Zadnji komentari

UN i WHO predvodnici udara na čovječanstvo

Pin It

Velimir Ponoš – Vijesti – Logično

Ugovor ne smije dovesti do ograničavanja suvereniteta država i prijenosa ovlasti na dužnosnike WHO-a

Počinje pravi maraton radikalnih projekata u UN-u i WHO-u. Svaki od njih ima za cilj mijenjati živote običnih ljudi diljem svijeta, protiv njihove volje, ne tražeći njihov pristanak, preko glave svojih izabranih državnih vlasti.

U rujnu će UN raspravljati o pristupu djece diljem svijeta obrazovanju o “populacijskim pitanjima” kao što su pobačaj i kontracepcija. Rodno transformativno obrazovanje dovest će do implementacije “rodno neutralnog” ponašanja i promicanja LGBT subkulture od vrtića.

Radikali već duže vrijeme pokušavaju u sustav zaštite ljudskih prava uključiti postulate legalizacije pobačaja “na zahtjev”, vulgarnog spolnog odgoja djece ili homoposvojenja. Sada koriste vodič za vlade koji promoviraju agencije UN-a, a koji je pripremila Međunarodna komisija pravnika, a koji sadrži 21 načelo za pristup kaznenog prava “ponašanju povezanom sa seksom, reprodukcijom, uporabom droga, HIV-om, beskućništvom i siromaštvom”. U njemu se potiče dekriminalizacija pobačaja, ali i na neprimjenjivanje kaznenog zakona koji u određenim situacijama štiti maloljetnike od seksualnih prijestupa. Oni izričito navode da “seksualno ponašanje osoba mlađih od pristanka zapravo može biti sporazumno”, ali ne navode nižu dobnu granicu. Preporučuju uvođenje zakona koji će legalizirati mnoge slučajeve pedofilije, jer se ova “iznimka” može odnositi ne samo na 17-godišnjake, već i na 10-godišnjake i mlađu djecu.

Zabrinula nas je nedavna izjava direktora WHO-a Thedrosa Adhanoma Ghebreyesusa o “pripremama za sljedeću pandemiju”. Ključnu ulogu u borbi protiv nje odigrat će ugovor o kojem se nekoliko mjeseci pregovaralo u WHO-u. Sličnu izjavu dao je i jedan od najvećih sponzora WHO-a, Bill Gates, zalažući se za stvaranje globalnih alata za suzbijanje pandemija.

Nedavna publikacija znanstvenika s američkog Sveučilišta Johns Hopkins i švedskog Sveučilišta Lund, koji su analizirali gotovo 20.000 istraživanja o tomu kako se boriti protiv pandemije Covid-19, proturječi učinkovitosti djelovanja WHO-a. Ističe da je uvođenje karantina koje promiče WHO imalo “zanemariv utjecaj” na smanjenje smrtnosti te da su koristi te politike bile “kap koja je prelila čašu u usporedbi sa šokantnim kolateralnim troškovima”.

Naši stručnjaci pratili su posljednji sastanak Međuvladinog pregovaračkog tijela Svjetske zdravstvene organizacije koje je zaduženo za izradu ovog kontroverznog ugovora. Delegacije zemalja podržale su pripremljeni dokument i povećanje stava WHO-a, što dokazuje nedostatak promišljanja s njihove strane. Slično je bilo i prije godinu dana kada je osramoćeni direktor WHO-a reizabran, a Sjeverna Koreja osvojila mjesto u Izvršnom vijeću WHO-a. Stoga smo u javnim konzultacijama naglasili da Ugovor ne smije dovesti do ograničavanja suvereniteta država i prijenosa ovlasti na dužnosnike WHO-a.

WHO i teror

Novi nacrt dokumenta objavljen je početkom lipnja. Iako još uvijek kaže da WHO ima “središnju ulogu kao tijelo za upravljanje i koordinaciju međunarodnih zdravstvenih napora” i da glavni direktor WHO-a odlučuje proglasiti pandemiju, odlomak koji bi mogao izravno utjecati na suverenitet potpisnika je povučeno. Postojala su i jamstva da nacionalne vlade imaju “suvereno pravo donositi i provoditi zakone za provedbu svojih zdravstvenih politika”. Nažalost, bilo je i opasnih fragmenata o borbi protiv “infodemije”, odnosno previše informacija o pandemiji. To se može koristiti za uvođenje globalne cenzure i provedbu ograničenja.

Ogromna prijetnja suverenitetu država, zaštiti života, braka ili obitelji je i nacrt sporazuma između Europske unije i zemalja Afrike, Kariba i Pacifika, kojim radikalni političari iz EU žele prisiliti siromašne zemlje da podrže pobačaj, vulgarni spolni odgoj i rodnu ideologiju. Financijska pomoć iz EU trebala je biti sredstvo financijske ucjene. Sporazum u sadašnjem obliku obvezuje 79 afričkih, karipskih i pacifičkih zemalja da glasaju u UN-u zajedno s Europskom unijom kojom dominiraju radikali. Time bi dužnosnici Bruxellesa dobili “kontrolni udio” u Općoj skupštini UN-a i spriječili izgradnju koalicija za život. Odvjetnici Ordo Iurisa pripremili su niz analiza u vezi sa sporazumom koje su poslane čelnicima zemalja EU. Ukazali smo na postkolonijalni karakter dokumenta koji zlorabi poziciju Europske unije i pogađa kulture i tradicije drugih zemalja. Također smo skrenuli pozornost na njegovu neusklađenost s međunarodnim pravom. Naša aktivnost pridonijela je tome da je u svibnju poljska vlada blokirala ratifikaciju opasnog dokumenta.

I u slučaju novog Ugovora o zločinima protiv čovječnosti, poljsko izaslanstvo pri Ujedinjenim narodima u New Yorku iznijelo je argumente koji su u skladu s onima koje smo mu mi dostavili i usprotivilo se usvajanju ovog dokumenta. Radikali ga pokušavaju učiniti oružjem u borbi protiv “homofobije”.

Naši stručnjaci pripremaju analizu koncepta tzv “reproduktivna i seksualna prava”, čime radikali pobačaj proglašavaju “ljudskim pravom”. Pokazat ćemo izvore ovog koncepta i raspravljati o učincima njegove provedbe, posebice dopuštanja ubijanja nedužne i bespomoćne nerođene djece i ne izazivanja stvarnog poboljšanja standarda medicinske skrbi za žene.

Istodobno privodimo kraju rad na analizi nadležnosti šest međunarodnih odbora UN-a i Vijeća Europe koji prate poštivanje ljudskih prava u svijetu. Pokazat će da su ovlasti odbora uglavnom ograničene na prikupljanje i komentiranje informacija o određenim zemljama. Nitko od njih nema ovlasti izdavati obvezujuće presude kojima se suverenim državama naređuje poduzimanje određenih radnji.

Pridružite se našim naporima u obrani suvereniteta naših naroda.

hrvatski-fokus.hr