Zadnji komentari

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u 12 hrvatskih gradova - jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!

Pin It

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo - pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 12 hrvatskih gradova. Od Varaždina na sjeveru, do Metkovića na jugu Hrvatske.  Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku slaviti život, iskazujući solidarnost sa nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem.

Ove se godine Hod za život po prvi put održava u Kninu i Metkoviću.

Prvi Hod za život održan je 2016. godine u Zagrebu, te se od tada svake godine povećava i broj gradova i broj sudionika.

Okupili smo se u ovoj inicijativi jer nam je svima zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Dužnost nam je javno iskazati da je svaki ljudski život važan. Da je najvrijednije što postoji!

Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem.

Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.

Danas kad u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda, diskriminirajući bolesnu djecu u odnosu na zdravu, jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina. Želimo zakonski okvir koji štiti ljudska prava u 21. st., a podrazumijeva i zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti. Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta poštujući najnovije znanstvene spoznaje. Želimo zakon koji jača ženu!

Posebno  ističemo  važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Nema slobode izbora kada nekoga netko ili nešto tjera na pobačaj. Pružamo potporu svim ženama koje se nalaze u teškoj situaciji i razmišljaju o pobačaju. Tražimo sprječavanje i kažnjavanje svake diskriminacije žena. Osobito na radnom mjestu - zato što su trudne ili su majke.

Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!

Jer što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo - pravo na život. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje!

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi:  „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“

Znanost je dokazala da je naše srce počelo kucati 18. dan od začeća - kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol!

Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!

Ukoliko još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti.

I zato predlažemo da npr. Vi iz medija objavite snimku gdje se vidi razvoj čovjeka od začeća do poroda majke ili da pustite UZV snimku s otkucajima djetetovog srca, nakon koje bi zauzeli jasan stav da život čovjeka počinje začećem, što i znanost potvrđuje!

Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.  Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu / obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku po gradovima, 2023. godine:

• Slavonski Brod i Imotski – 06. svibnja 2023.

• Osijek i Zadar – 13. svibnja 2023.

• Vinkovci i Zagreb – 20. svibnja 2023.

• Varaždin, Knin i Metković – 03. lipnja 2023.

• Sisak, Rijeka i Split – 17. lipnja 2023.