Zadnji komentari

Sadnja stabala u Zagrebu: Kriminal koji po Tomaševićevom nalogu provodi Zrinjevac

Pin It

Tomaševićeva namjera ozelenjavanja grada Zagreba je krajnje štetna i kriminalna. Pompozna najava sadnje 8000 stabala kako bi se ozelenio naš Grad krije kriminal koji ovim putem po Tomaševićevom nalogu provodi Zrinjevac.

Zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Ivica Lovrić komentirao je velike troškove sadnje stabala u Zagrebu ocijenivši da je to “kriminal koji po Tomaševićevom nalogu provodi Zrinjevac”.

U svojoj objavi na Facebooku Lovrić je istaknuo kako predviđena cijena jednog stabla iznosi čak 462.50€. Lovrić je, kako kaže od vodećeg rasadnika u Hrvatskoj, zatražio ponudu koja je puno manja od onog što je Grad Zagreb platiti.

“KORUPCIJA I KRIMINAL TOMAŠEVIĆA I ZRINJEVCA pod krinkom ozelenjavanja Zagreba

Tomaševićeva namjera ozelenjavanja grada Zagreba je krajnje štetna i kriminalna. Pompozna najava sadnje 8000 stabala kako bi se ozelenio naš Grad krije kriminal koji ovim putem po Tomaševićevom nalogu provodi Zrinjevac.

Zagrebačka gradska tvrtka Zrinjevac pokušava objasniti zašto će oko četiri milijuna eura biti plaćeno iz proračuna kako bi zasadila novih 8000 stabala

Naime, predviđena cijena jednog stabla iznosi čak 462.50€ ! Taj vrtoglav iznos me ponukao da zatražim ponudu od vodećeg rasadnika u Hrvatskoj. Kao što je i vidljivo u ponudi cijene se kreću od 61.92€ do 126.42€ za petogodišnje školovane sadnice. Stoga cijena sadnice za jasen je 61.92€, javora 82.56€, bijelog cedra 113.52€ i japanske trešnje 126.42€. Kada se tome svemu dodaju troškovi sadnje i potpornja za stabla, najviša prosječna cijena može biti maksimalno 150 €! To znači da će Tomašević svojim postupanjem tri puta pretplatiti sadnju jednog stabla, odnosno umjesto 3 stabla posadit će jedno.

Ovdje se radi o nezakonitom prelijevanju novca iz gradskog proračuna koji pune građani grada Zagreba u podružnicu Zrinjevac i to iz dva razloga za to; prvi je razlog da bi se namirili gubitci Zrinjevca koji je do 01. 11. 2023.g. realiziran samo 51% plana za 2023., drugi razlog je da se novac Zrinjevca transferira u tvrtke s kojima se sklapaju netransparentni poslovi u javnoj nabavi, a najčešće je to tvrtka iz Vinkovaca koju, kako nam je poznato, istražuje Državno odvjetništvo.

Smatramo nužnim građane upoznati s ovim činjenicama kako bi mogli steći sliku na koji način Tomašević vodi i upravlja Zagrebom i u konačnici mu poručiti- DOSTA!”, poručio je Lovrić.

narod.hr