Zadnji komentari

Pernar: Moj iskaz će dati širi pogled na cijeli slučaj

Pin It

Pernar u Zambiji: 'Svjedočio sam i dao sam im važne informacije o slučaju'  – Kamenjar

Kad sam došao u kontakt s državnim tužiteljstvom Zambije, oni su zapravo imali niz detalja, ali ne i jasnu sliku onoga što se događalo. Nisu znali da 4-ero djece koja su trenutno predmet spora nisu jedina i da ima još djece koje su preko Kabongove mreže dovedena u Hrvatsku.

To je prvi detalj koji nisu znali, drugi je taj da im nije bilo jasno zašto Hrvatske vlasti toliko grčevito brane optuženike i tvrde da su posvajanja legalna, iako je opće poznato da stranci i transrodne osobe ne mogu posvajati djecu iz DR Konga.

Nisu znali ni da je jedan od optuženika LGBT aktivist i političar vladajuće stranke u Zagrebu, susjed gradonačelnika i da ta stranka ima podršku medija u toj mjeri da oni plasiraju isključio narativ kojeg političari te stranke nameću javnosti.

To je nekakav, usudio bi se reći opće društveni kontekst cijelog slučaja čijim objašnjenjem sam im pomogao shvatit što se u Hrvatskoj uopće događa i vjerujem da ću biti zamoljen da na sudu o tome govorim.

Moje osobno svjedočanstvo će sigurno uključivati objašnjenje kako sam uopće čuo za slučaj, kako sam dojavio Zambijskoj policiji da je transrodna osoba među posvojiteljima, te da je nakon toga podignuta kaznena prijava protiv mene od pučke pravobraniteljice zbog “transfobije” iz čega proizlazi da Hrvatske institucije aktivno rade na tome da spriječe da informacije od presudnog značaja za slučaj, odnosno odgovara na pitanje jesu li posvajanja zakonita uopće dođu do istražitelja.

To je bitan detalj jer upravo nakon te kaznene prijave ja odlazim u Beograd u ambasadu DR Konga i postavljam pitanje da li su posvajanja moguća i je li itko iz Hrvatske tamo dobio pečatirane dokumente (apostile) kojima se ta posvajanja ovjeravaju. Kao što znate, nekakva udruga posvojitelja je tvrdila da se i dan danas tamo pečatiraju dokumenti o posvajanju iz Konga.

Odgovor imam na video snimci i on će biti dokaz u slučaju u kojem djelatnik ambasade govori da nikakva posvajanja iz DR Konga nisu moguća i da oni ništa ne ovjeravaju.

Moj iskaz će dati širi pogled na cijeli slučaj, komentirao je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar na facebooku.

kamenjar.com