Zadnji komentari

Sve bi oni hrvatsko zabranili. A na kraju i samu Hrvatsku

Pin It

Da ne idemo daleko i duboko u analizu brojnih Plenkovićevih izdajničkih poteza koji nisu u interesu Hrvata i Hrvatske, ukazat ću na jedan posebno negativan trend koji bi uskoro mogao imati pogubne posljedice po sve nas. Radi se o izmišljanju “ustaša” i “ustaštva” u svemu što je još preostalo hrvatsko.

Međunarodni centar za rješavanje investicijskih sporova (ICSID – International Centre for Settlement of Investment Disputes), koji je osnovan 1966., u utorak, 31. listopada 2023., donio je službenu odluku o nadležnosti u sporu koji su protiv Hrvatske vlade u Washingtonu pokrenule nizozemske kompanije Adria Group B.V. i Adria Group Holding B.V., bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića. “Bivšeg”, a izgleda i budućeg. Ovom odlukom suda u Washingtonu, na kojem je Todorić u ožujku 2020. podigao tužbu protiv Republike Hrvatske zbog otimačine njegove kompanije, to znači da će Todorić pobijediti u sporu jer samo donošenje odluke da je ICSID nadležan u sporu između ove dvije nizozemske kompanije znači da su detaljno protekle tri i pol godine Amerikanci proučavali dokumentaciju od otimanja Agrokora do toga da je Andrej Plenković nakon toga kompaniju poklonio Rusima iz samo njemu poznatih razloga. U odgovoru Vlade na ovu vijest iz Amerike vidi se da su zatečeni i ponavljanjem fraza pokušavaju kupiti vrijeme i omalovažiti sud u Washingtonu. To potvrđuje i rečenica iz Vladine izjave da, prema informacijama s kojima raspolaže Vlada, »radi se tek o ocjenjivanju prethodnih pitanja od strane Međunarodnog centra za rješavanje investicijskih sporova«, što nije istina. U ovomu trenutku nije toliko važno koliko je novca Todorić tražio i koliko će mu presuditi washingtonski sud. Puno je važnije da je Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem do sada lagala i obmanjivala javnost kako ICSID nije nadležan i slično što sada vidimo da nije istina. Sam način kako su Ivicu Todorića izvlastili, skupa s mirovinskim fondovima i malim dioničarima, je tragikomičan. Time je ICSID potvrdio kako je u ovom slučaju izravna državna intervencija nedopustiva i zato će na kraju završiti plaćanjem odštete.

Crveni Kmeri vladaju Hrvatskom

Kad bi se predsjednik Franjo Tuđman nakon nepune 24 godine probudio iz groba, htio bi se vratiti. Situacija u Hrvatskoj je gora nego prije 1990. godine kada je Franjo krenuo u obnovu hrvatske državnosti. Od 2000. godine, s malim razlikama i sivim nijansama, Hrvatskom vladaju razni Crveni Kmeri koji, i ako ih se ne zaustavi, počet će nas i ubijati kao što je radio njihov kambodžanski uzor Pol Pot. Posebno je opasno proteklo sedmogodišnje razdoblje, Plenkovićevo razdoblje u kojem je hrvatska država osramoćena i dovedena na ostatke ostataka suverenosti. Kao globalistički eunijski aparatčik, koji sluša naredbodavce iz masonskoga Bruxellesa, te i iz Pariza i Berlina, sve što čini, čini protiv hrvatskih interesa.

Ne podcjenjujmo sve glasnije neprijatelje!

Da ne idemo daleko i duboko u analizu brojnih Plenkovićevih izdajničkih poteza koji nisu u interesu Hrvata i Hrvatske, ukazat ću na jedan posebno negativan trend koji bi uskoro mogao imati pogubne posljedice po sve nas. Radi se o izmišljanju “ustaša” i “ustaštva” u svemu što je još preostalo hrvatsko. Za Plenkovićeve globalističke “crvene Kmere” “ustaški” je i povijesni hrvatski grb ako je pravilno složen, ugrađen i objavljen s prvim bijelim ili zlatnim kvadratićem. Za Plenkovića i njegove globalističke “crvene Kmere” “ustaška” je i hrvatska trobojnica ako je na njoj u povijesnom hrvatskom grbu prvo polje bijele ili zlatne boje! A posebno im u zadnje vrijeme smetaju hrvatske budnice iz bogate hrvatske povijesti koje su nastale kao otpor kolonijalnim Nijemcima (Austrijancima), Turcima (Osmanlijama), Mađarima (Ugrima), Talijanima i Srbima. Za vrijeme druge Jugoslavije, dok su, primjerice, na vlasti bili preci Andreja Plenkovića, Dražena Lalića, Sandre Benčić, Davora Božinovića, Borisa Miletića, Ivice Puljka, Jaroslava Pecnika, Borisa Dežulovića, Ante Tomića, Miljenka Jergovića, Urše Raukar, Voje Šiljka, Franje Habulina, Slavenke Drakulić, Rajka Grlića, Lordana Zafranovića, Mirele Ahmtović, Vinka Brešana…, sve je hrvatsko bilo zabranjeno, i hrvatski jezik i hrvatski grb. Danas, 33 godine nakon stvarnoga raspada druge protuhrvatske Jugoslavije, stanje je gotovo isto. Plenković je uspio za sedam godina svoje globalističke protuhrvatske vladavine sve zabraniti i sve iskonsko hrvatsko stigmatizirati. Medijskom scenom vladaju mentalni komunisti, i što je još gore – jugokomunisti! Na kulturnoj sceni stanje je još gore. Snimaju se protuhrvatski pamflet-filmovi na račun hrvatskih poreznih obveznika preko kojih se priprema teren za uništenje hrvatske države. Ako mislite da su to navučene i preteške riječi, podsjetit ću vas na suvremeno Kosovo, Republiku Kosovo, čija državnost traje već 15 godina, ali se, ne samo Srbija, nego i još pet članica Europske unije prema njemu odnosi kao da ne postoji, kao da je još uvijek srbijanska kolonija. Kosovo još nisu priznale Grčka, Rumunjska, Španjolska, Slovačka i Cipar i u Bruxellesu ih ne “pritišću” da izvrše svoju obvezu što je, rekli bi “modernim rječnikom”, indikativno! Zato nemojte biti naivni i vjerovati da u Bruxellesu i nekim drugim svjetskim središtima moći ne rade na rušenju hrvatske državnosti. Pa zato su Plenkovića i doveli na vlast i instalirali kao regenta da obavi posao i on ga jako dobro obavlja na našu svekoliku štetu.

Što gore, oni veseliji

Nepobitna je činjenica da veliki dio Hrvatske tuguje kada hrvatski športaši pobjeđuju i šire slavu hrvatske države i hrvatskoga naroda diljem svijeta. Oni bi bili sretni, ustvari bili bi najsretniji, kada hrvatska nogometna vrsta ne bi izborila odlazak na Europsko nogometno prvenstvo. Iako su svjetske nogometne organizacije, FIFA i UEFA, neovisne i izuzete od političke ovisnosti svojih članica od državnih vlasti pojedine države, u našem slučaju hrvatska se država, prije svega kriminalno režimsko pravosuđe, neprijateljski odnosi prema ne samo nogometnim športskim savezima. Izmišljaju probleme gdje ih nema, a ako ni to nije dovoljno tada pristupaju crtanju svastika, dovođenju nekih međimurskih bedaka u 270 kilometara udaljenu Rijeku da po naredbi – jer znaju kada će ih slikati – pokažu neke inkriminirane zastave i barjake. Sve je to u režiji aktualne vlasti.

Mediji u službi velikosrpstva

Poseban su problem “ustaške pjesme” kojih nema. Iako ih nema, izmišljaju ih i također dovode na stadione neke momke, koji su dakako za to plaćeni, da ih otpjevaju kako bi hrvatska nogometna reprezentacija ili također proskribirani zagrebački prvoligaš izgubili utakmicu za “zelenim stolom”. Previše je prozirno da se ne bi znalo kako se igra ta igra. A da bi cijela protuhrvatska hajka na nepostojeće “ustaške pjesme” ili na povijesne hrvatske grbove i zastave bila kompletirana tada na scenu stupaju već spomenuti protuhrvatski mediji. Posebno se ističe N1 TV, koja je nastala u SAD-u, ali je svoje pipke proširila diljem svijeta i u Hrvatskoj joj je uloga da razara preostalo zdravo hrvatsko tkivo. Na tu televiziju pozvali su, blago rečeno suspektnog odvjetnika, Ljubu Pavasovića Viskovića da potvrdi ono što je Plenković zamislio a Božinović i Ivan Malenica provode u praksi (https://n1info.hr/vijesti/hns-ima-dvojbeno-tumacenje-sad-osuduju-ustaske-pjesme-a-nisu-reagirali-na-adolfa-hitlera/). I popularni Ljubo, inače jedan od orjunaših čelnika suvremene uprave splitskoga prvoligaša, odmah je udario u glavu: »I hrvatsko društvo i hrvatski sport imat će problema s ustaškim pjesmama dok hrvatske vlasti ne zauzmu jasan stav i ne donesu propise za pravne praznine, rupe i raznolika tumačenja«. Njega ne brine što nema “ustaških pjesama”, on nije htio ući u bilo kakvu analizu, jer za njega sve hrvatsko je ujedno i – “ustaško”!

Sve bi oni hrvatsko zabranili. A na kraju i samu Hrvatsku

Još morbidnija od N1 TV je splitska Slobodanka, koja se potrudila na ovu temu pronaći sugovornika čak u Austriji. Pitali su nekoga “politologa iz Austrije” po imenu Dario Brentin (https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/politolog-iz-austrije-govorio-o-ustasama-pozdravu-za-dom-spremni-thompsonu-hrvatskoj-spominje-kukavice-licemjerje-1335126). Brentin je daleko lukaviji od orjunaša Ljube, on je svoje otrovne strjelice lukavo uputio na vladajuću kliku optuživši ju da je ona kriva što olako prelazi preko “ustašovanja” navijača hrvatske reprezentacije. Nakon toga Brentin traži da se zabrani Marku Perkoviću Thompsonu pjevanje, da se kažnjava Hrvate za grb s prvom bijelim poljem, i da ih se posebno kažnjava za, kako on kaže, »ustaški pozdrav “Za dom – Spremni”«! Nije taj Dario baš tako naivan, posebno je opasno što je na kraju svoje izjave za Slobodnu rekao kako se kažnjavanje mora ubrzati u cilju “civilizacijskog čišćenja javnog prostora”, što nije ništa drugo do li rasizma, nacizma i komunizma.

Bitijev “civilizacijski duh”

Da baš ne bude samo “stranac” u Slobodanki upitali su i sociologa športa Ozrena Bitija s Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba na koji način bi on sankcionirao navijače. Biti je sretan što je, po njemu, hrvatska vlast napokon počela djelovati, što po njemu znači »da država u civilizacijskom duhu kreće u sustavno čišćenje javnog prostora od simbola i poruka koje veličaju ustaški režim«. Dobro ste primijetili, i Biti, kao i Pavasović Visković, spominje “civilizacijski duh”, što je, moramo se složiti, malo benignije od Ljubina “civilizacijskog čišćenja javnog prostora”. Ali sve je to rasizam, nacizam i komunizam.

I Betty vidi “ustaše”…

Niti Jutarnji list, kao donedavni predvodnik lova na vještice – jer su u međuvremenu drugi mediji postali još gori – nije mogao ne iskoristiti ovu situaciju lova na “ustaše”. U Jutarnjem su krenuli među milijune iseljenih Hrvata, konkretno u Australiju, gdje još uvijek živi najhrvatskiji dio hrvatskoga iseljeništva izvan Hrvatske. Nepotpisani novinar Sportskih novosti, koji je dio zloglasne Hanza medije, prokomentirao je hrvatsku veleposlanicu u Canberri, koja je zadužena za Hrvate “u Australiji, Novom Zelandu i na Fidžiju”, Betty Bernardicu Pavelich Sirois koja je održala govor na hrvatskom nogometnom turniru u Australiji i zatražila od tamošnjih iseljenih Hrvata da budu “moderni, progresivni i tolerantni” i pozvala tamošnje hrvatske navijače da više ne ističu “ustaške simbole”, da “ne obilježavaju obljetnice povezane s ustaškim režimom iz Drugog svjetskog rata”, da ne slave hrvatske i katoličke blagdane ispod slikâ i poprsjâ “ustaša” (https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-mix/veleposlanica-osudila-ustastvo-hrvatski-klub-se-pobunio-to-nije-u-skladu-s-nasim-stavovima-15389894). Iako nije baš najjasnije što je veleposlanica s prezimenom Pavelić točno izrekla, u Sportskim novostima su prepričali njezin govor i zaključili da je ona rekla da se više ne slikaju ispod slika “ustaškog diktatora Ante Pavelića” te da ne “slave 10. travnja, godišnjicu stvaranja marionetske države”. Ovdje su posebno “zazvonile” dvije stvari – da je poglavnik Ante Pavelić bio “diktator” i da je Nezavisna Država Hrvatska bila “marionetska država”. Još samo nedostaje da je Betty rekla da je NDH bila “takozvana”, što je u skladu s velikosrpskom politikom prema Hrvatskoj i Hrvatima od 1945., pa sve do danas. Nema razlike.

Tko je ta Betty Pavelich?

A sada nije suvišno pogledati tko je ta Betty Pavelich? Saznajemo da je rođena u Kanadi, pa pretpostavljamo da je dijete hrvatskih emigranata koji su pobjegli iz Hrvatske u kojoj se nije smjelo hrvatski disati. A kako se je vratila u Hrvatsku? O njezinom dolasku u Hrvatsku 2006. pisao je Novi list i 23. XII. 2014. godine (htps://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/duzna-zrinjevcu-prijateljica-grabar-kitarovic-zaboravila-vratiti-pozajmicu/) i napisao da je taj povratak bio, blago rečeno, sporan. Naime, Betty je u Hrvatsku preporučila i dovela Kolinda Grabar-Kitarović, tadašnja šefica diplomacije i organizirala njezino preseljenje. To “organiziranje preseljenja” odnosi se na trošenje 12.580 kanadskih dolara, što je u hrvatskoj valuti bilo oko 61 tisuću kuna koji su plaćeni iz hrvatskoga proračuna što je i nezakonito i neuobičajeno. Taj skandal bio je i u medijima i ne zna se je li Betty te novce vratila. A na pitanje Novoga lista o tom novcu za preseljenje iz Ministarstva vanjskih poslova od 23. XII. 2014. godine stigao je ovaj odgovor: “Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je, kako ste i naveli u pitanju, da je tadašnje Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija na temelju Odluke odnosno pozajmice, izvršilo plaćanje selidbenih troškova u siječnju 2006. godine gospođi Betty Pavelich-Sirois. S obzirom da uvidom u dokumentaciju nije pronađena potvrda da je pozajmica vraćena, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova trenutno razmatra koje korake može poduzeti u okviru pozitivnih zakonskih odredbi. Gospođa Pavelich-Sirois raspoređena je u Stalno predstavništvo RH pri NATO-u u kolovozu 2011. godine na diplomatsko mjesto zamjenika šefa predstavništva (u rangu ministra savjetnika)”. U međuvremenu je od 1. X. 2018. Betty postala veleposlanica u Canberri za Australiju, Novi Zeland i Fidži, što znači da je na toj diplomatskoj dužnosti već šestu godinu. Njoj je dobro došla svađa između Plenkovića i Milanovića i kako stvari stoje u Canberry bi još godinama mogla ostati.

Prohića napadaju samo zato što je Hrvat muslimanske vjeroispovijesti

 Navodno otkriće zlostavljanja studenata na Akademiji dramskih umjetnosti i nesmiljeno proganjanje Ozrena Prohića je najobičniji trik, varka, opsjena, obmana, podvala, smicalica, lukavština, prijevara… To je najobičnije odvraćanje od bitnoga. Zapitat ćete se zašto? Kako to sada? Zato jer poznajem situaciju na toj Akademiji bolje od većine novinara i političkih analitičara suvremene kulturne scene u Hrvata. Poznajem i ljude, aktere, a poznajem i zakulisne medijsko-političke igre koje su dobile zadatak da zaštite glavne grješnike na Akademiji i da unište – samo Prohića! A da je to tako, navest ću vam glavni razlog. A on je taj da – ako ste dobro pratili tu sapunicu – Prohića uglavnom napadaju manjinci, muslimani (Asim Ugljen, Miran Kurspahić…) i Srbi jugonostalgičari (Snježana Banović…), dok su tu Hrvati nebitni! To ne znači da Prohić nije kriv, ali krivlji od njega su mnogi drugi. Posebice žene. Žene koje drmaju kulturnom scenom u Hrvata, pa tako i tom Akademijom. A zašto je to tako? Zato što je hrvatska kulturna scena otišla k Vragu. Da, k Vragu s velikim početnim slovom “V”. Kao i sve druge hrvatske ustanove, Akademija dramskih umjetnosti nije hrvatska. Ona je globalistička, elgebetovska, protuhrvatska. Dakle, da pojasnim, Prohić je preko noći postao Pedro samo zato što je Hrvat muslimanske vjeroispovijesti i zato ga zajedno, objedinjeno, “u đuture”, planski i organizirano napadaju i muslimani i Srbi u Hrvatskoj, a trebalo je napasti i smijeniti žene Hrvatice koje već desetljećima drmaju i vladaju hrvatskom kulturnom scenom na štetu Hrvatske i Hrvata, pa tako i spomenutom Akademijom.

Rasizam protiv tek rođene djece

Rasizam u Splitu. Rasizam u Splitu od strane aktualne globalizacijske i ljevičarske vlasti. O čemu se radi? O tomu da dijete ne može u vrtić ako nije cijepljeno! Strašno! To znači da splitska ljevičarska vlast ne prati kretanja u svijetu, da ne prati da sve više roditelja u razvijenom svijetu ne cijepi svoju djecu bojeći se raznih oštećenja zdravlja svoga potomstva. Oni ne prate da je izraelski znanstvenik Shimon Yanowitz obznanio cijelom svijetu podatak da je španjolska gripa 1918. nastala nakon cijepljenja. Yanowitz tvrdi da su pandemiju španjolske gripe uzrokovale injekcije dane “kako bi se spriječio meningitis” (https://www.hrvatski-fokus.hr/2023/10/53228/). Umjesto toga u Splitu provode globalizacijski fašizam. Dijele 300 eura roditeljima djece koja nisu dobila mjesto u jaslicama, ali samo onoj djeci koja su „uredno“ cijepljena.

Da je Hrvat sve bi o njemu znali…

Hrvatska policija objavila je ovu vijest: “Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je osumnjičeni, od sredine mjeseca rujna 2023. godine na društvenim mrežama i na svojim profilima koji su otvoreni za javnost, izvrgnuo ruglu i prijeziru Republiku Hrvatsku na način da je omalovažavao njezin grb, zastavu i himnu”. Dodali su da je osumnjičeni 44-godišnjak. Nema imena i prezimena, nema osumnjičenikove vjerske, nacionalne, manjinske ili seksualne pripadnosti ili sklonosti. Da je u pitanju Hrvat, zasigurno bi se sve o njemu znalo. I prije njegova rođenja. 

Električna vozila su laž!

Australski istraživač, aktivist i govornik Max Igan ponavlja kako da ne postoji dovoljno električne energije za električne automobile. Niti, ni blizu, za 50 posto vozila, brojku koju predsjednik Biden ‘planira’ za 2030. godinu. »Na Zemlji jednostavno nema dovoljno električne energije kako bi svi vozili električna vozila. A kada bi i bilo, nema dovoljno litija da bi se napravila dovoljna količina baterija… Da ne govorimo o tomu kako su to najveći onečišćivači okoliša… To su priče za malu djecu, prazno lupetanje«, kaže Igan (https://gab.com/Col74/posts/111275734435355230).

Alexander Milton Ross je bio dalekovidan

Daleke 1885. godine tijekom epidemije velikih boginja u kanadskom Montréalu objavljena je jako važna knjižica HathiTrust u kojoj se već tada upozoravalo da cijepljenjem djece u ranoj dobi ta ista djeca mogu oboliti od opasnih zaraznih bolesti. Ali, to nije pomoglo! Više od stoljeća kasnije, imamo iste borbe sa zagovornicima cijepljenja i kada treba i kada ne treba. Unatoč tomu što je u prošlosti cijepljenje protiv velikih boginja bilo žestoko osporavano. Spomenutu knjižicu objavio je dr. Alexander Milton Ross (Belleville, Kanada, 13. XII. 1832. – Detroit, SAD, 27. X. 1897.), kanadski liječnik, botaničar, prirodoslovac, borac za prava crnaca…, ali i nepokolebljivi protivnik cijepljenja. Izjavio je da su cjepiva opasna i beskorisna kako bi se spriječile velike boginje. Umjesto toga, založio se za strogu provedbu sanitarnih uvjeta i izolacije. U prosincu 1885. godine Ross je osnovao Kanadsku ligu protiv cijepljenja (koja se naziva i Kanadska liga za borbu protiv obveznog cijepljenja). Ross i Liga smatrali su obvezno cijepljenje zlouporabom ljudskih prava.

Zašto je Biden doletio u Izrael?

Kod palestinsko-izraelskog novog rata u području Gaze veliko značenje i poruku imao je iznenadni posjet Izraelu američkoga predsjednika Joea Bidena. On je došao u Izrael iz više razloga, da osigura da ne dođe do eskalacije koja uključuje Hezbollah i Iran, jer mu je važno da ne izgubi sljedeće izbore. Morao se pojaviti kao mirotvorac iako to nije. I posebno se boji da Izrael ne izazove Iran jer bi to bilo širenje sukoba i na Hezbollah u Libanonu. A došao je i da svijet misli da je uspio osloboditi američke taoce koje je oteo Hamas. Dakako, želio je da svijet misli kako je zaslužan i za humanitarnu pomoć stanovnicima Gaze. Uz to, smirivao je Izraelce da ne pokrenu ofenzivu na Gazu dok je on u Izraelu u čemu je i uspio.

Koje je Tarikovo prezime?

Njemački mediji javljaju da je Državno odvjetništvo u Düsseldorfu pokrenulo istragu protiv “njemačkog državljanina zbog sumnje da je planirao teroristički napad na proizraelski prosvjed u Njemačkoj”. U nastavku mediji pišu da se o 29-godišnjem Tariku S.! Ne odaju njegovo prezime. Ali zato pišu da je 2017. već osuđen za članstvo u terorističkoj organizaciji Islamska država, zbog čega je odslužio petogodišnju zatvorsku kaznu. Što znači da se vratio s “preodgajanja” koje očito nije uspjelo!

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr