Zadnji komentari

Trump uvjerljivo vodeći u anketama: Smiješi mu se republikanska nominacija za predsjednika

Pin It

Trump

Donald Trump ima veliku prednost nad suparnicima za republikansku predsjedničku nominaciju samo pet dana prije početka izbornog natjecanja po saveznim državama, pokazuje anketa Reutersa i Ipsosa objavljena u srijedu.

Bivšeg predsjednika podržava 49 posto republikanaca, pokazali su rezultati ankete. Bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley dobila je potporu 12 posto republikanaca, a guverner Floride Ron DeSantis 11 posto. Oko 18 posto ispitanih reklo je da ne znaju koga bi podržali.

U anketi provedenoj diljem zemlje sudjelovao je 1941 Amerikanac koji se izjašnjava kao republikanac, što znači da se ne može nužno predvidjeti tko će pobijediti na izborima u ponedjeljak u Iowi, prvom od državnih nominacijskih natjecanja koja će odrediti tko će pokušati svrgnuti demokratskog predsjednika Joea Bidena na izborima 5. studenoga.

Donald Trump je na pitanje trebaju li Sjedinjene Države podržati promjenu režima u Rusiji, napisao: “Ne. Trebali bismo podržati promjenu režima u Sjedinjenim Državama, to je mnogo važnije. Bidenova administracija je ta koja nas je uvalila u ovaj nered.”

Izgledi u utrci malo su se promijenili od ljeta, iako su se Trumpu nagomilali pravni problemi, a njegovi suparnici mjesecima provodili izbornu kampanju, prenose hrvatski mediji pozivajući se na Hinu.

Većina istraživanja Reutersa i Ipsosa provedenih od kolovoza pokazala je da Trump uživa potporu otprilike polovice republikanskog biračkog tijela.

narod.hr