Lili Benčik: Evo zašto VELIKO NE Zoranu Milanoviću

Pin It

Zoran Milanović je dužan Perkoviću i Mesiću, mora se kandidirati za  predsjednika države | HOP

Zoranizmi

“Ljudi, ne dajte da vas navuku da date glas HDZ-u, no na kraju ostaje činjenica – ili mi ili oni’

“Hrvatska je kriva za rat jer smo smanjili prava Srbima!”

“U rat je išla sirotinja i nepismeni, a elita i bogati ostala u uredima i na sveučilištima”

“Meni je prošle godine pukla cijev u kući”

“Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država.”

“Kad izjavite, na primjer u Hrvatskoj, 2013. da je ‘Hrvatska samo za Hrvate, a da su svi ostali gosti’, onda se igrate ne vatrom nego radioaktivnim materijalom. Jer Hrvatska nije Danska i Finska u kojoj se zna čuti ‘da je Finska za Fince, a svi ostali su gosti’, međutim ta Finska nije imala građanski rat nikada. I nije imala situaciju usporedivu s Hrvatskom nikada”

“Došao je komunizam, došla je osveta. Osveta naprosto moralno nije opravdana. Dogodila se osveta, a prije te osvete dogodio se masovno ubojstvo zatvorenika koji su samo htjeli pobjeći na slobodu iz Jasenovca. Ni to ne opravdava osvetu koja se dogodila mjesec dana kasnije”

“Stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju koliko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali”

“Autonomije u bivšoj državi dovele su do kaosa. Svatko je vukao na svoju stranu i zato je došlo do rata”

“Mi nismo guske u magli nego prije Airbus u magli”

“Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora”

” Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, ja sam premijer”

“Žao mi je, ali postavili smo određene standarde ponašanja kojih ćemo se držati. To je bilo jasno i prije, a sad je podignuta ljestvica”

“Kada bi provodili zakon o sigurnosnim provjerama u najboljoj vjeri i u smislu kako je pisan, naša bi Vlada počela funkcionirati tek oko Uskrsa. Taj ćemo zakon malo prilagoditi realnosti, bit će demokratičniji i normalniji”

“Na Bleiburgu se odaje počast ne zločinu nego jednoj vojsci”

“Ima jedan psalam u Starom zavjetu koji kaže: ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka. Ja to sad govorim i za Slavoniju: ako te zaboravim, Slavonijo, neka mi se osuši desna ruka”

“Mi smo hrvači rimskim stilom, a ovi drugi imaju manire kafanske makljaže.”

“U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure. Tamo gdje je tamburica, tamo je mirno, umjereno”

“Mi iz ovog stanja nećemo izići po Duhu Svetome, kako se to kaže u hrvatskom kolokvijalnom jeziku”

“Život političara, a posebno predsjednika Vlade, je život stresa. Moj najveći stres bio je nakon izbora kada su ankete odjednom pokazivale rast popularnosti Vlade i mene osobno. Stres zbog velikih očekivanja”

“Dajte me pustite da govorim, jer, pogledajte – ja se blamiram pred hrvatskom javnošću. Zar vam nije u interesu da hrvatska javnost vidi kako nesposobnog i neartikuliranog premijera ima? Pa to je vama u korist. Trebalo bi vam biti u korist da govorim 5 minuta, 10 minuta da me svi prezru i zamrze”

“Ne odlaze oni trbuhom za kruhom nego mozgom za kruhom, jer mozak je organ koji troši najviše kalorija”

“Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost kod svakoga”

“Čak i da ne radimo ništa, nešto će se dogoditi.”

“Taj referendum, to nisu dobre ljudske namjere”

 “Sukob interesa? To je tema za filozofiju prava”

“Neću dozvoliti da se Hrvatskom briše pod. Mi smo država, a ne ptičji rezervat. Ne činimo ništa pogrešno ni nemoralno”

“Ja sam čuvar hrvatskog ugleda, nije to Europska komisija”

“Hrvatska ima poštenu vlast koja ne radi za sebe, ne kupuje birače, koja shvaća ozbiljnost svoje zadaće i koja neće iznevjeriti vaše povjerenje”

“Za mene, Katolička Crkva je Rim, Rimska crkva i njihovi predstavnici u Hrvatskoj, to jest papinski nuncij, a sa svima njima imamo odlične odnose. A Katoličku crkvu u Hrvatskoj teško je definirati. Svaki je dan predstavlja netko treći”

“Perkovića zbog zastare ne bih mogao izručiti ni da mi je rođeni otac.”

“Propao sam u diplomaciji, vidjet ćemo što će biti u politici.”

“Imam loše vijesti za pesimiste – bit će bolje!”

„Moramo biti lavovi, ali i lisice! Ali ne bijesne lisice.”

Štetni potezi Vlade Zorana Milanovića

1.Predstečajne nagodbe

 –Jedan od najštetnijih promašaja Milanovićeve Vlade je pljačka kroz predstečajne nagodbe koju su pravdali “spašavanjem radnih mjesta”, a kojom se spasilo jedino povlaštene dok su brojne male tvrtke uništene, milijunski dugovi velikima oprošteni, a radnici su u većini slučajeva kratkih rukava ostajali na ulici.

 Među spornim predstečajnim nagodbama su one za Varteks, TOZ Penkalu, EPH, Taxi Cammeo, Dalekovod, Ecooperativu, Vino Ilko, Sportinu, Bitechnique, Magmu, Vox, Kerum, Hotele Novi, VIAM…

2.Koristio je vladin zrakoplov u privatne svrhe

–Bahati Milanović koristio je vladin zrakoplov u privatne svrhe. Tako je zabilježen njegov odlazak na Krk, nakon što je završio dvodnevnu turneju po dijelovima BiH, a završio je na Krku umjesto na zagrebački Pleso. I to nije bio jedini njegov odlazak na otok Krk gdje ima obiteljsku kuću za odmor.

3.Plan 21

– Plan 21 predstavljao je temeljni dokument, odnosno skup poteza i projekata Kukuriku koalicije odnosno vlade Zorana Milanovića.

-Plan 21 je ionako figurativan’ Milanović je šokirao SDP-ovce, priznao je da Plan 21 nikad nije ni htio provesti u djelo;

4.Prodaja Croatia osiguranja

-Croatia Osiguranje bilo je u 80-postotnom državnom vlasništvu. Postupak prodaje vodili su ministar Slavko Linić i predsjednik uprave Croatia Osiguranja Krešimir Starčević. U 120 godina svog postojanja Croatia Osiguranje je poslovala s profitom i zapošljavalo blizu 3000 radnika po čitavoj Hrvatskoj.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske, na čijem čelu je tada bio premijer Zoran Milanović, 39.05 % dionica Croatia Osiguranja prodano je Adris grupi za 970,45 eura po dionici. Po nekim izračunima, Croatia Osiguranje je na svom računu i računima povezanih tvrtki imala nekoliko puta više novca od sume za koju je kupljena.

Državna revizija pronašla je niz nepravilnosti u slučaju prodaje Croatia Osiguranja, a i brojni mediji pratili su ovu aferu i danas o svemu svi šute, uključujući i bivšeg ministra Gorana Marića koji bi trebao brinuti o državnoj imovini. Umjesto toga, on se ponaša po narodnoj uzrečici “pojeo vuk magare”, kao da se radi o gubitku nekoliko tisuća, a ne 7 milijardi kuna.

Gubitak je zapravo mnogo veći jer Croatia Osiguranja sada svake godine ostvaruje dobit u visini cijene kompromitirane prodaje, dok brojni zaposlenici koji su izgubili posao danas žive od raznih socijalnih naknada.

Ovaj odnos prema potezu Milanovićeve Vlade odlično prikazuje dugogodišnju simbiozu HDZ-a i SDP-a. A simbioza ove dvije stranke očituje se u velikoj koristi za obje stranke , a narodu na veliku štetu!

5.Prosvjed branitelja u Savskoj ispred Ministarstva branitelja

Prosvjed u Savskoj  u trajanju od 555 dana okupljao je hrvatske branitelje iz cijele Hrvatske u samim početcima prosvjeda kada su se tražile ostavke tadašnjeg ministra branitelja Predraga Matića, Bojana Glavaševića i Vesne Nađ. No međutim, niti jedna ostavka nije podnesena niti su prosvjednici uspjeli u svojim nakanama koje su u početku bile dosta jasne.

S vremenom je svakim danom u Savsku pristizalo sve manje hrvatskih branitelja. Na kraju su ostali oni najuporniji, koji su praktički živjeli pod šatorom i dijelili dobro i zlo sa najtežom skupinom 100-postotnih HRVI prve skupine. Šator u Savskoj bio je prvi veliki prosvjed protiv neučinkovitih političkih elita, inicirao je  razne tribine, sastanke,  konferencije za tisak i probudio nadu , a iz dijaspore su pristizale velike donacije koje su slane na adresu Savske 66 i žiro račun koji je otvoren pod “udrugom 100% za Hrvatsku”.

Dogodilo se da je Vlada Zorana Milanovića prvi puta išla otvoreno u napad na branitelje 100% -tne invalide, koji su se sklonili u Crkvu Sv.Marka!

Tko je mogao dozvoliti da hrvatske branitelje u crkvi napadne hrvatska policija?

28. svibnja 2015. Dan kad je Milanović poslao policiju na branitelje i  ratne invalide u crkvi Sv. Marka – narod.hr

Jedino Milanović, koji je mislio brzo riješiti problem, ali se  u svojoj aroganciji spotaknuo na imunitet koji u demokratskom svijet imaju Crkve kao dislocirani objekt države Vatikan!

Pater Ike Mandurić  isusovac  iz crkve u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. je stao između branitelja prosvjednika i jakih policijskih snaga i spriječio upad specijalaca u Crkvu!

6.Poslao vlak pun izbjeglica bez dopuštenja mađarskih vlasti  u Mađarsku

Mađarski mediji raspisali su se o velikom međunarodnom incidentu na graničnom prijelazu u Baranji, gdje su  mađarski policajci zaustavili vlak s 1000 izbjeglica i 40 naoružanih hrvatskih policajaca!

– Ovo je teško kršenje međunarodnog prava. Prešli su granicu bez naše dozvole – napisao je glasnogovornik mađarske vlade ZsoltanKovacs, a Orbanov  savjetnik Bakondi György rekao je da su mađarski čuvari reda uhitili vlakovođu i razoružali hrvatske policajce.

Tadašnji ministar Ostojić pokušao je demantirati, ali očito neuspješno;

“Hrvatski policajci nisu bili uhićeni, već su samo bili zadržani. Ministar Ostojić je rekao da je do incidenta došlo kada je 40-tak policajaca koji su putovali s izbjeglicama prešlo granicu s Mađarskom. Policajci su putovali s migrantima osiguravajući red, a ministar Ostojić je rekao da je taj aranžman dogovoren s Mađarskom”

7.Znate li tko je prvi SDP-ovac koji je položio vijenac na grob Franje Tuđmana? Zoran Milanović, tada  glasnogovornik SDP-a. Milanović će godinama braniti Tuđmana i diviti mu se  do razine da je zagrebačkoj zračnoj luci dao ime Franje Tuđmana.

8.Debakl Obiteljskog zakona i Zakona o socijalnoj skrbi

9.Ovrhe i masovne deložacije u vrijeme Vlade Zorana Milanovića

10.A tek ” lex Perković” 

Njega sam ostavila za kraj, jer je bio izglasan  pred sam ulazak u EU, na veliku sramotu za Hrvatsku!  Imaju li  saborski zastupnici imalo savjesti, srama i odgovornosti nakon izglasavanja ovog Zakona?

 Milanović i njegov ministar pravosuđa Orsat Miljenić,  narod su plašili poplavom optužnica iz Europe protiv naših branitelja i zahtjevima za izručenje ako se ne  donese lex Perković i tako spriječi brojne nečasne radnje koje nam spremaju zločeste europske zemlje. Jer da taj sramotni zakon, kako su galamili i branili se, nije za zaštitu Perkovića, nije osmišljen za jednu osobu ili dvije, ako uračunamo i Zdravka Mustača, nego za zaštitu naših branitelja! Koja je to bila besramna laž!

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/premium/lex-perkovic-jedna-je-od-vecih-sramota-vlasti-ive-josipovica-i-zorana-milanovica-1332232 – http://www.vecernji.hr

Lili Benčik/hrvatskepravice