Zadnji komentari

Tipična kreacija HDZa

Pin It

OVO POSTAJE SVE ZANIMLJIVIJE: SMS-ovi, SUSRETI I TELEFONSKI RAZGOVORI!  Plenković je komunicirao s Rimac: Što se krije u njihovim razgovorima? |  7dnevno

Gospođa Josipa ex Rimac, (ne znam kako se danas preziva, promijenila je više prezimena u kratkom roku) tipičan je predstavnik HDZ-a, koji se od najranije mladosti, stalno uzdizao i napredovao, u političkom životu. Počela se baviti politikom i onim što uz to ide još u srednjoj školi.

Bila je najmlađa gradonačelnica U Hrvatskoj. Vodila je izbornu kampanju Tomislava Karamarka. Samo je čudo kako tad nije postala ministrica. Navodno to nije dopustio Most. Bila je u raznim odborima, čak i onom koji se bavio sukobom interesa. Postala je državna tajnica u ministarstvu uprave. S te pozicije je uhićena, zbog sukoba interesa i stjecajna materijalne koristi u svojim manipuliranjima sa svime i svačime i svima oko sebe, čak do famoznog AP.

Pitanje svih pitanja je kako je ta “kninska kraljica” toliko ojačala da su je se mnogi bojali, mnogi je poslušali, te njene zamisli provodili u djelo, bogato je nagradivši pri tom. 

Klupko oko nje se raspetljava. Neki dan je uhićena moćna zadarska rektorica Vican, jedna od “dvi vlajine” koje su haračile po Hrvatskoj i plele svoje utilitarne mreže. Bivšu državnu tajnicu Rimac se povezuje  s  Gabrijelom Žalac, bivšom ministricom, kojoj slijedi sudski postupak. Nalazi se tu još desetak što poznatih, što nepoznatih imena, koja su upletena u više afera, kojima je na čelu  Josipa ex Rimac.

Uhvaćena je u nekoliko inkriminacija. Bila je u istražnom zatvoru. Ona se i dalje bahati i ponaša kao da ništa nije kriva. To je u naravi HDZ-a. Oni misle da sve mogu i da  ništa nisu krivi i za ništa odgovorni, što god učinili.  To ima smisla ukoliko su u svoje marifetluke uvukli one iznad sebe. Tad će se proces odugovlačiti. Biti će pogrešaka u koracima. Izuzimati će se dokazi. Proces će se prekidati  i ponovo otvarati, sve dok se stvar ne ohladi i na sve se zaboravi. Kupovati će se vrijeme. To je prokušani recept HDZ-a.

Unatoč, takvoj politici HDZ je politička stranka osuđena i kažnjena za korupciju. Neke se činjenice ne mogu pobiti. Istina kad-tad izbije na vidjelo. Pravda na kraju pobijedi.

Bilo kako bilo, Josipa ex Rimac je vjerojatno bila uzor mnogim HDZ-ovkama. Po gorskim vrletima, čuvajući ovce i koze mnoge djevojčice su sanjarile da budu kninske kraljice. To nije nimalo nemoguće. Treba se samo na vrijeme upisati u HDZ i biti na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Ostalo dođe samo po sebi, po političkoj  inerciji, posebice kad gaziš sve pred sobom, materijalno se bogatiš i nebo ti je granica. 

To penjanje ka vrhu i stjecanje  materijalnog bogatstva, nije u nikoga pobuđivalo sumnje u nekakve nezakonitosti, laži, krađe i prevare. Kada su ti primanja daleko ispod potrošnje, za pitati se je, od kuda ti novac. Normalan čovjek bi to uradio. Međutim, ono što je normalno običnom svijetu, nije normalno onima  u HDZ-u. Oni su izvan svih zakona. To od ovog procesa očekuje “kninska kraljica”. Osim toga, oslobađajući činitelj je i famozni AP koji se spominje u svim njenim aferama. Po svemu sudeći AP je sve o svemu znao.

On je bio kamen zaglavni svih “projekata” bivše državne tajnice, koja je sve svima sređivala, uz određenu naknadu. Tako barem prema njenoj prepisci sa ostalim akterima izgleda. 

Bilo kako bilo, to  sve je pokazatelj u kakvoj državi živimo i postavlja pitanje: Jesmo li mi uopće država?

Što je država radila dok je “kninska  kraljica” vedrila i oblačila Lijepom našom.

Ministri, državni tajnici, državni službenici, ured predsjednika vlade,...svi su joj bili na usluzi.

Čini se kao da  gledaš neku predstavu, poput Hamleta u Mrduši Donjoj.

Ankica Benček