Zadnji komentari

Kako nema otpora lažima o Jasenovcu, na vidiku nema nikakvih promjena na političkim izborima u Hrvatskoj

Pin It

Zato treba hrvatskom političaru poručiti: Ne laži, ne radi protiv Hrvatske, koristi prave izvore, informacije i statistiku. Svakom Hrvatu i Hrvatici koji idu na komemoraciju u Jasenovac i na domjenak na srpski pravoslavni Božić u Zagrebu, treba praviti probleme. Treba im reći da su neprijatelji mira i čovječnosti, srpski ratni huškači u Hrvatskoj, gori od Milorada Pupovca, Aleksandra Vulina i Aleksandra Vučića.

„Desne stranke pobjeđuju na izborima diljem Europe, mogu li u Hrvatskoj doći na vlast“, pita se portal Dnevno, uz anketna pitanja:

– da, bilo bi već i vrijeme

– ne, ne vjerujem da će se kod nas bilo što promijeniti

– nisam siguran tko će doći na vlast

A ja sam kliknuo: ne, ne vjerujem da će se kod nas bilo što promijeniti

Zašto? Zato što u Hrvatskoj imamo umjetnu političku polarizaciju, umjetnu Desnicu. O čemu ja stalno pišem na ovom portalu. Pa ću to ponavljati. Navesti naslove  moja zadnja tri članka na ovom portalu… “Ratni zločin“, kao sredstvo za pacificiranje nepoćudnih naroda i država“, Duboka država na hrvatski način i Opet u Hrvatskoj burno, zbog uzvika Za Dom! Kao da sam ja naručio ovo pitanje, o okupljanju hrvatske Desnice. Kada pišem da je to manipulacija Duboke države. Da bih o tomu mogao opet pisati.

Kada se govori o Desnici i Ljevici u Europi, nije korektno to uspoređivati s Hrvatskom. Jer u Europi nitko nema Jasenovac i Srpski Svijet. Sigurno se u Auschwitzu i u Treblinki ne izvode onakve predstave, kao 22. i 23. travnja ove godine u Jasenovcu. Predstava, mržnje i straha, samo u Jasenovcu? Što je glavni problem. A hrvatska Desnica – šuti.

Dakle, kada nema otpora lažima o Jasenovcu, na vidiku nema nikakvih promjena na političkim izborima u Hrvatskoj. A promjena nema bez prijetnji i bez radikalnosti. Neka predsjedni(ca)k hrvatske Vlade bude… i Sandra Benčić, i Peđa Grbin. Ali mu (joj) sa ulice treba poručiti, što će raditi i govoriti! Treba mu (joj) reći da ne laže, da koristi prave izvore i statistiku. Za Jasenovac, hrvatski političar mora koristiti, posljednji popis stanovnika u Jugoslaviji prije, i prvi popis stanovnika u Jugoslaviji poslije Drugog svjetskog rata. Što koristi Šiljo na portalu Hrvatsko nebo. Pa navodi da je u Kraljevini Jugoslaviji 1931. živjelo 6.085.482 Hrvata, i 6.785.491 Srba. A u popisu stanovništva 1948., Hrvata je bilo 5.199.770, a Srba 7.189.046. Pa Šiljo navodi da se broj Hrvata između ta dva popisa stanovnika smanjio za 884.712, a broj Srba povećao, gotovo za pola milijuna.

Također, predsjednika hrvatske Vlade, ma tko to bio, treba prisiliti da raskine Račanov ugovor sa SPC-om (Srpska pravoslavna crkva) jer je to zločinačka i genocidna organizacija. Treba ga prisiliti, kao i predsjednika Hrvatske, da naredi reviziju montiranog političkog pravosudnog procesa Andriji Artukoviću 1986. u Zagrebu jer to zahtijeva Rezolucija VE-a koja osuđuje sve totalitarizme. Predsjednika Hrvatske, i hrvatskog veleposlanika pri UN-u, ma tko to bio, treba prisiliti da on u UN-u zatraži proglašenje turskog genocida nad Hrvatima, koji nije stao. I da zatraži reviziju- ukidanje presude Herceg Bosni u Haagu! Jer je to bio montirani politički pravosudni proces, režiji UN-a! Protiv jednog naroda (jedne države) Hrvata, u korist muslimana. Pravosudni proces, zatvoren za javnost, sa zaštićenim svjedocima tužitelja! Predsjednika Hrvatske, i predsjednika hrvatske Vlade, ma tko to bio, treba prisiliti da on ukine presude hrvatskim generalima (Mirko Norac, Branimir Glavaš, Đuro Brodarac, Tomislav Merčep i slučajevi Hrastov i LORA). Jer je tužitelj i sudac protiv optuženog, bio i neprijatelj optuženog, neprijatelj Hrvatske,onaj iz totalitarnog režima! Također, na to treba prisiliti, i HHO Ivana Zvonimira Čička. Jer na tim suđenjima bilo, mnogo kršenja ljudskih prava. Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, kao „haaški papagaj“ i prosvjednik protiv Franje Tuđmana, na onom skupu „stojedinice“ 1996. na trgu bana Jelačića? Zar to nije sukob interesa? Je li i Čičak hrvatski Desničar? Kada bi predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak rekao da on ne priznaje presudu Herceg Bosni u Haagu, to bi pomoglo europskom namjesniku Christianu Schmidtu u BiH. To bi puno pomoglo Hrvatima u BiH. Jer bi to bio povod za ukidanje presude Herceg Bosni u Haagu, koju muslimani koriste, i u izbornom zakonu.

Zato treba hrvatskom političaru poručiti: Ne laži, ne radi protiv Hrvatske, koristi prave izvore, informacije i statistiku. Svakom Hrvatu i Hrvatici koji idu na komemoraciju u Jasenovac i na domjenak na srpski pravoslavni Božić u Zagrebu, treba praviti probleme. Treba im reći da su neprijatelji mira i čovječnosti, srpski ratni huškači u

Hrvatskoj, gori od Milorada Pupovca, Aleksandra Vulina i Aleksandra Vučića. Treba im reći da bi srpska laž o Jasenovcu, bila jalova laž bez Hrvata koji, isto govore o Jasenovcu. Treba im reći kako je laž o Jasenovcu stvorila dvije genocidne krajine. Da je laž o Jasenovcu, uzrok Oluje i odlaska Srba iz Hrvatske.

U toj igri Duboke države, umjesto traženja revizije – ukidanja presude Herceg Bosni u Haagu, traženja raskida Račanova ugovora sa SPC-om, traženja revizije montiranog političkog pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića, traženja registracije HPC-a, traženja ukidanja pravosudnih presuda hrvatskim generalima u Hrvatskoj, te korištenja popisa stanovništva u Jugoslaviji, zadnjeg prije, i prvog poslije Drugoga svjetskog rata, uzvik Za dom, kao nada u ujedinjenje Hrvata, s dodatkom, kako to nije ustaški Za dom. A Jasenovac? Ostaje „ustaški logor smrti“. Kao u predstavi 23. travnja ove godine?

I na koncu, svastika u Livornu? Prije 17 godina na nogometnoj utakmici između Italije i Hrvatske u Livornu, na tribini gdje su trebali biti hrvatski navijači, kukasti križ od ljudskih tijela, hrvatskih navijača? Njih stotinjak. Je li to bilo korištenje zabranjenih simbola? Zašto talijanski nogometni klub Livorno, nije kažnjen kao hrvatska nogometna reprezentacija zbog nacrtanog kukastog križa na Poljudu? Zašto Milorad Pupovac, Franjo Habulin, Stjepan Mesić i Ognjen Kraus nisu tražili kažnjavanje talijanskog nogometnog kluba Livorno? Još mogu to tražiti. I Zašto Efraim Zuroff to nije učinio? Kukasti križ u Livornu, i ova predstava u Jasenovcu 23. travnja ove godine iz iste kuhinje? Zato opet spominjem svastiku iz Livorna. Da bih mogao reći, kako bi to trebao biti problem onim Hrvatima i Hrvaticama koji su sudjelovali u onoj predstavi 23. travnja ove godine u Jasenovcu. Pa im reći, kako se onakve predstave ne izvode u Auschwitzu i u Treblinki, kako se Nijemcima, Poljacima i Ukrajincima ne organiziraju i ne izvode onakve svastike na nogometnoj utakmici, kao Hrvatskoj. Ali badava. Oni to ne mogu shvatiti. Oni ne znaju što rade i govore. Oni, uistinu misle da su oni vjesnici mira.

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr