Zadnji komentari

Odvjetnik BBB-a u Grčkoj: Puštanje iz zatvora zatražit ćemo kad se završi istraga

Pin It

snimke

Odvjetnik Bad Blue Boysa Athanasios Kaimanakis izjavio je da na dva noža koja su izuzeta kao dokazni materijal nisu pronađeni njihovi DNK uzorci. No, navijači se i dalje, od kolovoza, nalaze u grčkim zatvorima zbog sumnje u ubojstvo grčkog navijača Michalisa Katsourisa.

“Borit ćemo se za njihovo puštanje iz zatvora, stvari izgledaju puno bolje za njih sad nego prije. Napravili smo dobar posao mi kao obrana. Nisu se inkriminirali, mi smo iznijeli naše sumnje oko ubojstva. Pronađena su dva noža, za jednog od njih mislili su da je nož jednog od uhićenih Hrvata. Mi smo rekli da to nije njegov nož i sad je dokazano da to nije bio nož Hrvata, nije pronađen njegov DNK na nožu. Uz to su se pojavile i fotografije mog klijenta s praznim rukama, dakle nije držao nož u ruci. Sad ne mogu dokazati da su naši branjenici ubili grčkog navijača. Drugi nož također nema DNK ikoga od naših klijenata, uhićenih Hrvata”, rekao je za 24sata.

Navodi kako će uskoro zatražiti i njihovo oslobađanje iz zatvora.

“Ako ga sad zatražim sud to neće odobriti, jer sudac još želi da se završi istraga do kraja. Kad se to završi onda ćemo podnijeti zahtjev”, dodao je.

‘Nije nemoguće da ih uskoro puste’

Komentirao je i izjave premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da bi trebalo doći do “vrlo dobrih vijesti za naše državljane i njihove obitelji vrlo skoro”.

“Ne znam na kakve poruke misli, ne mogu komentirati politiku, ne znam zašto je rekao to što je rekao. To bi bilo kršenje slobode pravosudnog sustava da se netko od političara pokuša uplesti u slučaj. Ne kažem da je nemoguće da ih puste, u dobroj smo poziciji te imam razloga za veliku nadu da puste većinu uhićenih Hrvata, no ne mislim da će se to dogoditi u narednih par dana. Tu je sad još 3000 poruka koje se moraju prevesti, a nakon toga kad se prijevod napravi, svi uhićeni hrvatski državljani idu opet sucu istrage”, kaže odvjetnik.

Istraga grčke policije pokazala je kako je 29-godišnji navijač AEK-a umro je od krvarenja uslijed puknuća krvnih žila lijevog gornjeg ekstremiteta. Dva forenzička patologa potpisali su izvješće, te su u svojim zapažanjima istaknuli da “znakovi rane ukazuju na uporabu predmeta za rezanje”.

Analiza pokazuje da je rana bila duboka šest do sedam centimetara pa se zaključuje da je duljina predmeta s kojim je uboden također bila slične veličine.

narod.hr