Zadnji komentari

Todorić: ‘Sigurno ću dobiti milijarde i milijarde eura!‘; Oporba: ‘Za ovo je kriva Vlada Mosta i HDZ-a‘

Pin It

Smatra da je  premijer Andrej Plenković svjestan koji je zločin počinio i da je on bio na njegovom čelu. “Plenković ne spava, to je sigurno. Njega ne zanima istina. Njega zanima samo vlast da može nastaviti skrivati tu istinu”, rekao je Todorić o premijeru Plenkoviću.

MEĐUNARODNI centar za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID) prihvatio je tužbu Ivice Todorića protiv Republike Hrvatske oko preuzimanja Agrokora.

ICSID je donio službenu odluku o nadležnosti u sporu koji su protiv hrvatske vlade u Washingtonu pokrenule Adria Group B.V. i Adria Group Holding B.V., dvije nizozemske kompanije bivšeg vlasnika Agrokora Todorića.

Detalje oko arbitraže i svoje poteze je Todorić iznio u Dnevniku Nove TV.

Todorić: Iznosi su nevjerojatni, dobit ćemo milijarde i milijarde eura

“Ovoga puta se tu radilo o nadležnosti, ali je tu predložen i sukus naše tužbe. To je vrlo stručno, bilo je uključeno nekoliko država. Oni su rekli da nije nadležno, ja nisam pravnik pa ne bih u to ulazio.

Morali smo donijeti sudsku praksu, morali smo donijeti sve dokaze. To neće dugo potrajati, a iznosi su nevjerojatni. Milijarde i milijarde eura koje ćemo sigurno dobiti”, rekao je bivši vlasnik Agrokora za Dnevnik Nove TV.

“Ne komuniciram ni sa kim iz Banskih dvora, kao ni s drugim političarima”

Ranije je govorio da nije pri novcu pa nije bilo jasno tko financira njegovu pravnu borbu.

“Postoje profesionalne firme koje se upravo time bave. Znači funderi, a to su kao banke, zapravo fondovi koji takve stvari financiraju i mi od njih financiramo cijeli slučaj”, pojasnio je i dodao da oni idu u rizik vjerujući da će dobiti slučaj. “Međutim sada nam se svi javljaju”, kaže.

Todorić tvrdi da ne komunicira ni s kim iz Banskih dvora, kao ni s drugim političarima, a pojasnio je zašto će dobiti arbitražu:

“Plenković ne spava, to je sigurno”

Todorić je pojasnio zašto će dobiti arbitražu.

“Mi jedini imamo dokaze za ono kriminalno, zločinačko što se nad nama radilo. Nismo to mogli dobiti u Hrvatskoj zbog političke blokade.

Smatra da je  premijer Andrej Plenković svjestan koji je zločin počinio i da je on bio na njegovom čelu. “Plenković ne spava, to je sigurno. Njega ne zanima istina. Njega zanima samo vlast da može nastaviti skrivati tu istinu”, rekao je Todorić o premijeru Plenkoviću.

“Ja znam istinu”

Todorić je pohvalio svoj tim “zbog toga što pravda dolazi u Hrvatsku na primjeru velikog Agrokora”.

“Veliki Agrokor, to je odavno poznato je bila rasprava na višem sudu i očekuje se sad samo rješenje Visokog suda. Ali ja sam govorio da se ne branim, da ćemo tu pobijediti jer ponovno govorim – ja znam istinu i znam što se u tim predmetima događalo i to je jedna velika sramota države i konačno će se u nekom periodu morati takve stvari srediti”, govori Todorić.

“Osnivam stranku”

Todorić je ponovno najavio da osniva stranku.

“Što sam god rekao kroz sedam godina, sve se u nulu dogodilo. Stranka će biti registrirana za jedno mjesec dana, a onda će biti predstavljena tri mjeseca prije izbora”, kazao je za Dnevnik Nove TV.

priznajem.hr