Zadnji komentari

DP Zagreb: Dosta je Tomaševićeve nesposobnosti

Pin It

Građani ogorčeni: Tomašević biootpad nezakonito odlaže na Markuševec –  narod.hr

BIOOTPAD SE NAKON ZATVARANJA JAKUŠEVCA NEPRIMJERENO ODLAŽE USRED STAMBENE ČETVRTI, A GRAĐANI I DJECA TRPE NESNOSAN SMRAD!

Ispred Rasadnika Markuševec na Čretu u Zagrebu sinoć su se spontano okupili brojni građani iz Maksimira i Markuševca. Razlog okupljanja građana, zbog kojeg su i izrazili nezadovoljstvo, je neprimjereno odlaganje biootpada na tom području nakon zatvaranja kompostane na Jakuševcu.

Zagreb i dalje ima problem sa zbrinjavanjem biootpada zbog zatvaranja kompostane na Jakuševcu, a iako je gradonačelnik potpisao ugovor s privatnim oporabiteljem, koji zagrebački biootpad zbrinjava po cijeni od 373 eura po toni, dio završava na sjeveroistočnoj strani Zagreba, u Maksimiru.

Najavljeni su i organizirani prosvjedi zbog nesnosnog smrada koji se širi u naseljima gradske četvrti Maksimir i susjednim četvrtima. Prosvjed su podržali vijećnici i članovi Domovinskog pokreta Maksimir, koji su oštro osudili neznanje i neodgovornost prema građanima od strane vladajuće platforme ‘Možemo’, SDP-a i Tomislava Tomaševića, najnesposobnijeg gradonačelnika u povijesti Zagreba.

”Skandalozno je da se u 21. stoljeću događa da djeca prošli tjedan jedan dan nisu išla u vrtić zbog smrada. Neće se dozvoliti da se ovo pretvori u novi Jakuševec. Jučerašnje okupljanje građana je samo uvod u ozbiljnije okupljanje, a mi ćemo to svakako podržati. Taj se problem mora riješiti na bilo koji način. Nedopustivo je da uz asistenciju medija ova vlast dobiva kredite da radi po gradu što god želi i da politički nekažnjeno putuje iz skandala u skandal. Građanima je dosta da stalno moraju raspravljati o otpadu!”, poručio je Igor Peternel, predsjednik DP-a Zagreb i potpredsjednik Gradske skupštine.

Domovinski Pokret Zagreb

kamenjar.com