Zadnji komentari

Uhvaćeni Hamasovci bit će optuženi za silovanje? Nekoliko svjedoka vidjelo je grupna silovanja i strašna ubojstva

Pin It

Jedna sudionica festivala koja je preživjela masakr na glazbenom festivalu svjedočila je da je, dok se skrivala od terorista, vidjela kako grupno siluju mladu ženu, a potom je ubijaju.

Izrael razmatra hoće li optužiti borce Hamasa za silovanje nakon što su neki svjedoci govorili o slučajevima masovnog silovanja na mjestu održavanja festivala Supernova.

Istražitelji iz izraelske nacionalne jedinice za kriminal Lahav 433 prikupili su dokaze o seksualnim prijestupima nad ženama koje su počinili Hamasovci tijekom smrtonosnog napada 7. listopada, izvijestili su u srijedu izraelski listovi Haaretz i Maariv, prenosi The Telegraph.

Jedna sudionica festivala koja je preživjela masakr na glazbenom festivalu svjedočila je da je, dok se skrivala od terorista, vidjela kako grupno siluju mladu ženu, a potom je ubijaju.

“Dok sam se skrivala, krajičkom oka vidjela sam kako je naoružani napadač siluje”, kazala je. Kako je rekla, istu je ženu kasnije silovao i jedan drugi Hamasovac, a nakon toga su joj pucali u glavu i unakazili njezino tijelo.

Drugi svjedok koji se skrivao na istom mjestu, kazao je da silovanja nije vidio, ali je o njima čuo od ostalih preživjelih te je obavijestio istražitelje. Članovi grupe Zaka, koje su prve stigle na mjesto masakra i skupljale tijela ubijenih na festivalu i u kibucima, također su kazali kako su vidjeli tijela mladih žena s tragovima zlostavljanja. Izraelske vlasti, vjeruje se, u zatočeništvu drže stotine osumnjičenih koji su sudjelovali u Hamasovom napadu.

Izraelske vlasti prethodno nisu službeno izvijestile o bilo kakvim slučajevima silovanja. No hamasovi militanti paradirali su ulicama s golim ženama koje su uzeli za taokinje.

Najpoznatiji je slučaj Shani Louk, izraelsko-njemačka djevojke koja je bila na festivalu. Njeno unakaženo polugolo tijelo Hamasovci su vozali uokolo u kamionetu. Kasnije je potvrđeno da je mrtva nakon što su pronađeni fragmenti kostiju koji odgovaraju njezinoj DNK.

narod.hr