Zadnji komentari

Tvrtki u vlasništvu suradnika obitelji predsjednika Joea Bidena poslana bankovna isplata od 3 milijuna dolara od kineske energetske tvrtke

Pin It

Predsjednik Joe Biden i njegov sin Hunter Biden napuštaju katoličku crkvu Svetog Duha na otoku Johns, S. C., nakon što su nazočili misi, 13. kolovoza 2022. Republikanci u Zastupničkom domu podnijeli su prve službene zahtjeve za dokumente Huntera i Jamesa Bidena u vezi sa stranim poslovima. Pisma od četvrtka dodatno su zaoštrila opsežnu istragu o predsjednikovoj obitelji.  

Tvrtki u vlasništvu suradnika obitelji predsjednika Joea Bidena navodno je poslana bankovna isplata od 3 milijuna dolara od kineske energetske tvrtke samo nekoliko mjeseci nakon završetka Bidenova potpredsjedničkog mandata, navodi se u izvješću TheDailyMail.com.

Već sljedećeg dana nakon primitka te uplate, račun tvrtke suradnika tada je navodno počeo prenositi novac na tri različita računa člana obitelji Biden. Tu je informaciju nedavno otkrio Odbor za nadzor Zastupničkog doma nakon što je Ministarstvo financija predalo zatražena izvješća o sumnjivim aktivnostima o predsjedniku i njegovoj obitelji, piše TheDailyMail.com. Republičko vodstvo u Odboru za nadzor Zastupničkog doma navodno već nekoliko mjeseci traži ta izvješća o sumnjivim aktivnostima, zajedno s nekim bankovnim dokumentima, a sada ih je tajnica Janet Yellen konačno predala.

U priopćenju koje je dobio TheDailyMail.com, predsjednik Nadzornog odbora James Comer kaže da će njegov odbor “slijediti trag novca” i iskoristiti novostečene informacije kako bi utvrdio je li predsjednik Biden ikada kompromitiran. Nakon dva mjeseca odugovlačenja, Ministarstvo financija konačno nam omogućuje pristup izvješćima o sumnjivim aktivnostima za poslovne transakcije obitelji Biden i njihovih suradnika”, navodno kaže Comer u priopćenju. Prema bankovnim dokumentima koje smo već dobili, znamo da je jedna tvrtka u vlasništvu Bidenovog suradnika dobila uplatu od 3 milijuna dolara od kineske energetske tvrtke dva mjeseca nakon što je Joe Biden napustio potpredsjedničko mjesto’, navodno je dodao Comer. “Ubrzo nakon toga, stotine tisuća dolara isplata otišlo je članovima obitelji Biden.”

Bidenov suradnik dobio uplatu od 3 milijuna dolara od kineske tvrtke mjesecima nakon potpredsjedničkog mandata

CEFC Kina poslala je bankovnu isplatu od 3 milijuna dolara tvrtki u vlasništvu Bidenovog suradnika, otkrio je predsjednik Nadzornog odbora James Comer nakon što je Ministarstvo financija predalo izvješća o sumnjivim aktivnostima. Isplata žice, da, dobro ste pročitali žice, od 3 milijuna dolara od kineske tvrtke izvršena je tvrtki Johna R. Walkera, navodi se u izvješću, u kojem se dodaje da je Walker navodno “‘osnovao zajedničko ulaganje s rukovoditeljima CEFC Kine”. CEFC je “sada bankrotirani kineski energetski konglomerat” prema članu Demokratske rang liste Jamieju Raskinu, navodi se također u izvješću. Walker je navodno poslovni suradnik Huntera Bidena, sina predsjednika Joea Bidena. Hunter je više puta bio zahvaćen skandalima i mnogi kritičari vjeruju da je koristio politički položaj svog oca u prekomorskim poslovnim poslovima kako bi zaradio novac. Hunterov pravni tim nedavno je odbio zahtjev Nadzornog odbora za dokumentima i komunikacijama vezanim uz njegovo poslovanje, rekavši da je on “privatni građanin”.

Raskin je otkrio da je Nadzorni odbor od tada pozvao Bank of America na sud tražeći zapise koji se odnose na Walkera, piše CNN. Četrnaestogodišnji bankovni zapisi drugih poslovnih suradnika uključenih u CEFC također su navodno tiho pozvani na sud. Raskin je tu informaciju otkrio u prosvjednom pismu, piše New York Post, a sudski poziv nazvao je “divlje pretjeranim” s “ograničenim opravdanjem”.

Ovi dokumenti nadilaze bilo kakav poslovni dogovor s Hunterom Bidenom ili CEFC-om”, navodno je napisao Raskin. “Bojim se da ovaj mahnito pretjerani sudski poziv sugerira da vaš interes za ovu istragu nije u provođenju definiranih činjenica ili informiranju javnog zakonodavstva, već u provođenju mreže istraživanja političke oporbe u ime bivšeg predsjednika Trumpa”. Tijekom gostovanja na Fox Newsu, Comer je rekao voditelju Seanu Hannityju da Walkerovi bankovni zapisi uključuju “novog člana obitelji Biden”, ali nije otkrio tko je ta nova upletena osoba.

Imamo njegov račun. Potvrdili smo da je taj račun, otprilike dva mjeseca nakon što je Joe Biden napustio dužnost potpredsjednika, dobio žicu od 3 milijuna dolara od dvije osobe izravno povezane s Kineskom komunističkom partijom”, rekao je Comer Hannityju. Već sljedećeg dana nakon što je ta uplata primljena. Walkerov račun počeo je prenositi novac na tri različita računa članova obitelji Biden, uključujući novog člana obitelji Biden koji nikada prije nije identificiran kao netko tko je uključen u shemu trgovanja utjecajem”, nastavio je Comer.

Hunter Biden: Riznica će nadzornom domu omogućiti pristup izvješćima o sumnjivim aktivnostima, kaže Comer

Riznica će Odboru za nadzor Zastupničkog doma omogućiti pristup izvješćima o sumnjivim aktivnostima vezanim uz Huntera Bidena i inozemne poslovne poslove obitelji Biden. Comer je navodno prvotno zatražio od američke ministrice financija Janet Yellen u siječnju 2023. da ministarstvo financija preda informacije o označenim poslovnim transakcijama koje uključuju Bidenovu obitelj. Mjesec dana kasnije, Comer je, kako se izvješćuje, uputio još jedno pismo u kojem se navodi nedostatak suradnje Ministarstva financija. Konačno, Comer je u ožujku pozvao dužnosnika Ministarstva financija da se pojavi na prepisanom intervjuu o tome zašto tražene informacije nisu dostavljene, navodi TheDailyMail.com.

Navodno je tek nakon što je Comer očito zaprijetio Ministarstvu financija prepisanim intervjuom, osigurani traženi materijali i pristup. Prepisani intervju u međuvremenu je odgođen, navodi se u izvješću.

hrvatski-fokus.hr