Zadnji komentari

DP-ovac iznio zanimljiv podatak: 'Koji je interes male firme da s 30 tisuća kuna financira kampanju Mosta?'

Pin It

Sobol: Važno je imati rođaka i kuma, a ne biti kompetentan za funkcije koje  obnašaš! – Kamenjar

Antonio Sobol, vijećnik Domovinskog pokreta Gradskog vijeća Grada Osijeka, održao je konferenciju za medije na temu donatora političkih kampanja i ostalih političkih aktualnosti.

"Tema današnje tiskovne konferencije uz ostale političke aktualnosti je to da u zadnje vrijeme dosta medijskog prostora zauzima tvrtka Operator d.o.o. koja je 2015. godine financirala kampanju političke stranke Most s 30.000 kuna. Postavljamo pitanje, koji je interes male firme, koja nema niti web stranicu i ni jednog zaposlenog da financira političku kampanju?", zapittao se Sobol. 

"Ono što je još bitno istaknuti, osim što je tvrtka Operator financirala kampanju stranke, izvjesni gospodin Pašić je rodbinski povezan s tvrtkom Operator d.o.o., a kumski povezan s gospodinom Ivanom Vrdoljakom, bivšim ministrom gospodarstva. Ako dalje krenemo u analizu vidimo da je danas gospodin Pašić član HDZ-a, a s njim rodbinski povezana tvrtka je te 2015. godine financirala stranku Most", tvrdi.

Veze s Pašićem

Gospodin Pašić, kazao je na konferenciji, osim što je član HDZ-a, i predsjednik je Uprave tvrtke EKOS d.o.o. za gospodarenje otpadom, a njezini osnivači su, podsjetio je, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija "na čelu kojih je u obje HDZ".

Dodao je kako je tvrtki EKOS d.o.o. primarna zadaća gospodarenje otpadom, ali da u praksi imamo situaciju da se uopće time ne bave. Navodi da i dalje nemamo regionalno odlagalište otpada na Orlovnjaku, a da se s druge strane povećava katnost na Lončarici Velikoj, a time, ustvrdio je, opet imamo tempiranu ekološku bombu u gradu Osijeku.

"Sve ovo događa se pod patronatom i vođenjem gospodina Pašića koji je tamo predsjednik Uprave već tri i pol godine“, rekao je Sobol i zaključio: "Jedan HDZ 'ratuje' sa strankom Most, a kod drugog HDZ-a možemo vidjeti rodbinske, kumske i političke saveze te da su ovo očite zakulisne igre".

direktno.hr