HOS Osječko baranjske županije poziva na prosvjed u Vukovaru!

Pin It

Image result for hos

Udruge  dragovoljaca HOS-a Osječko baranjske županije poziva sve  HOS-ovce, sve branitelje,  sve domoljube i sve koji žele dobro  Hrvatskoj i Hrvatima da  u subotu 13. listopada  2018. godine  dođu u 14.00 sati na prosvjed u Vukovar.

Nije li sramotno da  zločinci koji su počinili genocid i urbicid  na Vukovarcima i Vukovarom, a takva je situacija  na cijelom  bivšem okupiranom teritoriju  države Hrvatske,  nisu  privedeni pravdi, procesuirani i osuđeni.

Vukovar je to doživio na najdrastičnijii, očitiji i svirepiji način. Zločini počinjeni nad Hrvatima u Vukovaru i na sam grad Vukovar su primjer krajnje svireposti, zločinstva i iživljavanja pripadnika tzv,  „JNA“ i   domaćih izdajnika iz reda srpske nacionalne manjine. Nedopustivo je i krajnje   je kriminalno da danas  u Vukovaru ili bilo gdje žrtve  susreću svoje zlostavljače, mučitelje ili ubojice bliže obitelji.

Sramotno je da za zločin ubijanja civila i razaranja na cijelom području države  Hrvatske  nisu osuđeni počinitelji a za one, koji su procesuirani to je napravljeno na  blago rečeno komičan način gledajući uzroke, i za počinitelje uz  više nego minorne kazne.  Sjetimo se samo Škabrnje za koju  još uvijek nitko nije odgovarao. Ježimo se  izvješća s različitih  obljetnica  stradanja u Domovinskom ratu  koja redovito završavaju s...“ za ove zločine nitko nije odgovarao“! Ne želimo   to više slušati.

Grad Vukovar su branili i HOS-ovci, redovito  na najtežim  i po život svakodnevno opasnim crtama obrane, i mi bi bili  posljednje  hulje kada ne bi  uputili službenu potporu i pozvali našu   braću po oružju  na daju potporu  inicijativi za rasvjetljavanje  svih ratnih zločina, vukovarskih osobito.

Pozivamo i sve ostale udruge HOS-a da  daju potporu    inicijativi vukovarskog gradonačelnika Penave  i   nazoče subotnjem prosvjedu u Vukovaru, jer ovo je vrijeme razotkrivanja, legitimiranja i raskrinkavanja.  Nakon subote  sve će biti jasnije i znati ćemo tko je ko!

Udruga dragovoljaca HOS-a 

Osječko baranjske županije

Ante Vučak, predsjednik