Zadnji komentari

Reakcije Zagrepčana na novi tramvaj: 'Mene je sram... Na prvi pogled je kanta'

Pin It

"Pitajte to ljude kada bude 37 stupnjeva vani, a tramvaju klimu nemaju... to što je Tomašević napravio, može samo budala ili je stavio proviziju u džep", napisala je jedna korisnica ispod objave.

Prvi od 11 tramvaja koji su stigli u Zagreb od srijede prometuje zagrebačkim tračnicama na liniji 12. 

Polovni tramvaj iz Augsburga u koji je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević investirao 2,7 milijuna eura prošao je tehnički pregled i obavio je probnu vožnju te je službeno postao dijelom zagrebačkog prometa. 

Prije nego što je službeno postao dijelom prometa tramvaj je morao proći mnoge pripreme kao što su: tehnički, ispitivanje duž tramvajske mreže, ugradnju sustava za naplatu i praćenje te konačno edukaciju osoblja koju su provodili kolege iz Augsburga.

Ostatak polovnih tramvaja isčekujemo tijekom 2024. godine

Tramvaj ima kapacitet za prijevoz 159 putnika, od čega su sjedeća 62 mjesta. Tijekom 2024. godine očekuje se isporuka preostalih tramvaja, predviđeno je da će za početak biti stacionirani na zagrebačkoj Remizi te će prometovati linijama 1, 2, 3, 5, 9, 11, 12 i 17.

Podsjetimo Grad Zagreb kupio je 11 tramvaja od njemačkog grada Augsburga te iako je najavljeno da će biti riječ o vozilima starima od 15 do 20 godina, tramvaj je star 27 godina, s tim da je prije deset godina prošao modernizaciju. 

Prve reakcije Zagrepčana

Zagrepčani su prilično revoltirani ZET-om zbog načina prometovanja, ali i činjenicom da je zagrebački gradonačelnik kupio stare tramvaje. "Buraz, neka kočija dođe po mene, samo da je na je**no vrijeme", napisao je korisnik na Redditu. "Na prvi pogled je kanta, ali istini za volju imamo i veće kante", napiso je korisnik ispod objave. 

"Bez klime! Bit će ugodno i zanimljivo ovima kojima se sviđa izgled tramvaja i što će uživati u sparini i smradu ovih koji se ne peru na plus 30 stupnjeva preko ljeta, a još s uvoznim radnicima pored kojih ne možeš ni po zimi stajati bit će topčina. Nemam predrasude i neka rade za ovaj naš minimalac, ali ne peru se valjda tjednima i jako su neuredni", komentirala je korisnica ispod objave na Instagram profilu Zagreb info.

Tomaševićev veliki projekt od srijede počinje u Zagrebu: Završene su sve nužne pripreme"Stari su imali kameru umjesto retrovizora, tako da očigledno zeleni su ostali ipak samo zeleni", napisao je korisnik ispod objave. "Mene je živo sram. Tramvaj je totalna banana", komentirao je korisnk. "Pitajte to ljude kada bude 37 stupnjeva vani, a tramvaju klimu nemaju... to što je Tomašević napravio, može samo budala ili je stavio proviziju u džep", napisala je jedna korisnica ispod objave.

direktno.hr