Zadnji komentari

Karačić: Dinamika prodora ruskih snaga u zadnjih par dana, otvara mjesta zaključku da bi do opisane ceste mogli doći za koji dan

Pin It

Davorin Karačić: Tomaševiću od mene ne prijeti nikakva opasnost -  Večernji.hr

Rusi su zauzeli te učvrstili kontrolu nad željezničkim mostom preko pruge, pri čemu sama pruga prolazi na smjeru koji je oko cca 400-500m udaljen od jedine cestovne rute koja spaja Avdiivku po dužini.

Već sad je ta komunikacija između jedinica ukrajinske vojske u samom gradu, u velikoj opasnosti.

Dinamika prodora ruskih snaga u zadnjih par dana, otvara mjesta zaključku da bi do opisane ceste mogli doći za koji dan. 

Dakle, ako ukrajinska vojska nema snage izvršiti hitni kontranapad te odbaciti ruske snage skoz preko jezera Pisočni karjer, bolje im je da odmah napuste grad, jer osim grada, izgubiti će i vojsku i moral.

Žuto- rusi zauzeli jučer i danas te izbili na prugu.

Plavo-udaljenost od zauzetog područja pa do jedine ceste koja povezuje Avdiivku po dužini

Zeleno-područje njiva i polja bez ceste, jedna mogućnost krtanja po  njivi i makadamu, na puškomet rusa. Kroz taj dio nije moguće ni dostavljati opskrbu niti izvući vojsku

Crveno-Jedini pravac koji spaja Avdiivku i ostatak ukrajinskog područja. Spojna točka ceste kroz grad te ceste za van grada je udaljena od Rusa cca 400 metara

Kompletan jugoistočni dio grada, koji iznosi 2/3 ukupnog područja grada te mjesto gdje se nalazi najčvršća obrana, može doči u okruženje a u tom slučaju ukrajinska strana nema ni ljudstva ni tehnike da probije blokadu koja je sve bliža i bliža.

Odnosno, ako izgube otpornu točku gdje piše Brevno, a istodobno je ne povrate u roku 12 sati, ne postoje više nikakve šanse za proboj ili deblokadu.

Može biti slika sljedećeg: karta i tekst