Demokracija u rukama jednog čovjeka, ne može opstati

Pin It

A naš Plenković tješi Pupovca, da se ne boji Penave, Vukovara i branitelja, žrtava, nestalih, silovanih, ta zar nije maknut onaj najopasniji za Pupovca Nikola Kajkić koji je u istraživanju došao do Pupovčevih pajdaša, tj. iz SDSS-a, od kojih je jedan od njih bio na Ovčari pri egzekuciji, tj. nazočio i mogao bi puno toga otkriti oko tog barbarogenog zločina i tolikih

„Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je ono što je 100 posto i na tome stojim čvrsto da ne mogu biti čvršći. Bez obzira od koga, kada i na koji način dolazi do toga", riječi su premijera Plenkovića kao odgovor na pitanje novinara za svog posjeta Uljaniku u Puli, a odnosi se na branitelje koji traže raskid koalicije s Pupovčevim SDSS-om i HNS-om, a među njima je i HDZ-eov branitelj Stevo Culej.

Koliko je to daleko od one francuskoga kralja Louisa XIV koji je izrekao: L'état, c'est moi(država, to sam ja). Prevedemo to na današnje prilike i stoji ovako; demokratskim putem sam došao na ovaj položaj i sad je demokratski onako kako ja kažem. I točno je tako. Nitko od nas nije glasovao za koaliciju s SDSS-om i HNS-om, ali toliki su glasovali za HDZ-eovu listu gdje je isplivao Plenković (demokratski) i sad on može poput Luisa XIV kazati: la démocratie c'est moi! A zašto ovo kažem ili pišem? Pa zar nam nije sličan primjer u BIH danas (8. listopada 2018.) kako je izjavio Željko Komšić nakon pobjede na izborima u predsjedništvo BIH:“Ja sam vaš predsjednik, bez obzira glasovali za mene ili ne“, kao tješeći Hrvate u Bosni da ne strahuju zbog toga.

A naš Plenković tješi Pupovca, da se ne boji Penave, Vukovara i branitelja, žrtava, nestalih, silovanih, ta zar nije maknut onaj najopasniji za Pupovca Nikola Kajkić koji je u istraživanju došao do Pupovčevih pajdaša, tj. iz SDSS-a, od kojih je jedan od njih bio na Ovčari pri egzekuciji, tj. nazočio i mogao bi puno toga otkriti oko tog barbarogenog zločina i tolikih. Poželjet će drumovi Turaka, stara je izreka, tako i toliki će poželjeti Jacino doba kada je grunula po Hrvatskoj za topničkim dnevnicima za potrebe Den Haaga, zatvaranja zapovjednika obrane Siska u vrući zatvor gdje umire zbog neizdržljive vrućine.

Poželjet će mnogi za dobom vladavine Milanovića kada je taj koristio državne zrakoplove za nježne afere po Rijeci i „lex Perković“. Poželjet će mnogi Sanadera, kad je prodao vlasništvo države nad INA-om. Sve su to doba, kad su ti fenomeni neusporedivo manje opasni pred ovim što se danas dešava oko najavljenog prosvijeda u Vukovaru zbog inertnosti državnih institucija glede zločina počinjenih od strane pripadnika srpske nacionalnosti i njihovog udjela u sadašnjim vlastima i institucijama, a posebno onih silovatelja koji žive u gradu svojih žrtava i cerekaju se u prolazu, tj. susrećući ih na ulici.

A prevedeno na“ la démocratie c'est moi“ to im se Plenković cereka i njegovi, poput, ministra Božinovića, Kuščevića, Jandrokovića i tolikih u Vladi i Saboru. No, nije isključeno da se baš poslije prosvijeda u Vukovaru dogodi udar svjetla Istine (da velikim slovom) i obori Plenkovića poput svetog Pavla(ex Savla) ispred Damaska i poviče: la démocratie, c'est un peuple! (demokracija, to je narod). Referendum je alfa i omega demokracije.A Savao (poslije sveti Pavao) je hapsio i progonio svoje sunarodnjake jer su postali kršćani. Shavtio je da je Isus onaj koga progoni i pobjegao je u arabijsku pustinju tri godine skrivajući se od sunarodnjaka.

Kad bi Plenković raskinuo koaliciju s Pupovcem, vjerujem da bi Bruna Esih, general Glasnović i Hasanbegović kompromisno prihvatili HNS u koaliciji jer su manje opasni od mostovaca i tako bi dogurali do kraja mandata ove Vlade i saziva u Saboru. Tako što može proći !

Nikola Bašić, Vis