Zadnji komentari

Hebrang: 'Potez ljevice otkriva dvije stvari'

Pin It

Hebrang: Pobačaj je kraj života, ali moramo misliti i na zdravlje žene -  Večernji.hr

"Takav čovjek koji je domoljub, sigurno je trn u oku ljevice. Oni se boje jer nakon imenovanja Ivana Anušića za novog ministra obrane, također dragovoljca Domovinskog rata, slijedi još jedan dragovoljac koji preuzima DORH. To je za njih veliki udarac".

Ivan Turudić u srijedu je izglasan kao novi čelnik DORH-a, a kao odgovor na to lijevo-liberalna parlamentarna oporba najavila je prosvjed na Trgu svetog Marka protiv njegova izbora i protiv "autoritativne vlasti" Andreja Plenkovića i HDZ-a. Bivši ratni ministar zdravstva i obrane Andrija Hebrang za naš portal da je svoj osvrt i prokomentirao zašto ljevici smeta novi čelnik DORH-a.

Hebrang je istaknuo kako je reakcija na Turudićevu kandidaturu od samog početka bila nevjerojatna. "Prijedlog za gospodina Turudića naišao je, na dosada, nezapamćeni i neartikulirani odgovor kompletne ljevice i to zbog toga što je on prvi dragovoljac Domovinskog rata koji je trebao ući, i nadam se da će ući, u jednu od najvažnijih državnih institucija", započeo je Hebrang.

Podsjetio je na Turudićevo djelovanje u Hrvatskoj. "Ne samo da je dragovoljac i to dragovoljac koji je 500 dana proveo u borbenom sektoru, dakle vrhunski dragovoljac, već je gospodin Turudić pokazao svoju dosljednost u poštivanju Hrvatske države nakon što je donio odluku o izručenju dva udbaška zločinca Njemačkoj koja ih je kasnije i osudila", napomenuo je Hebrang podsjetivši da je donio odluku o izručenju udbaša Josipa Perkovića.

Hebrang se osvrnuo i na to da je Turudić ukinuo presudu blaženom Alojziju Stepincu, čiji će  spomendan Hrvati obilježiti u subotu, i na njegovu završnu riječ nakon presude. "Takav čin nije samo oslobađanje od grijeha Stepinca, nego je i to veliki događaj za hrvatsku povijest", podsjetio je na Turudićeve riječi tada, nakon čega je zaključio da Turudić kao domoljub smeta ljevici te da ih to straši.

Ljevica se boji Turudića

"Takav čovjek koji je domoljub, sigurno je trn u oku ljevice. Oni se boje jer nakon imenovanja Ivana Anušića za novog ministra obrane, također dragovoljca Domovinskog rata, slijedi još jedan dragovoljac koji preuzima DORH. To je za njih veliki udarac". Hebrang je kazao kako će ovim potezom premijer Plenković privući i jedan dio desnih glasača koji su se posljednjih godina udaljili od HDZ-a i otkazali im vjernost te da će tako ojačati svoju predizbornu poziciju, a kaže kako je ljevica kontinuirano radila na poništavanju toga.

"Koliko im je stalo do toga da dragovoljac ne uđe u DORH vidimo po uvredama i teškim izrazima koji su redali na račun HDZ-a. To su uvrede i klevete koje su otprilike na razini onog najprostijeg dijela uličnih svađa. Time je ljevica otkrila i svoje pravo, agresivno lice i svoju pravu bitku protiv svih ključnih interesa Hrvatske države", objasnio je Hebrang i dodao kako se nada da će to birači na sljedećim izborima dodati.

Hebrang se za kraj osvrnuo na prosvjed koji je najavila lijevo-liberalna oporba te je rekao kako nam to otkriva dvije stvari. "Prvo, da ne poštuju odluku Hrvatskog sabora. Odluka kakva bila da bila ona je odraz stanja na proteklim izborima i to se mora prihvatiti. A drugo, otkriva izraz nemoći da promjene demokratsku volju građana. Kad je nisu mogli promijeniti demokratskom procedurom, onda izlaze na ulicu i postaju ljevičari-uličari", zaključio je za kraj.

direktno.hr