Zadnji komentari

Balenović: Ne vjerujte Kolindinim obećanjima

Pin It

Prije par dana, kada je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Dražica na Grobnišćini, odakle potječe, krenula u predsjedničku utrku izjavila je da tijekom kampanje svugdje u Hrvatskoj “može stisnuti ruku i pogledati svakome u oči bez kajanja i srama”. Može li Predsjednica pogledati u oči i stisnuti ruku bez kajanja i srama zviždačima? -  pita Vesna Balenović.

Oprost kriminalcima, progon zviždačima!

Još uvijek pamtimo javno obećanje Kolinde Grabar Kitarović koje je dala građanima u prethodnoj predsjedničkoj kampanji: "Organizirat ću i poticati borbu protiv korupcije osnivanjem Ureda za zviždače u sastavu Ureda predsjednika. Zviždači moraju biti ne samo zaštićeni nego i nagrađeni za svoju građansku hrabrost, a ne progonjeni i otpuštani kao do sada. Zviždači će biti “branitelji u miru” za Hrvatsku i narod“- podsjeća Balenović.

Nakon javnog obećanja o zaštiti i pomoći zviždačima Kolinda Grabar Kitarović dobila je potporu zviždača i ostvarila pobjedu. Nakon osvajanja Pantovčaka Kolindu Grabar Kitarović osnovala je Ured za zviždače, ali me kao svoju Povjerenicu za zviždače nije nikad primila, niti saslušala o problemima i potrebama zviždača. Obećanja o pomoći zviždačima je zaboravila, a nakon četiri mjeseca je ukinula i Ured za zviždače. Tijekom svog petogodišnjeg mandata, nije  javno poduprla ni zaštitila niti jednog jedinog građanina, niti zviždača u borbi protiv kriminala i korupcije.  Pamtimo samo pomoć i potporu koju je  Predsjednica pružila pravomoćno osuđenim kriminalcima i silovateljima, dajući im predsjedničko pomilovanje. Među osuđenicima koji su dobili oprost bilo je i donatora njezine kampanje. Odnos Kolinde Grabar Kitarović prema poštenim građanima i zviždačima koji su vjerovali njezinim riječima i obećanjima klasičan je primjer političke prevare.- ističe Balenović.

Zaboravila na zviždače kao da ih nikad nije bilo!

Na žalost, u svom mandatu potpisala je i manjkav  Zakon o zaštiti zviždača, kojim je uskratila zaštitu prava svih dosadašnjih zviždača, dakle svih onih koji su se do sada borili i ginuli za pravdu, čije je glasove molila, zazivala i dobila u svojoj prvoj predsjedničkoj kampanji. S lakoćom ih se odrekla, kao da nikad nisu niti postojali. Odredila je da Zakon vrijedi tek od 01.07.2019. godine za neke nove zviždače, ako ih uopće bude i ako se uopće tko usudi prijaviti kriminal i korupciju u državi lažljivih političara i korumpirane izvršne vlasti koja bi ih trebala štititi. Time je ujedno indirektno abolirala sve dosadašnje kršitelje zakona na čija nedjela su upozoravali zviždači. – upozorava Balenović.

Kolindina pravednost!?

U svom novom programu za ponovno osvajanje mandata Kolinda Grabar Kitarović  u jednoj od točaka ističe „Hrvatsku pravednost“.  Prevareni i izigrani zviždači tu točku ne tumače kao „Hrvatsku pravednost“ već kao „Kolindinu pravednost“, koja sadrži samo lažna obećanja.

O pravednosti i borbi protiv korupcije može govoriti samo onaj predsjednički kandidat koji je  u svom poštenju dosljedan i koji se o korupciju nije nikad ogriješio.  Ako se ipak koji drzne pa krene lažno uvjeravati građane da je upravo on taj koji će građane štititi od korupcije, vrijeme će ga demantirati prije ili kasnije, kao što je demantiralo i Kolindu Grabar Kitarović – rekla je Vesna Balenović.

Predsjednica udruge „Zviždač“

Vesna Balenović