Zadnji komentari

Ramaswamy obećava da će se povući sa predizbora republikanaca u Coloradu u znak solidarnosti s Trumpom

Pin It

Colorado Supreme Court blocks Trump from ballots in election

Ramaswamy je pozvao Christieja, DeSantisa i Haley da učine isto

Predsjednički kandidat iz republikanskih redova, američki milijarder indijskog porijekla Vivek Ramaswamy, obećao je u utorak da će se povući s primarnih glasovanja republikanaca u Coloradu kao odgovor na odluku Vrhovnog suda te države

da bivši predsjednik Donald Trump nema pravo kandidirati se u državi zbog svojih aktivnosti vezanih uz 6. siječnja. O tome izvješćuje američki medij ABC News.

Ramaswamy je obećao da neće sudjelovati u glasovanju dok se Trumpu ne vrati pravo na izbore. Pozvao je svoje i Trumpove glavne protivnike u GOP-u 2024. da poduzmu iste korake.

“Obvezujem se povući s primarnih glasovanja GOP-a u Coloradu dok se Trumpu također ne dozvoli da bude na glasačkom listiću, i zahtijevam da Ron DeSantis, Chris Christie i Nikki Haley učine isto odmah – ili u suprotnom prešutno podržavaju ovaj nezakoniti manevar koji će imati katastrofalne posljedice za našu zemlju”, rekao je Ramaswamy u izjavi.

Ramaswamyjeve izjave uslijedile su ubrzo nakon što je Vrhovni sud Colorada u utorak navečer odlučio da je Trump diskvalificiran iz utrke za predsjedničku nominaciju GOP-a u njihovoj državi jer je prekršio odjeljak 3 14. amandmana, koji kaže da se bivši dužnosnici ne mogu ponovno kandidirati ako su sudjelovali u ustanak protiv SAD-a (vidi poveznicu ispod teksta).

Neposredno prije nego što je obećao da će se povući s primarnih izbora u Coloradu u znak solidarnosti s Trumpom, Ramaswamy je za ABC News rekao da, iako bi doduše bilo lakše pobijediti bez favorita u utrci, presuda Vrhovnog suda Colorada protiv bivšeg predsjednika ga se doima kao “ užasno za budućnost naše zemlje.”. Takav potez spomenutog suda smatra „flagrantnim kršenjem vladavine prava“.

geopolitika.news