Zadnji komentari

Sastanak Putin–Wang Yi: Rusija i Kina imaju zajednički stav o uspostavi multipolarnog svijeta

Pin It

Rusija i Kina imaju zajednički stav o formiranju multipolarnog svijeta, što je potvrdio i posljednji posjet kineskog čelnika Xi Jinpinga Ruskoj Federaciji, rekao je u srijedu, 20. rujna, ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom sastanka s kineskim ministrom vanjskih poslova Wangom Yi u Sankt Peterburgu, javljaju ruski mediji.

“On (posjet) dao je dobar poticaj razvoju bilateralnih odnosa. To se odnosi na međunarodna pitanja. Mi ovdje govorimo s jedinstvene pozicije formiranja multipolarnog svijeta, a ne svijeta po nekim pravilima koja nitko ne može vidjeti, koji se mijenjaju svaki dan u skladu sa situacijom, za dobrobit onih koji su smislili ovu smiješnu formulu”, kazao je Putin.

Postoje svi razlozi za nadu da će se trgovinska razmjena između Rusije i Kine približiti broju od 200 milijardi dolara, kazao je također ruski šef države.

“Nedavno smo na sastanku s predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine (zapravo, funkcija premijera, op.GN.), s kojim sam se susreo na marginama međunarodnog Dalekoistočnog foruma u Vladivostoku, izjavili da je u prvom mjesecu ove godine trgovinski promet premašio 120 milijardi dolara. I imamo sve razloge za nadu da ćemo se u svakom slučaju približiti brojci od 200 milijardi”, kazao je Putin na sastanku s prvim kineskim diplomatom.

Anabela Jelenčić/geopolitika.news