEKSANDAR, ARHIEPISKOP HRVATSKI I CIJELE HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.

HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, u skladu s hrvatskom tradicijom još od vremena hrvatske Karlovačke arhiepiskopije, slavi Božić 25. prosinca zajedno s drugim sestrinskim pravoslavnim crkvama: Carigradskom patrijarhijom, Antiohijskom patrijarhijom, Aleksandrijskom patrijarhijom, Bugarskom patrijarhijom, Rumunjskom patrijarhijom, itd…

Hrvatska pravoslavna crkva je hrvatska zato što joj je sjedište u Republici Hrvatskoj i mjerodavna je isključivo za teritorij Republike Hrvatske i njoj pripadajuće pravoslavno stanovništvo. HPC-u se slobodno mogu pridružiti svi pravoslavni pripadnici hrvatske nacije bez obzira na etničko podrijetlo, jer rečeno je: Gdje ste vi dvoje ili troje u Mom imenu i Ja sam uz vas (Mt.18:20); zato pozivamo sve vjerne kršćane, pravoslavce i prijatelje pravoslavlja da se pridruže našim molitvama i mole na svom hrvatskom jeziku za sebe i svoj hrvatski narod.

Hristos se rodi!

Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga Otca i zajednica Svetoga duha neka je s Vama.

Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar