Zadnji komentari

Plenkovićev ćato sa Zrinjevca pohvalio se potporom ekstremno lijeve slovenske ministrice, koja je napadala Thompsona i vodila hajku protiv njegovog koncerta u Mariboru!

Pin It

Minister Fajon on her first visit to Zagreb to strengthen good neighbourly  relations | GOV.SI

Šefica slovenskih Socijalnih demokrata, Tanja Fajon, svojedobno je bila jedna od najekstremnijih kolovođa hajke  na najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona, kojem su jugosi protuzakonito pokušali zabraniti koncert u Mariboru. 

TANJA FAJON PODUPIRE GRLIĆA: “Gordan, želim ti vse najbolše!”

Dok se javnost zabavlja pogrešno ispunjenom imovinskom karticom Plenkovićevog zrinjevačkog ćate – Gordana Grlića, njegovo završno izlaganje povodom inicijative za opoziv u Hrvatskom državnom saboru, iznjedrilo je rečenice koje bi (da smo ozbiljna država) trebale biti stvarni i potpuno opravdani razlog za njegovu smjenu…

U sitnim noćnim satima, docirajući ljevičarima iz oporbe, Grlić se pohvalio potporom – ekstremne ljevičarke iz našeg najbližeg susjedstva!

“Slovenka Tanja Fajon čitala je hrvatske novine pa mi kaže – Gordan, želim ti vse najbolše,” ponosno je sa saborske govornice rekao HDZ-ov ministar. 

Šefica slovenskih Socijalnih demokrata, Tanja Fajon, svojedobno je bila jedna od najekstremnijih kolovođa hajke  na najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona, kojem su jugosi protuzakonito pokušali zabraniti koncert u Mariboru. Za razliku od kontroverzne ljevičarke, pravo na rad i nastup našeg glazbenika, sukladno europskim vrijednostima, čvrsto je podupirao SDS Janeza Janše – pa je zbog toga Fajon javno napala i jednog člana Slovenske demokratske stranke i Janšine Vlade, tijekom čijeg je mandata ispravljena velika nepravda prema Thompsonu.

I sada zamislite; Janez Janša, čija je stranka članica Europskih pučana (isto kao i HDZ) - staje na stranu hrvatskog glazbenika, a ministar iz redova HDZ-a (iste europučke obitelj) - dobiva potporu ljevičarske ministrice koja na Thompsona huškala?!

No, to nije sve…

Fajon se među prvima u Ljubljani izjasnila i protiv slobodnog kretanja hrvatskih državljana unutar Europske unije! “Bude li potrebno, uvest ćemo kontrole i nakon ulaska RH u Schengen,” izjavila ja ne tako davno Grlićeva drugarica.

Slovenski domoljubi, koji većinski podupiru politiku Janeza Janše, bili su doslovce zgroženi kada aktualna ministrica vanjskih poslova Slovenije – nije znala otpjevati slovensku državnu himnu! Čini se kako drugarici Fajon ipak mnogo bolje idu riječi Đorđe Balaševića, ikone propale Jugoslavije (koji je u jednoj svojoj pjesmi ružno izvrijeđao upravo Slovence) dok za Franca Prešerna, barem ako je suditi po nepoznavanju teksta Zdravljice, drugarica ‘ministarka’ kao da nije nikada čula?!

Tanja Fajon teško se osramotila i na međunarodnom planu, kada je bešćutno ignorirala posve opravdani zahtjev Europske židovske zajednice za povratom zgrade u središtu Ljubljane, u kojoj je sjedište njezine ljevičarske stranke – Socijalnih demokrata. Zgrada je oduzeta jednoj židovskoj obitelji tijekom II. svjetskog rata, a Titovi komunisti nikada nisu osjetili potrebu vratiti je, već su je zadržali za sebe – sve do današnjih dana…

VIDEO/Bujica/Z1: Grlić se u sitnim noćnim satima, na sjednici povodom zahtijeva za njegov opoziv, pohvalio potporom slovenske ministrice vanjskih poslova – ljevičarke Tanje Fajon… Nedostaje još samo potpora IVICE DAČIĆA iz Beograda (također socijalista) pa da lijeva oporba u sabornici bude još više ljubomorna!

Velimir Bujanec